Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hörgőtükrözést 5 hónapos babánál Szegeden végeznek? fórum

Hörgőtükrözést 5 hónapos babánál Szegeden végeznek? (tudásbázis kérdés)


2012. okt. 7. 08:24

Nézd tudom,hogy hogy végzik ezt a vizsgálatot és,hogy mennyi veszéllyel jár,de amikor a gyereked ettől a légvételtől(amivel a vizsgálatokat elkezdtük)majdnem meg fullad a kezedben és egy kicsit is folyik az orra már fuldoklik akkor akármennyire is veszélyes,de muszáj.Én sem csináltatnám meg csak úgy ,hogy legyen egy papirom arról,hogy mi a baja,hanem hogy tudjuk,hogy ha megint meg fázik miért akar meg fulladni és így a gyerekorvosom sem kezeli félre,úgy mint a refluxa miatt.

Azt hogy hol csinálnak ilyen vizsgálatot az csak azért érdekel és azért kérdtem itt segítséget,mert az orvos sem tudta meg mondani,hogy hol csinálják és mert van még egy lányom akiről gondoskodnom kell amíg mi távol vagyunk.És ezért nekem előre kell terveznem ezeket a "kiruccanásokat".

2012. okt. 7. 03:57
BOcsánat nem is 8 hanem 5 hónapos- akkor pláne! Elnéztem
2012. okt. 7. 03:55

Tudjuk ,hogy nem azt kérdezted mit csinálj hanem hogy hol ,de puszta jóindulatból és tapasztalatból osztja mindenki a tanácsokat. Negatív hangvételű hozzászólást még nem olvastam itt. De... ha még megengedsz egy hozzászólást. A hörgőtükrözést alatatásban végzik ami alapból nem veszélytelen egy 8 hónapos gyermek számára,és azt tudnod kell hogy ez nem egy terápiás beavatkozás csak egy diagnosztikai. Tehát a tükrözéssel csak annyival lesztek előrébb hogy le lesz írva papírra is a hörgőszűkület ,de ettől még nem gyógyul meg,személy szerint én ezért nem engedtem a fiamnak megcsináltatni,egy felesleges kínzásnak tartom. Persze minden eset más és más,mert ha fenáll a veszélye hogy a fulladást más okozza és ezért szeretnének egy endoszkópot levezetni a kicsi légcsövén hogy ezt felfedezzék akkor nyílván szükséges. De ha ezt orvos javasolja ,akkor nyílván a beutalóhoz kapod a címet és telefonszámot is és nem kell fórumon érdelődnöd a beavatkozás helyéről.

Szerintem fontold meg jól hogy megéri e a kockázatot ,mert mégegyszer hangsúlyozom ,ettől még nem fog meggyógyulni de veszélyes az altatás.

9. czaniko (válaszként erre: 8. - Mari20)
2012. okt. 5. 19:21
Elhiszem,hogy csodaszer.Én is elöbb használom az alternatív gyógymódot mint a gyógyszereket,de mivel SZÜLETÉSI RENDELLENESSÉGE van és NEM FERTŐZÉSE vagy ehez hasonló így ez nem segít.Mivel gégeszükülete van így azt nem fogja jobban kitágítani,hiába fertőtlenít vagy tisztítja a légutakat erre nem jó.De ha vissza olvasol a kérdésem az volt,hogy Szegeden hol végeznek hörgőtükrözést? és nem az hogy hogyan tisztítsam a gyerek légutját!
2012. okt. 5. 15:30

akkor csip a hagyma ha apróra vágod :)

ha karikára akkor nem csip... csak az illó anyagait érzed


a hagyma csodaszer, de majd rájössz egyszer

fertőtlenit, tisztitja a légutakat, segit az imunrendszernek legyőzni a korókozókat

2012. okt. 4. 13:44

Azért kell a hörgőtükrözés,mert születési rendellenessége lehet(hörgöszükület...)erre szerintem nem sokat sgít a hagyma vagy az hogy odébb teszem a kiságyat.Ha nem ez lenne a gond,hanem csak esetleg megfázva lenne és nyák maradt volna vissza neki én sem tenném ki ilyennek a picit,de mivel egy kis meg fázásnál is bármikor meg fulladhat így meg kell csináltatni ezt a vizsgálatot az Ő érdekében.

De azért köszi!

2012. okt. 4. 11:59
hát nem tudom ,az én szememet igen csípi a hagyma ,az övét nem fogja??
2012. okt. 4. 09:15

ja és neked anyuka

a google-ba ird be hogy vntv

ott keresd dr Bakanek előadásait és nézegesd, hallgatgasd....


a gyógyszerről sokat beszél.....

2012. okt. 4. 09:13

drága

ha van kedved , próbáld ki az alábbi légzéstisztitó módszert


egy vöröshagymát kerikázz fel, és tedd a szeleteket egy tányérra egymás mellé


majd ezt a tányért helyezd a szobába a kiságy mellé , és egész nap legyen ott, naponta 1x elég cserélni ( friss hagymát) tenni a tányérra


ha valami van a kicsi tüdejébe a hagyma kitisztitja, még egy apróság a kiságyat ahol a baba van tedd el máshová, mindenképp kicsit odébb

valamerre.


én nem tenném ki egy ilyen súlyos vizsgálatnak,

mindenképp sokat lennék vele szeretgetném, ölelgetném játszanék vele , sétálnék vele a természetbe

ezt a hagymás fertőtlenitést alkalmaznám


és megbizható méhésztől fenyőharmat mézet vennék, és egy mokkáskanál hegyén pici mézet elszopogattatnék a babával ( ez az imunrendszerét ) erősiti.


kivánom jöjjön rendbe a baba és te is

3. czaniko (válaszként erre: 2. - Jollymama)
2012. okt. 4. 08:23

szia!

Újszülött kora óta furcsán veszi a levegőt.1 hónaposan puffot kapot rá,de ez nem igazán segített.Kaptunk beutalót a pulmológiára ahol elkezdték a kivizsgálásokat,eddig csak refluxot találtak nála amire kapot egy csomó gyógyszert.Mihelyt rendbe jött meg csinálják neki a gégetükrözést stridor miatt,de az orvosunk azt mondta amikor kijöttünk a kórházból,hogy meg kell csinálni a hörgőtükrözést is,csak még nem tudja hogy hol.

2012. okt. 3. 13:43

SZia!

miért kell a picinek hörgőtükrözés?

2012. okt. 3. 13:28

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.5 hónapos lánykámnál hörgőtükrözést szeretnének csinálni és az érdekelne,hogy Szegeden végeznek-e ilyen vizsgálatot és ha nem akkor hol?Remélem tud valaki segíteni!Előre is köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook