Hüvelygomba (beszélgetés)
szia!
jobb lenne, ha megvárnád amíg elmúlik, és utána használnád! ugyanis a mensi kimossa belőled, és nem ér semmit:(
Valentina! igen, persze jobb ha kijönnek azok a dolgok, de mégis félek mi jön ki.....de legalább kijönne, akármi is az!
hol lehet ehhez a tamponhoz hozzájutni, és kb milyen áron? privizz légyszi!:)
köszi!!
sziasztok nekem nem dobki semit erről,
azt írja nem találhatófájl.
Én arra gondoltam,lehet egy tudásbázist érdemes lenne indítani róla.
Ki tudja,lehet egy csomóan használták már????
Azt hiszem,este megteszem,hamarabb nem tudom,mert még nem telt le a 24 órám.
Sziasztok valaki próbálta már ezt a tampont?
elég brutál képek vannak azon a honlapon....van vkinek személyes tapasztalata?
sziasztok ti halotatok ojanról , hogy
tisztitó tampon, ha igen nem írnátok meg , hogy
hollehet ezt megvenni. .előre is köszi....
lehet az a baj h nem bírom betartani a diétát, akármennyire próbálom, nem bírom megállni. de ha ennyi gyógyszer ellene nem segített akkor a diéta mért segítene? pff..
18 vagyok és örülnék ha nem ez lenne a legnagyobb gondom :(
helo újra :S
nos voltam a dokinál és hát a tenyésztés eredménye h nem vok már candidás.. viszont ugyanoazok a tünetek ugyanugy megvannak (viszketés, folyás, stb). azt mondta h a folyás meg lesz mindig. hiába magyaráztam neki h nem múlt el nem hitte el. most csak annyit teszek h krémmel kenem, és magolajat használok.
egyébként a magolaj mennyire hatott nálatok? mennyi idő után? mert én kb 1 hete v több iszom és semmi :S
már túlvagyok szájonát bevehető gyógyszeren, kúpokon, cc jódon6laktózon, bélfólra helyreállító kúrán, és minden sok sz*ron.
de már nagyon elegem van.
Sztem keress egy dokit aki normálisan,alaposan kivizsgál,mert ha már fáj belül,az csöppet sem normális.
Ha ez nem hajlandó,hát hagyd ott,és keress mást...
Sziasztok én új vagyok itt, de már pár hete nézem a hozzászólásotokat. Nagyon sokat tanultam ,, ebből".
Én 39 éves vagyok, és kb 2 éve küzdök a problémával, már annak is örülök, ha eltelik pár nap és tünetmentes vagyok. Nagyon tanácstalan vagyok mi tévő legyek, hogy szabadulhatnék meg a folyásomtól ami napszaktól függetlenül egyszer van egyszer nincs. Meg a visszatérő hüvelygombámtól! Azelőtt soha semmi bajom nem volt! Most grapfruit cseppet 2x15 csepp használok, és nem eszem édességet , úgy nézett ki a dolog ez jó, de ma megint érzem a kezdeti tüneteket! Már nincs az akúp az a therápia amit ki ne próbáltam volna. Párkapcsolatom nincs, és szinte steril körülmények közt tisztálkodom, ha valaki tud segitsen!! Előre is köszönöm szépen!! Seci70
Helló!
Nekem kb. 3 éve vannak tüneteim.Valószínűleg candidás vagyok, de az orvosom azt mondta, hogy nekem más tüneteim vannak....Kértem, hogy csináljon tenyésztést.Erre lekezelt chlamydiara...
Bár csinálom a candida diétát, a nőgyogyászati tüneteim csak annyiban javultak, hogy kevesebb a folyásom.Bár tényleg nem viszket annyira veszettül, csak néha néha érzek egy kis szúrást, de hamar elmúlik.
Nekem még vizelési ingerem is van.Ha ez az.Mert már arra is gonoltam, hogy lehet annyira be vany gyulladva a hüvelyem, hogy ilyen formában fáj.
Nemrég találtak egy cisztát is.Így fogamzásgátlót is szedek.
Sokat gondolkoztam, hogy nem ez e a gond.Mint lentebb is írják, hogy gyengíti a szervezetet.Sztem kinél hogy.
Én nemrég abbahagytam pár hónapra, nem vettem észre változást.Csak folyton aggódnom kellett a gumi miatt, egyszer ki is szakad ...
Szóval a lényeg a lényeg, hogy 3 orvoson vagyok túl, és mind inkább gyógyszert ír, vizsgálat helyett, és beszélni nem bír, hogy mi a teendő, pl. a cisztámmal.
De azért a legutóbbi doki mondott pár értelmes dolgot: CH (szénhidrát) diéta (amit már amúgy is csinálok), tampon elhagyása (hogy tisztuljon a hüvely), éjszaka bugyi nélkül kell aludni (hogy szellőzzön), pamut fehérnemű, a törölköző gyakori mosása ( én 2 naponta mosom, még jó, hogy 3 tötölközőm van:) jah és 60 fokosra állítom a mosógépet és a fehérneműimet is így mosom).
Ha belegondolok, gumival tényleg evidensebb a dolog, mármint véd a betegségektől, bár kevésbé élvezetes, és én nagyon félek, hogy terhes lehetek, mert kiszakadt...
És nekem kicsit kellemetlen, égő érzést is okoz.
De inkább ez, mint a no sex vagy hogy a barátom is elkapon valamit.
Nem tudom, hogy mikor fogok ebből kikeveredni, néha már el vagyok keseredve nagyon.
De aztán arra gondolok, hogy másoknak ezerszer nagyobb problémáik vannak.
Igaz én még csak most leszek 20 éves.
De a remény hal meg utoljára, nem igaz?
Lányok! Egy ötlet...
2 évig szenvedtem vele, mire rájöttem, tök véletlen, hogy mikor nem szedem a fogamzásgátló tablettát, akkor semmi bajom... Leálltam vele 4 hónapja, azóta semmi problémám (addig állandó folyás, viszketés, gomba, ezernyi kúp, gyógyszer, vizsgálat). Végre nyugodt az életem.:)
Egyébként örülök neki,hogy jól vagy,és ezekkel sikerül kiküszöbölni a fertőzést.**
Bár könnyen lehet,hogy nem egy a bajunk...
Köszi,Floragynt már milliószor használtam...csak úgy,és gyógyszeres kezelések után is.
Intim helyen csak "oda való"lemosót használok.
Uszodahasználat,szex,stb nem volt még 12-13 éves koromban,mégis megbetegedtem,s még sorolhatnám...
Ez a törölközős ötlet viszont nagyon tetszik:tényleg nem kellene"ott" ugyanazzal törülközni,amivel mindenünket szoktuk...
Nekem uez volt a gondom, és személy szerint nekem a heti egy Floragyn segített. Egyszer végig kell csinálni a gyógyszeres kezelés után a hat darabos kúrát(recept nélkül kapható), utána a heti egyet.
Plusz néhány fontos alapszabály bevezetése:
1., Nem szabad mindenféle öblögetéseket csinálni, mert csak leviszi a nyálkahártyát.
2., Külön erre a célra alkalmas folyékony szappannal mosakodjunk intim helyeken.
3., Törölközővel pedig fürdés után nem kell ott megtörölni, max wc-papírral. (Hogy ne fertőzzük meg saját magunkat: egy hetes törölköző, amivel mindenünket megtöröljük, nem tesz jót az intim területeknek).
4., Kerülni kell nagy ívben az uszodát, szaunát.
5., A párunkkal is végig kell szedetni egy adag (orvos által felírt) gyulladáscsökkentőt, és gombaölőt. Lehetőleg egy hétig gombaölővel kenegetni, a tudjátok mijét ;)
6., Urológiai kivizsgálás! Magunknak, és párunknak! Simán lehet a hunyó egy kiújuló hólyaghurut.
7., Óvszerrel kell szeretkezni, legalább 4-5 hónapig. Ha kibírjuk, lehetőleg utána is.
8., Kerülni az orális szexet, mert a másiknál elég egy kis torokgyulladás, és Nálad kész a hólyaggyulladás!
9., Magunkhoz nyúlni, már aki szokott, csak tiszta kézzel!!
Ha ezeket egytől egyig betartjátok, legalább egy évig, megszabadulhattok a bajoktól!
Jobbulást mindenkinek!
Ciki?hát,szerintem ne érezze cikinek.Hogy beteg,ő arról nem tehet,a dokinak meg kötelessége,hogy megnézze,és segítsen,akárhányszor baja van.
Sőt,itt a fórumon olvasni,hogy pl:a gomba milyen makacs,az esetek többségében folyton kiújul.
Aki ezzel küszködik,mit csináljon magával?csak muszáj menni az orvoshoz,ahányszor csak szükség van rá....