Igaz-e, hogy a többedszer szülő nők nagyobb fájdalommal de rövidebb idő alatt szülnek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én azt hallottam bent a kórházban egy szülésznőtöl, hogy a szülés utáni méhösszehúzódás fájdalmasabb.Nekem még csak egy gyerkőcöm van,12 órát vajúdtam vele,és a végén császározni kellett.Nehezebben is megy vissza a hasam.
Másodszorra már 4 ujjnyira voltam, amikor bementem a kórházba. Persze, hogy gyorsabb volt.
De csak onnantól fájt, amikor az infúziót bekötötték. Ha azt ki lehetne hagyni, ...
De a gyereknek akkor is át kell küzdenie magát a nőn. Csak már ismert a technika...
A mi esetünkben a fájások erősödést a mindíg nagyobb és nagyobb gyerekkel lehet magyarázni.
(Talán a 2.hsz-ben írtam.)
Jéééé,én még ilyenről nem is hallottam.Szerintem max. a vajúdási idő csökken,de hogy a fájások meg erősödnének...?Erről leghamarabb szerintem te tudsz majd nyilatkozni!:-))
Könnyű,kellemes szülést neked!!!
Ez is igaz. :)
Zebi99: Persze biztosan vannak alkati különbségek is a nők között. Aki nagy darab, széles csípővel rendelkezik (akit nem érne át a két karom:)), esetleg valamiféle mittudéménmilyen edzésban van, bizonyára nem viselődik meg annyira.
Sziasztok!
Nekem két fiam van, köztük 22 hónap a korkülönbség.Az első szülésnél13 órát vajúdtam mire megszületett. A kicsit is eléggé megviselte.Itt nem voltak olyan erős fájásaim csak ilyen menzeszhez hasonlító görcseim.A másodikkal jöttem, láttam és győztem, ahogy akkor a nővérek mondták a szülészeten.Az első fájástól számítva 4 órán belül meglett a kicsi.Igaz,hogy afájások erősek voltak de minden gyorsabban ment.
Sziasztok.
A fájdalom az relatív dolog, mindenkinek más a fájdalomtűrő küszöbe. A szülés időtartama nagyban függ attól, hogy mennyi idő telt el az előző szülés óta. A 3.-4. szülés valóban rövidebb ideig tart, de az utófájások annál erősebbek.
Hello nekem 2 van. Az elsőnél azt hittem, nincs hosszabb és nehezebb szülés.
Tévedtem, a második hosszabb és nehezebb volt, a babát is rendesen megviselte.
Sziasztok!
Minden nő minden szülést másképpen él meg, nekem 4 fiam van, és a harmadik szülés volt a leghoszabb vajudási idővel és a legfájdalmasabb. Nekem az első volt a lrgkönnyebb és amire azt mondhatom nem igazán fájt, az első fájást követöen félóra mulva már sirt a kisbabam. A 3 között 2-2 -2 év van a kicsi 6,5 évre jött a harmadik után és övele vajudtam a legtovább, de megérte mert nincs csodálatosabb érzés mint mikor először a karjaidba tarthatod a babádat,illetve mint 7x nagyi mostmár elmondhatom az amikor az unokádat ölelheted először magadhoz, az maga a csoda.
Nem kell aggódni hisz abban a pillanatban elfelejted a fájdalmat amint megpillantod a kisbabádat.
Kívánok jó egészséget.
Sztem meg teljesen egyéni. Az egyik barátnőmnek 4 fia van, mind időre jött és semmi extra nem volt a szülések között.
Elvileg azt mondják, hogy a sokadik szülés könnyebb, mert már "ki van taposva" az út:) én nem tudom, nekem két vetélésem volt, és a fiam császáros lett, így nem tudok viszonyítani.
Sok Boldogságot a második gyerkőchöz. Bár már mi i ott tartanánk?!?!?!?!:)
3 gyermek apja vagyok. Törvényesen. Lehet, hogy biológiailag is. Szóval ne bízza el magát az ember!
A lényeg: a gyerkőcök egyre rövidebb idő alatt születtek meg. Mind nagyobb súlyjal mint az előző. 3,5___4,0___4,5 kg-s súlyjal. Ez is okozhatta azt, hogy a fájdalom mindíg nagyobb volt. A vajúdási idők: 9 óra, 4 óra, másfél óra.
Ez azért valami! A harmadik gyerek annyira sietett, hogy amikor igazán komolyra fordult a dolog, akkor a dokinak rohannia kellett az irodájából, mert a gyerek nem akart még 2 percet várni! Jött mint egy tank! Szakított szét mindent! De nem kell aggódni, a nők oly csodálatosan ki tudják még ezt is bírni!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, vagy csak tévhit, hogy minél többedszer szül valaki, annál rövidebb ideig vajúdik?
- Hogyan tudom fájdalommentesen eltávolítani 8 éves gyermekem talpáról a szemölcsöt?
- Válni gyorsan és fájdalommentesen
- Nagyon fáj a gyomrom, égető fájdalommal, de hányinger nincs, mit tegyek?
- Érezted már úgy, hogy a hízás fájdalommal jár? (nem lelki, testi)
- Létetzik Budapesten tb támogatott, fájdalommentes fogorvosi ellátás?