Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Húzza az időt vagy tényleg ennyire döntésképtelen? Túlpörgöm? fórum

Húzza az időt vagy tényleg ennyire döntésképtelen? Túlpörgöm? (beszélgetés)

1 2
12. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 11. 07:49
Szerintem neki nem kell a házasság, a gyerek (legalábbis belátható időn belül és/vagy veled nem). Neki elég, hogy van kvártély, koszt, egyebek. Mivel ő képtelen, neked kell döntened, és lépned. Én nem halogatnám sokáig.
11. soyle74 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 11. 07:44

Hát én attól tartok, hogy a párodnak nagyon is jó ez a helyzet így, házasság és gyerek nélkül, így legalább a házimunkát is megcsinálod szinte mindig helyette, ill. gondolom szexet is mindig kap tőled, mi kéne még neki ezen kívül? Elvan ő így is, nem akar ő szerintem pelenkázni egy gyereket, meg egy esküvőt sem, együtt van veled, amíg lehet/hagyod, aztán keres magának új nőt, ha megunod a tétlenségét. Legalábbis sok pasi ezt csinálja. Nem tudom, hogy ő így gondolkozik-e, de nem lepődnék meg azon, ha igen, még ha esetleg tagadná is. De amúgy ő vajon szeret téged, vagy csak megjátssza?

Én a helyedben határidőt szabnék neki, mondjuk ha nyáron nem fogan meg a baba, akkor viszlát! Csak ezzel meg az a baj, hogy azt írod, hogy szereted őt, így valószínűbb, hogy inkább húzod vele az időt továbbra is, minthogy ultimátumot adj neki...

2021. jan. 11. 07:38

Én ugyanilyen helyzetben voltam, nagyjából mèg az életkor is stimmel.

Eleinte csak a halogatás ment, hogy majd majd (majd ha meglesz a másoddiplomája, amit munka mellett csinált, majd ha anyukájáék beköltöznek az új lakásba, majd ha a mama haldoklásának vége, majd ha talál jobb munkahelyet, majd ha lecseréli a kocsit, stb stb).

Én léptem le.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Epresturmix)
2021. jan. 11. 06:59
Szerintem érdemes tovább olvasni, ha már valamiért téged is érdekelt annyira a cím, hogy megnézd. 🙂
8. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 11. 06:26
A megîgértèig olvastam el. Megígèrte? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
7. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 11. 06:25

Örök gyerek,döntésképtelen.Egyszer el lehet felejteni valamit,no de mindig emlékeztetni arra hogy mit mondott korábban...

Én ilyen embertől elhatárolódnék.

6. Guruljka (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 11. 00:04

Még szerencse!

Neked már van tetőd a baba feje fölé.

Ha két éve együtt is éltek, már nyugodtan elvehetne, de hidd el, egy romantikus lánykérés azért még nem a világ, baba anélkül is lehet.

Értem, hogy nagyon ketyeg az a bizonyos óra.

Gondolom, a párodnak a halogatáson kívül azért értékei is vannak, amiért vele maradtál.

A házasság egy dolog, szép is lehet és tökéletes is, de baba anélkül is lehetne.

Gondolom, Te is olvastál már olyan tapasztalatokat, hogy akik feltételekhez kötötték a babavárást, rájöttek, teljes és tökéletes alkalom nincs, de amikor belevágtak, mégis minden probléma elsimult.

Bedobhatsz kis trükköket is:

Ha a védekezést Te vállaltad, akkor közöld vele, hogy abbahagyod.

Ha a védekezésben nem vállaltál szerepet, akkor a legközelebbi együttlét után közöld vele, hogy kilyuggattad a kondomokat a csomagoláson keresztül.

A kétségbeesése mértékéből már fogsz tudni következtetni.

De ahogy leírod, én már elvesztettem volna a türelmemet, egy kicsit füllentgető és felelősséget nem vállaló pasas már nem az elnézhető kategória.

