Hüvelygomba (beszélgetés)
Sziasztok!
Sokat szenvedtem én is ettől a betegségtől.Nagyon veszélyes, meddőséget okoz.Lombikos anyuka vagyok. Okok: Lelki diszharmónia, stressz.(A stressz megöli a jótékony baktériumokat a szervezetben)Antibiotikumok szedése szintén. Hormonális változások,menstruáció, fogamzásgátlók.A nem megfelelő intim higiénia. Nem megfelelő étrend.Ami segít: Magne B6 idegesség ellen. Antibiotikumok elhagyása,intim mosakodó használata. Közvetlenül a szexuális együttlét előtt a férfi mosakodjon meg nizorál samponnal.Cukor helyett nyírfacukor,teljeskiörlésű liszt, kenyér,barna rizs, tészta. Kekszeket, sütiket,édességeket ne, vagy csak nagyon ritkán. Néha ha elcsábúl az ember nem gond, de az ételek nagyrésze legyen egészséges.Erős tünetek esetén érdemes 3 hó candida diéta. Menstuáció előtt különösen vigyázni kell a kajával, ekkor fogékonyabbak vagyunk a fertőzésre. Amit szedni kell: naponta 3x20 csepp grapefruitmag csepp. Probiotikum első 3 hónapban naponta 3X1 kapszula,később lehet csökkenteni, de naponta 1 szemet érdemes folyamatosan szedni.A legjobb a protexin candid+. A grapefruitmag cseppet is csökkentheted idővel, de nem érdemes elhagyni. Ismételd a kúrát rendszeresen. Természetesen a kúpok, kenőcsök is jók ha már jelentkeznek a tünetek, de ezek csak tünetet kezelnek és a kiváltó okot nem szüntetik meg. A gomba életmód betegség. Ahol gomba van legtöbbször baktérium is tenyészik, a fent leírtak arra is jók. Nó cigi, nó alkohol. Sok ásványvíz, zöldség, nem túl édes gyümölcsök,gyógyteák. Otthon ne hordj alsóneműt a szellőzés miatt. Az egészben a jótékony baktérimuk folyamatos pótlása a legfontosabb. Enélkül lehetetlen meggyógyúlni. A kajára is egy életen át vigyázni kell. Nekem megszüntek a panaszaim. Néha ha egy kis irritációt érzek menzesz előtt több grapefruit cseppet szedek és nem eszek csak kandida diéta szerint. 1-2 nap és tünetmentes leszek. Jobbúlást kívánok mindenkinek!
Génia '92, Floragyn, Protexin gynophillus, Vitagyn-C, canesten, Pevaryl-G, és még sokan mások:-)
Sia engem is érdekelne, mert csak a gynophilust találtam. Megköszönném, ha megírod.
nagyon sokféle létezik...
Szia! Milyen kúp ez? Milyen keresőszó alatt? Engem érdekelne a dolog.
Nekem is volt egy szakítás után, hogy kimutatható gyulladásos tüneteim voltak, mellesleg semmit nem tudtak kimutatni. Nekem is az agyamat kellett helyrerakni, és elmúlt minden bajom.
Persze már január óta járok, ha nem előbb. Streptococcus meg e coli volt. Aztán csak streptococcus. De ez elvileg nem okoz problémát csak szülésnél. Úgyhogy fölösleges gyógyszereket szednem. Inkább ideggondozóba megyek. Arra van nekem itt szükségem. Nem járok többé maszek orvosokhoz, jó lesz az sztk-s is. Majd elmegyek nődokihoz is egy rákszűrésre hogy megnézzenek. De nem foglalkozok ezzel többet. Éveken keresztül mniden nap ez járt a fejemben, hergeltem magam, csalódott és dühös voltam. Mióta letettem minden gyógyszert és nagyrészt sz.rok rá azóta allig érzem. És ez igazán megváltás. Mert eddig csípett szúrt arra ébredtem minden reggel. A mostani reggeleim könnyedek, nem érzek semmit. Már ezért megérte kicsit másképp gondolkodni.
És ott találtak már valamit?
Az STD-be megyek :D Már 1 hónapja kértem oda időpontot. Már régebb óta járok oda.
attól hogy elköltöztem és munkát találtam. konkrétan semmitől. Olyan jól nem vagyok, de kevésbé érzem a tüneteket, hagyott dolgozni. Nem volt jó munkahely szóval új után néztem. De ott elgondolkoztam és rájöttem, erre meg arra. Tök mind1 hogy mit szedek be vagy akármi, nem használ amíg én rendben nem vagyok odabent. ÉS az nem lesz könnyű menet. Fel vagyok szerelkezve kúpokkal meg teafaolajjal meg ilyenekkel, gyógyteákkal, de egyiket se használom. Élek. Hát ennyi nagyjából :/
És mitől lettél jobban? Hová mész 1-jén?
jövő hónap 1.-re van időpontom újra. De igazából inkább a lelkivilágomat rakosgatom össze, mert az az én bajom, már rájöttem. Nem is használok semmit, még csak diétázni sem diétázom többé, és most jobban érzem magam mint ennek előtte. :/ De azért elmegyek Pestre legalább lecsekkolnak.
Ha 2-3 hetet vártál a kúpok és gyógyszerek után, akkor már ki kellett ürülni a szervezetből mindennek. Olyan helyre menjetek mindenképp, ahol táptalajra teszik azonnal a kenetet, egyébként vagy kimutatják v. nem a bacikat!
Szerintem viszont jobban járnátok, ha néha hagynátok szünetet, mert a sok kúp után már végképp nem áll vissza a rend a szervezetben!
