Ideges vagyok, ma délután viszem a kiskutyám oltásra és... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Itt ugyanez, ha hosszabb ideje alszik, folyton azt figyelem veszi-e a levegőt rendesen. Éjjel, ha felriadok, megnézem minden rendben van-e vele.
Mondjuk ő nagyon éber kutya, elég ha nagyobbat sóhajtok, már résnyire nyitva a szeme és figyeli mit csinálok, ebből tudom, hogy nincs baj.
Emlékszem mennyire megijedtem, mikor először láttam nyitott szemmel aludni úgy, hogy csak a fehér része látszott a szemgolyónak. Kajakra megrémültem, rögtön bújtam a netet, miért akadt fel a kutya szeme. 🤣
Azóta persze csinált már cifrább dolgokat is álmában.
Ezzel magunkkal cseszünk ki.
Nem lenne szabad ennyire félteni őket.
Sajnos vannak olyan dolgok ,amik elkerülhetetlen.
Megpróbálni mindent ,hogy egy boldog és egészséges kutya életet biztosítson az ember nekik.
Prézlit látom éjjel,és már ha nem úgy moccan ,megyek és ellenőrzést tartok.
(figyelem,hogy lélegzik e )
Na ez ami már szinte beteges ...
Egyszer régen hallottam már tőle ezeket a hangokat, de akkor hányós-hasmenéses problémája volt. Felvettem telefonnal, mutattam az akkori orvosunknak és a tenyésztőnek is, de egyik sem tudott mit mondani rá.
Néha úgy érzem magam mint egy újdonsült anyuka, mikor sír a baba és találgathat mi baja lehet, hasa fáj, jön a foga, tele a pelus, éhes, szomjas… 😆
Egyébként néha álmodom a kutyámról, sajnos rosszat. Nem mondom miket, mert tudom te is érzékeny vagy ebben a témában. A varratszedés utáni éjjel is ez történt. Mikor anyumnak említettem, mondta, hogy ő is ugyanilyen volt gyerekkoromban. Nagyon féltett és szorongott, hogy valami bajom fog esni. Persze ezeknek a dolgoknak mélyebben van a gyökere, más téma. 🙂
Állatorvost megkérdezni?
Lehet valami banális dolog ,de megértelek én is ilyen vagyok.
Írj ,ha kiderült a dolog.
Szorítok 🤞
Erre én is figyelek, evés után nem hagyom ugrálni. Bár ő egész nap csipegeti a száraztápot meg kap snacket, de ami nagyobb mennyiségű reggel és este a konzerv, ott mindig jelen vagyok.
Tegnap délután és este én is tiszta para voltam, már készültem, hogy futás lesz ügyeletre.
Furán viselkedett, egyfolytában ugatott az ablak felé, csak a földön feküdt és ott is szokatlan pózokban, ráadásul ahogy mocorgott úgy morgott hozzá, vagyis inkább berregő hangnak mondanám.
Aztán hajnalban meglett a probléma oka, kimentünk az udvarra és egy szokatlanul méretes csomagot hagyott nekem. 🤣 Visszagondolva kicsit sokat evett tegnap. Most már legalább tudom, hogy ez a hang a hasfájást jelenti.
Sajnos Prézli hajlamos a kisebb darabokat megenni(játékok , plüss figura)
Ezért nem kockáztatok .
Álltam már felette ,mikor kakilt és reménykedtem ,hogy a kis darab textil kijöjjön.
Hála az égnek,nem lett baj.
Közepes kislány,kétszer kap enni (száraz tápot,nedvesítve ) kézből szemenként.
Rettegek a gyomor csavarodástól,és ezért értetek így.
À ,dehogy vagyok paramami.
Á,nálunk sajnos nem lehet sem plüss sem más játék.
A papucsok ,a párna csücske a zoknik és a kesztyűk.
Képes a kisribi kinyitni a mosógépet és kilopni belőle a cuccot.(ha nem rögtön indítom el a mosást)
Viszont a kertben lévő dolgokat nem bántja (kivéve a fenyőmulcs és a festett díszkövek).
Biztosra mentél a fekete típussal. 🙂
Gondolom hamar kinyalogatja belőle a finomságokat.
Nálunk a labdák és a plüssök a menők. Esetleg a kötéljátékok. A plüssöket turizni szoktam, mert fogyóeszköz. 😃 Azokat szereti leginkább, amiknek hosszabb kiálló részei vannak, mert azokat le lehet rágni, és jól meg lehet ragadni a cibáláshoz.
A 3 év alatt rengeteg fület és végtagot varrtam már vissza. 😆
Ezt az egy játékot nem tudja szétrágni,nem is érdekli.
Kizárólag kaját teszek bele.
Pedig annyira szeretnék neki venni cuccokat,de semmi értelme.
Kb.tíz másodpercig tartanak.
Tényleg pár pillanat volt az egész.
Melyik fajta Kong van Prézlinek?
Mikor először láttam ilyet képen, nem tudtam elképzelni mire való. 😃
Már éppen kérdezni akartam,hogy minden rendben van e?
Ezek szerint jól van a kis tündér bogyó 🐕
Pillanatok alatt kikapja a doki a varratokat.
Unatkozunk és bennt rosszalkodunk.
Hülye esős idő van . Prézli kinéz:" Hö ,mif@sz ?,én ki nem megyek a vízre."
Főztem neki egy kis édesburgonyát ,belekentem a kongjába és ezzel egy darabig elvolt.
Ma megyünk varratszedésre.
A véraláfutás vasárnap elkezdett halványodni, aztán pillanatok alatt eltűnt.
Most már csak a selymes, pihés, rózsaszín pocak van. 😍
Mire a bunda visszanő, az sok idő lesz.
Nálatok mi újság, hogy vagytok? 🙂
Szerintem a foltok miatt nincs mit aggódnod.
Visszaállt a világ rendje:pocaksimi 🥰
Rákérdezek majd én is.
Azt hiszem nem haragszik már a pici babám. 🙂 Ahogy közelítek felé, egyből szétdobja a lábait, jöhet a pocaksimi. 😃
Viszont a varratok körül piros foltjai vannak, mintha véraláfutás lenne.
Nekünk ilyen helyzetre van Kék Lukács kenőcsünk kutyák részére.
20 gr.
Nem olcsó,de nagyon szuper.
Halkan teszem hozzá,hogy emberi használatra is szuper.
Dokitól is megkérdeztem.
Itt is hasonlóan történt, sietett az ágyába és nekem háttal feküdt le, inkább a falat bámulta. Szerencsére csak pár percig. Utána megtörölgettem langyos vízzel és bekentem Neogranormonnal.
Most mérges, ilyenkor nagyokat fújtat. 😄🧡
Én is nyugodtabb vagyok legalább, hogy láttam a varratokat és rendben vannak.
Egyemmeg🤗
Prézli segget mutatott,mikor szerettem volna megsimizni picit.
De megbékélnek hamar.
Persze mi tudjuk ,hogy mindez az egészségük megtartása miatt van.
Százszor inkább egy hét durcizás ,mint egy méhgyulladás ,vagy álvemhesség.
Na, levettem a tapaszokat.
Azt hiszem egy ideig nem leszek a kedvence. 😬😞
Ebben az esetben nyilvánvalóan nem kell a farkaskarommal foglalkozni.
Kiskutyusod méretéből adódóan nem fog kerítésen akrobatikus elemeket gyakorolni😉
A kisribi egy égedelem,szedtem már le a fáról is.😧
Egyedül nem mehet ki a kertben.
Nem érzi a veszélyt.
Én igyekszem minél rövidebbre vágni a körmeit. Viszont minden egyes nyisszantásnál lever a víz, nehogy fájdalmat okozzak neki. Egyenként lámpával át szoktam világítani, még sosem történt baleset.
A kis törpém a kocsiba be tud ugrani, onnan fel az ülésre, de az annál magasabb helyekről le van tiltva, mert ha felmegy akkor le is jön, és az nem tesz jót a térdeinek. Ezért kapott rámpát, így már nem kell őt pakolászni. 😁
Esetleges sérülés miatt, nagyon fájdalmas lehet ha beszakad ,elfertőzhet.
Nincs funkciója ,és a doki ajánlotta ha már altatja akkor ezt a körmöt leszedi.
Prézli rohangál,ugrál ,felugrik ezért jobb ha nincs .
Megpróbálom majd óvatosan feláztatni a tapaszt, kikerülve a sebet.
A gallérra nagyon szoktak haragudni. 🙂
Én nem tettem rá. Szükségtelen, mert nem piszkálja a varratot - persze ha lekerül a ragasztó, ez még változhat.
Miért kellett eltávolítani a farkaskarmokat?
Valószínűleg a táp (nedves)miatt nincs szüksége több vízre.
Nincs tapasztalatom ivartalanított kannal.
Prézli (kislány)nem változott.
Nekünk nem volt ilyen.
Varrat volt a hasán és a lábán.
Egyszerre volt a farkaskarom levétele és az ivartalanítás.
A lábával többet szívtunk.
Azt elérte a gallértól függetlenül.
Egy hétig nem "beszélt" velünk.
Megsértődött és nagyon zavarta a gallér.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a rosszaság itt mennyivel lesz visszafogottabb a műtétnek köszönhetően. 1-2 hónap és kiderül.
Tényleg csak egy picit kellene lejjebb tekerni rajta. 🤣 Imádom, hogy a 20 centije ellenére fejben hatalmasnak gondolja magát, de olykor ez eredményez némi kellemetlenséget.
Végre 2 nap után meglett az első kis csomag. 🥹 Már kezdtem aggódni, holnap felhívtam volna az orvost. Eszik a kis haspók, viszont inni nem akar, nem értem miért. Száraztáp helyett most konzervet kap, talán ez az oka? Na mindegy, egyelőre itatom fecskendőből.
Prézlinek is fehér, lyukacsos tapaszt tettek a sebre?
Nálunk végül 2 varrat lett.
Hétvégén tervezem leszedni a tapaszokat, csak hát eléggé ragaszkodnak a kis bőréhez. Van tipped, hogyan lehet eltávolítani a legkíméletesebben?
A kis szőrös babócák.
Prézli ,már viszonylag komoly kishölgy lett.
Nyugodtabb és nem olyan szeleburdi.
Ezek csak akkor állnak ,ha nincs macska ,madár ,vakond ,süni.
Volt ,hogy hajnali háromkor mentettem sündisznót biztonságos helyre ,mert a lakásban őrjöngött.(rejtély,hogy érezte meg a sünit).
A kisprézli kor brutális volt,mert nem tudom milyen mix ,de szerintem NJ,Amstaff és Terrier keveréke.
Hozta is mindegyikből amit csak kell.
Mára egy tündér bogyó.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Palotapincsi kiskutyámnak kifolyt a szeme, valaki járt már így? Mit tudnék tenni?
- Miért nyalogatja a 6,5 hónapos kiskutyám a konnektort?
- Nem akar enni a kiskutyám
- 7 hetes kiskutyám egy oltást kapott eddig, levihetem a kertbe mig nincs meg az összes oltás?
- Hogyan szoktassam le 8 hetes kiskutyámat arról, hogy ne rágjon szét mindent?