Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D (beszélgetés)
Éppen,hogy nem!
Általában hagyom magam meggyőzni!
Elvem,hogy okosabb enged!:)
Nem, de Téged úgysem tudlak meggyőzni.
Nem szeretnék Veled élőben vitatkozni.
Mindig a Tiéd szokott lenni az utolsó szó ugye?:)))
Ezt muszáj km/ó-ba mérni!
A járó föld mennyi idő alatt jut el az úszó vízhez,ami x km-re van.
Vagy meg kell a vizet járni tanítani,a földet pedig úszni,és akkor nem kell váltószám.
De ha mindenképp kell a váltószám,akkor hagyjuk ki a sportlövészetet,és a lovaglást!:)))
Pista!
Én jól értelmeztem!!!!
Nem olyan. Valami miatt Te nem értelmezted jól.
Női logika.:DDD
Én szeretem az ilyeneket.
Mondom,olyan mint a kreszvizsga!
Te szeretted?:)
Inkább ezek komoly kérdések.
Van még néhány ahol ezt találtam.:)))
Biztos tudod, vagy sejted, hogy ezt a feladványt sem én találtam ki. Annyira okos nem vagyok.
Nekem eszembe sem jutott az ami neked mikor olvastam. Megvan a megfejtés is, bemásolom.
1. mérés: 3db 4-es csoport. AAAA BBBB CCCC A és B a mérlegen. Ha egyenlõk, akkor a C egyike, ebbõl két kettes csoport, és az A v. B-bol
2. C1C1 AA C2C2 Ha egyenlõk, ugyanígy tovább, ha nem egyenlõk, az egyik C2. innen már egy mérés. Ha elsõ mérésnél nem egyenlõk, akkor a következõ mérés: AAAB ACCC BBBC Ekkor három eset lehetséges:
a. az egyenlõtlenség fennáll ekkor az AAA közül az egyik, és egy méréssel kiválasztható.
b. Egyenlõség lesz a mérlegen, ekkor a levett BBB ben van, egy méréssel kizárható.
c. Az egyenlõtlenség megfordul, ekkor a két serpenyõ között helyet cserélt, tehát vagy A vagy B, egy bármelyik másikkal összehasonlítva egy méréssel eldönthetõ.
Jelenthetné!
A feladványod olyan,mint a kreszvizsgán a kérdések!
Ha akarom így értelmezem,ha akarom úgy!
Nos,én nem akarom úgy!
Ez volt a kérdés,és én nem értelmezem másként,csak ahogy írva van!
Roppant egyszerű!
Régen is úgy hívták a zsebkendőt,hogy zsepi,pedig még nem is volt papírból!
Viszont valamelyik elmés kitalálta a papírpelenkát!
Az egy kis pihe-puha papírdarab,ami védte a nagy dolgoktól a ruhapelust.
Aztán az elmés anyukák elkezdték zsebkendőként használni.Puha,olcsó,eldobható,nem kell mosni!
Jött egy elmés gyártó,aki elkezdte szögletesre gyártani a papírpelust,és onnantól lett a zsepe,aminek a becéző formáját használjuk:zsepi,zsepike.
Szerencsére már senkinek nem jut eszébe,hogy eredetileg mit is akartak benne tárolni!:)))
"Mennyi az a minimális mérésszám, amellyel meg tudjuk határozni a hamisat."
Ez szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy biztosan.
Ezt a feladványt csak így lehet értelmezni,ahogy ide írtad!
"Mennyi az a minimális mérésszám, amellyel meg tudjuk határozni a hamisat, és azt is megtudjuk, hogy a hamis könnyebb, vagy nehezebb, mint az igaziak.
Csak egyetlen szót felejtettél ki a feladványból!
Azt,hogy:BIZTOSAN
No,most akkor kinek a megfejtése a helyes?
Azt mondom,hogy kettőnél kevesebb méréssel nem lehet megállapítani.Több lehet,de kevesebb nem!
A kérdés hiányos! Én pedig nem képzelhetek oda le nem írt szavakat!
Erre a kérdésre az én válaszom a helyes.
Nem úgy szokták, hogy az egyik szónak az elejét, a másiknak a végét illesztik össze?
Hallottál már a vicsegéről? Az a viza és a kecsege nevű hal keresztezése.
Cicusnak van igaza. Itt biztosra megyünk.
Ahogy Te csinálnád, nagyon sok mérés is lehet ha nincs szerencséd.