Idézetek Müller Pétertől :) (beszélgetés)
Nagy áldozat figyelni egy másik emberre. De még nagyobb áldozat megérteni őt.
A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni... és kinek nem!
A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.
"Nem a bohóc az őrült, hanem az egész világ."
/Müller Péter/
"Hangolás nélkül nincs öröm, imádság, zene, szeretet - CSAK PLATTY! Jelenleg nagy kollektív PLATTYBAN élünk."
/Müller Péter/
"Egy civil abból indul ki, hogy "ÉN LÁTOM JÓL! ÚGY VAN, AHOGY ÉN GONDOLOM!"
A bohóc meg abból, hogy "HÁTHA ÉN NEM ÉRTEM? HÁTHA ÉN NEM TUDOM?"
/Müller Péter/
"Akinek a lelkében muzsika szól, az nem viseli el a zűrzavar hangjait! Annak fáj a zenétlenség, és nem bír "háttérzajban" élni."
/Müller Péter/
"Az életünk: gyöngysor. Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta. Ha nem ragyog külön-külön mindegyik, vacak lesz az életed. Azt várni, hogy a holnap vagy a holnapután megváltja a jelenedet, hamis reménység és önbecsapás. Mert holnapután már újra várod a holnapot, és holnap a jövő hónapot és évet - ha nem tudsz teljes szívvel és lélekkel jelen lenni, soha nem jön el a beteljesülés. AZ "AKKOR" MOST VAN! Hidd el!"
Az ember rádöbben: azért nyomasztja valami, mert ragaszkodik hozzá.
Görcsös kézzel szorítja magához a rosszat is.
El kell engedni!
"Sokan vannak, akik elintézetlen benső viszonyukat kívül akarják rendezni. Abban a tévedésben vannak, hogy a másokhoz való jóság pótolhatja az önmagukhoz való jóságot. Sok örömtelen lélek gondolja azt, hogy a szeretet csupán az emberekhez fűződő kapcsolatait jelenti, s ezért önmagához nem jó. Önmagát lebecsüli, ostorozza, örökösen bűntudatos, s csak a túllihegett külső pótcselekvések néhány pillanatában éli meg, hogy ő nem is olyan rossz ember."
/Müller Péter/
"A világ megváltása nem ott kezdődik, hogy a társadalmat felforgatom, hanem ott, hogy önmagamat gyökeresen megváltoztatom. Nincs fordított út."
/Müller Péter/
"A lepke a hernyó jövője."
/Müller Péter/
"Ne aggodalmaskodj a holnap felől. Bármi jön, légy nyugodt és szilárd. Ne menj elé. Aki rosszul várakozik, nem tud örülni annak, ami van. Álmai csak annak teljesednek, aki a jelenben is megtalálja magát."
/Müller Péter/
"Nem az vagyok én, akit a tükörben látok, hanem aki a tükörbe néz."
/Müller Péter/
Két ember kapcsolata, ha valóban összeforr, jóval mélyebben történik, mint a szavak szintje.
"Lelked a nagy szerzője sorsodnak, ő hívja be a többi szereplőket is, egy olyan játékhoz, amelynek főszereplője te vagy."
/Müller Péter/
OFF!!
Húú, de kemény az új könyve! De ez is bitang jó lett. Már nagyon vártam. Legalább akkorát üt, mint a Szeretetkönyv, de annál nagyobbat talán mégsem. Viszont kötelező elolvasni annak, aki nem érzi magát kispályásnak ezen a téren.
[link]
[link]
Ha társad van, egyszerre vagy varázsló és elvarázsolt. Egyszerre hozzuk ki egymásból jót és a legrosszabbat is.
A közönyben, a gyűlöletben, a szeretetlenségben az embernek nincs hazája, mert lelkének idegenek ezek az élmények.
(Csak annak nem, akinek ez megadatott...)
Más fejével gondolkodni nehéz. De más lelkébe látni s más szívével érezni szinte lehetetlen.
A lelki természetünk olyan, hogy eleve mindent kihárít. És a nagy tanítók, a jó társak, az őszinte barátok és a jó könyvek ezt nem engedik meg. Odafordítják a tekintetedet, ahol valamit öntudatlanul nem szeretsz magadban. Ezért első reakciód gyakran a felháborodás. Tekintsd jó jelnek, útjelzőnek: valamit nagyon nem akarsz látni magadban.
A mesék azt mondják, hogy a virágtündér így működik. Ha beteg a rózsa, odarebben fölé, elfelejti, hogy tündér, belebújik a rózsába, és rózsává válik. Így aztán átéli, hogy mi bántja, mitől beteg, s meg is tudja gyógyítani. Az igazi megismerésben van valami tündérszerűség.
A sors nem magányos vállalkozás.
Az új könyv, aki nem tudná:
[link]
(Tolnay Klárinak szentelte)
Nem az a fontos a külsőd mit takar, hanem az, hogy a bensőd miről árulkodik, mert a lélek elől nem lehet szép külsőbe bújni!
A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni... és kinek nem!
Csupán a szeretet - ha nem párosul a másik lényének mély megértésével - nem elég. Csak az lesz a tiéd, akit értesz is. Akit nem, az elvehető, elveszthető, el is felejthető. Nem lesz lelked és életed része.
Ha valaki azt mondja neked, hogy hülye vagy, lehet, hogy nagyon szeret téged.
További ajánlott fórumok: