Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos burgonyás gomboc recept

Húsos burgonyás gomboc recept

A Húsos burgonyás gomboc hozzávalói:
40dkg darált hús
1kg burgonya
2tojás
kevés liszt

tejföl


A Húsos burgonyás gomboc elkészítési módja:
A darált húsból hosszú lével pörköltet készítünk. Amikor megfőtt a hús leszüröm, a levét félreteszem. A burgonyát megfőzzük áttörjük, a húst és a 2tojást belekeverjük. Annyi liszttel, hogy könnyen formázható legyen a gombóc s ne legyen kemény, összegyúrjuk. Forró vizben kifőzzük,közben a pörköltlét tejföllel behabarjuk,s a tányérra kivett gombócokat a lével meglocsolva tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos burgonyás gomboc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook