Illik- nem illik? (tudásbázis)
A munkahelyi viselet sok dologtól függ, és nem kapcsolódik ahhoz, hogy találkozunk e ügyféllel vagy sem. Ez nem begyöpösödés kérdése.
Illem, etiket, protokol.
Mindenkinek kellene tanulmányoznia ezeket:)
Nem csak a térd fölött érő szoknya nem illeik, hanem az ujjatlan, mélyen dekoltált és még sorolhatnám. Az ilyen ruhákat oda kell felvennünk, ahova illik:) A munkahelyre dolgozni járunk.
És ha már a frizura szóba került: láttatok e már punk banki ügyintézőt? Vajon miért nem? mert nem oda való.
A munkáltató ha tetszik, ha nem ez alapján is dönt. Vagy elfogadjuk a munkánkkal együtt jára megkötéseket, vagy váltunk.
Hááát, ha én most nagyon ragaszkodnék ehhez a térdig érő témához, akkor lecserélhetném az egész ruhatáram. :) Pedig egy miniszoknyám sincs.
De pl. úgy gondolom, hogy két ugyanolyan hosszú rövidnadrág és szoknya közül a rövidnadrád a kevéssbé illetlen, hiszen abból tuti, hogy az amber akkor sem látszik ki, ha lehajol.
Tényleg munkahelytől, vagyis főnőktől függ. A régi igazgatónknak az volt a szokása, hogy amelyik férfi hosszú hajat viselt megmondta neki, hogy sürgősen vágassa le.
A nők viszont hordhattak miniszoknyát. Szerencsére már nem ő az igazgatónk. Most már mindenki úgy öltözködik, olyan hajat visel, ahogy jól érzi magát.
Őt nem zavarja ez. :) Szereti ő is a rövid ruhákat, "csak munkába nem illik", mondja.
Úgy merült fel a téma, hogy bent voltam az igazagatónál és kérdezte, mikor visszajöttem, hogy hogyan tudom így jól érezni magam, nem zavar???
De engem nem zavar. Nem vagyok könnyűvérű, de szerintem manapság elfogadott, hogy a egy nő csinosan öltözik és nem banyának. Nem látszik ki amúgy egy intim részem se a ruhámból. :D
Más a munkaköre, de mégis vele töltöd az időd X részét egy légtérben... Meglátod, mennyire érdemes feszegetni a dolgot.
Én magamnak szabom meg, h mit veszek fel, de nálam szigorúak a rendszabályok :) Hozzátartozik, én ügyfelekkel tartom a kapcsolatot, nem jó, ha a lában lesegetik, miközben én beszélek hozzájuk :)
:) Ez jó. Nálunk csak a diri meg a helyettese férfi :) Szerencsére nincs más férfiakkal kapcsolatom. A kolléganőm meg hasonlóan szép, csak jóval konzervatívabb. Na és persze belső ellenőr, szóval neki azért más a munkaköre.
Csak beszélgettünk róla és kíváncsi voltam a közvéleméynre.
Szerintem sem illik. Nem kell olyan szigirúan venni, hogy térd fölött 10 cm-rel még ok, 12-vel már nem jó, de tényleg nem oda való. Sztem tökéletesen megállja a helyét: térd fölött egy tenyérny szélességnyi rész még belefér.
A saját érdekedben érdemes ehhez tartani magad. Ha jó lábaid vannak, akkor mini szoknyában a ffiak kevésbé vesznek komolyan, és a ffi, csak ffi... Nem bír nem oda nézni. El kell fogadni őket ezzel a "handycap"-cel. A nőkkel meg jobb nem nézeteltérésbe kerülni ilyen hülyeség miatt. Ha van egy kevésbé szép munkatársad fújni fog Rád a kipakolt szép combjaid miatt. Nyiltan soha nem fog előjönni ez a téma, csak vmiért mindig utálatos lesz.
Peace!
2 éve a munkaügyi központban voltam gyakorlaton, és bár nem találkoztam ügyfelekkel, mégsem mehettem térd fölé érő szoknyában, nadrágban. Ezt az elején közölték.
Tavaly az Otp-nél voltam, ott nem érdekelte őket az ilyesmi.
A munkahelytől függ.
A jelenlegi munkahelyemen szintén nem engedik.
További ajánlott fórumok:
- Tudni illik, hogy mi illik
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- Első találkozáshoz illik-e a virág?
- Temetésre illik-e egy kicsit kisminkelni magam?
- Szolgáltatás kifizetésekor (fodrász, kozmetika, körmös) kell-e, szoktál-e, illik-e borravalót adni? Kb. mennyit?
- Tanévzáróra illik-e virágot/ajándékot vinni az osztályfőnöknek?