De lehet, ha mész az STD-be 3 héttel előtte semmit ne használj. Semmit!!!!
Látod nekem is ezzel van gondom a 4 szem gombaölő gyógyszer szedése közben és a bórsavkúp használatakor is ugyanúgy érzem a tüneteket Talán annyi változás, hogy nincs folyásom, mint mikor nem használok semmit, de gyulladtnak érzem és ég. Most volt menzesz után pár jó napom, amikor úgy éreztem én is, hogy biztos majd most..., de ahogy feltettem a bórsavkúpot még rosszabb lett. Fogalmam sincs mit csináljak. Ezért is gondoltam a prolaborra a candida vérből való kimutatására. Doktor úr szerint gombára kezelünk bórsavval, dehát miért nem változik 9 hónapja semmi. Már az is jó lenne, ha csak a tünetet enyhítené. Persze, ha csak flóra gond lenne, akkor nem lennének a páromnak tünetei. Piros folt stb. Te hogy vagy most?
Nálam az volt mindig a helyzet, h. elkezdtem használni a kúpokat, gyógyszereket, krémeket, de pl. egy-egy ilyen 6-7 napos kúra alatt sem javult a helyzet, ugyanúgy megvoltak a tünetek a használat közben, mint ahogy utána is, kb. olyan volt, mintha semmit sem szednék. Miután beszedtem a gyógyszereket, mindig vártam 2-3 hetet, míg újra elmentem a dokihoz, mert ha 1-2 napig nem éreztem (ami egyébként előfordult gyógyszerszedés előtt is), elkezdtem bizakodni, dehát hiába... Nem tudom, a gyógyszerek mennyire voltak befolyással a tenyésztés eredményére.
Sziasztok. Nem lehet, hogy azért nem mutatott ki gombát nálunk, mert mindig használunk valami kúpot, vagy gyógyszert?
Köszi a válaszokat!
Most azon gondolkodom,lehet ez nem is gomba. Naponta csak kétszer,háromszor érzem a viszketést,akkor is alig alig,a fájdalmas vizeletürítés meg is szünet mára,és elmúlt a rózsaszínes folyás dolog is.
Úgy döntöttem,csak ma este használok Betadint a biztonság kedvéért.Egyszeri használat esetén is kell majd flórát helyreállító dolog?
A gombára is adnak betadine kúpot, de utána kell használni valami hüvelyflóra helyreállítót, mert visszatér a gomba...a kis aljas:-((
Az égő-viszkető érzés lehet gombától, de a rózsaszín szín valami vérzés előjele lehet, talán a fogamzásgátlótól. Ha viszont vérezgetsz, szerintem nem javasolt a kúp használata egyelőre. Ill. a gombára szerintem nem Betadine-t adnak.
Sziasztok! Segítenétek nekem,
Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátlót,és miután elmúlt a menzeszem,a hüvelyem környékén(tehát csúnyán mondva a bejáratnál) égő,enyhén viszkető érzést tapasztaltam,valamint néha gyenge fájdalom vizeléskor(de ez ritkábban).Eddig kétszer volt még az enyhe viszketés mellett kicsit tejes szerű rózsaszínes folyásom.
Akkor ez most hüvelygomba?
Használhatok mondjuk 3 éjszaka betadine hüvelykúpot fertőtlenítésre? Szerintetek?:S
Akkor vagy allergiás vagy valamire, vagy pszichésen jön elő a bajod. Én mindkettőt produkáltam már.
Sziasztok,en mar 2 szer is voltam std- n,de semmit nem talaltak,ott se.
Tenyésztéssel tudják megállapítani. Leveszik a kenetet és táptalajra teszik. Ha nem teszik azonnal táptalajra, sokat veszít a vizsgálat az értékéből, mert sok baci a szállítgatás közben megdöglik, és már nem kimutatható. Olyankor van az, hogy közlik, hogy semmi bajod, és közben meg szenvedsz...
Kérdezd meg a bőrgyógyászaton, hogy hol van a közeletekben STD diagnosztika, vagy ha van rá anyagi lehetőséget, maszekban is nézhetsz orvost.
nekem sem tudtak semmit kimutatni, habár tenyésztést csak egyszer csináltak.
milyen vizsgálatokkal lehet megállapítani, h. mi lehet a kórokozó?
én leginkább amiatt aggódok, h. befolyásolni fogja a gyermekvállalást, terhességet ez a betegség. már eleve a szexuális életemet taccsra vágta, mert egy dolog, h. fájdalmas a szex, de a tudat, h. egy gyulladt hüvelybe mi zajlik elveszi a kedvemet is az egésztől, és még amiatt is idegeskedek, h. a párom miket kaphat el tőlem:((
Ha minden negatív, és mégis érzed, hogy bajod van, akkor vagy allergia, vagy menj el STD-re bakterológushoz, ahol a levétel után azonnal táptalajra teszik a mintát, mert van olyan, ami a sok hurcolás közben megdöglik, és már nem lesz kimutatható.
A többi hozzászólásod is hasonlóan értékes!
A gomba is kórokozó, ha túlszaporodik. Nekem biztos az van, főleg mert ezt az egyet nem mindig lehet kimutatni. Csak a kiváltó okot kellene megkeresni, nem a tünetet kezelni, már amennyire lehet. Én most azon gondolkodom elmegyek a prolaborba és megnézetem a candidát a vérben. Na és ha igen akkor keresek orvost, mert állítólag sem a diéta sem a lokális kezelés nem fog eredményt hozni. Kell a gyógyszer és nem csak 1-2 szem. Ja és egy doki javasolta, ogy a kenetet menzesz előtt kell levenni. Nekem is mindenem negatív és van hogy úgy szenvedek.