Vagy esetleg van valami nagy titka, ami miatt nem akar babát.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2021. jan. 10. 23:43
Az én nevemen van, lévén, hogy én vásároltam, amire hitelt kellett felvennem.
2021. jan. 10. 23:42

Szóval öröklakás igen, házasság nem?

És még ő duzzog?

Szétmenés esetére, hogyan alakul a lakás tulajdonjoga?

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2021. jan. 10. 23:34
Nem gondoltuk/gondoltam, hogy ennyi ideig elhúzódik az összeköltözés, de csak 24 éves koromra jutottam el a szülőktől való teljes anyagi függetlenségig és csak ezt követően adódott lehetőség jutányos áron öröklakást vásárolni.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 23:24
Azt sem értem, hogy lehet 8 évig járni.
2021. jan. 10. 23:05

Sziasztok!

A kedvesem a napokban igencsak belegyalogolt a lelkembe. A téma-mily meglepő- a házasság, illetve az azt megelőző eljegyzés.

Már 10 éve alkotunk egy párt, ebből pedig pár hét híján 2 éve együtt is élünk. (Ő 33 éves-pár hónap és 34, én 28, de februárban töltöm a 29-et.)

A beköltözés előtt komolyabban átbeszéltük, hogyan állunk a házasság és a gyerekvállalás témáihoz és mondhatni megígérte, hogy ha úgy látjuk, hogy az együttélés beválik,egy fél-max egy éven belül megkéri a kezemet.

Ennek az ígéretnek már több, mint 2 éve. Eltelt majd másfél év, majd eléálltam, hogy ezzel az ígérettel hogy áll, tervezi? Ő nem is emlékszik ilyenre! Mondom ok, akkor légyszíves foglalj most állást, hogy szeretnéd/tervezed-e? Igen, persze. Eltelt 8 hónap. Ezidő alatt - ha legalább 6* nem, egyszer sem - neten nézegettük gyűrűket, és mondhatni, modell pontosan tudja, milyen tetszene nekem.

3 napja volt a 10.évfordulónk. Előző este vettük át, hogy akkor ki mit csinál pénteken, hogy én vásárolok, ő takarít és készül, vacsit pedig rendelünk. Én meg visszakérdeztem, hogy hát csak nem leánykéréssel készül, mert tudja jól, hogy már jó ideje várom?!:D Kínos csend, ja hát ő nem gondolta... meg milyen már évfordulón? Mondom a 10-en?: Kérek, egész, korrekt. Nem, ő nem is gondolt rá. Aztán szóba került a gyerek téma is, hogy belátható időn belül szeretnék és tehetetlennek érzem magam, hogy mindig mindenre csak várunk. (Most épp a hitel végére, ami még 5 év.)

Iszonyúan nyomaszt, hogy standby-ban éljük az életünket, hiába vagyok mindjárt 29, ő pedig lassan 34, még mindig a majd egyszer ha minden klappol megy, de nem élünk úgy igazán.

Válasz:Jó látja, hogy nem fogom kibírni a hitel végét, úgyhogy akkor nyáron belevághatunk.

Ismerve,mennyire szokta ezeket átgondolni, ma megkérdeztem, hogy komolyan gondolta-e, amit mondott? Hát igazából késő volt, ő meg csak azt akarta, hogy ne legyek szomorú, de igazából nem tartja jó ötletnek, úgyhogy inkább nem, mint igen.

Ezt követően megköszöntem neki, hogy eloszlatta a kétségeket affelől, hogy komolyan számolhatok-e azzal, amit mond vagy sem.

Azóta duzzog.

Szeretem, de nagyon rosszul esik, hogy hiába mondom el, mit szeretnék, ő nem hajlandó beavatni a terveibe és rendszeresen olyanokat dob be, amit nem gondol komolyan.

Szerintetek érdemes várni arra, hogy megkomolyodjon vagy inkább fogadjam el így a helyzetet és mérlegeljem, megfelel-e ez így a következő 50 évben?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook