Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Piacon veszem,idős árusoktól.
Tudom maguknak termelik az csak jó,a felesleget eladja,kis pénzt az is hoz.
1000-ft kilója különben,én felfűzve veszem.
A sp..nak van sajátmárkás paradicsom leve,papirdobozos,azt nagyon szeretem ha már elfogy a saját.
100%-s paradicsom ,semmi adalék nélkül.
Próbáld ki,gyermeked hoz biztos.
Az jo,én is szoktam,kis petrezselymet teszek vajra,rá a rizs összerotty,finom.😁
Meggylevest csinálok,meg lehet piritott öreglebbencset,dinnye van,és annyi.
... a mindennapi lecsónk már megsült , a kukorica már megfőtt , le is szűröm és teszem a hűtőbe a levét / mázlim van h senki nem szereti ! megkóstolni se hajlandók !!! pedig minden benne van ami csak kell !!! /
...2. történet : mikor kicsik voltak a gyerekek és mentünk a Palára @ vittünk üdítőt /is/ de semeddig sem tartott , magamnak bodzát vittem mert azt egyedül én szerettem :)
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
Jó reggelt kislányok!
Mi fő ma a fejünkön kívül?
Már meleg van,nem sok kedv van főzni.
Hát persze.
:-)
(Csak azért szóltam bele, mert "kicsit" meg tudlak érteni Téged is, és azokat is, akik a szavaiddal nem értenek egyet. Nem a húdenagy eszem miatt vagy mert történész lennék, hanem csak azért, mert külhoni/kissebbségi magyarként elég sajátos szemüveget hordok. Legszívesebben pontot raknék a téma végére. Hallottál már, biztos az "oszd meg és uralkodj!" szlogenről... Hát ezért!)
"A második? Enissa már írt erről, s valahogy így gondolom én is."
Bocs.
Az igaz szavak nem mindig szep szavak.
Annak idejen a disznovagaskor keszult a frissen keszitett pecsenyenek micsoda finom ize volt.....
Soha sem tudom elfeledni...
Alltalaban nekunk embereknek, humanoknak, jobban esnek a szebb szavak, mint az oszinte szavak, amiket mi jobbnak tartunk nem eszre venni, mert bantja az erzekeinket.
Mi sajat magunkrol jobb a velemenyunk, mint neha masoknak. de akkor ott van egy masik faktor is, hogy a masok biralata milyen alappal tudja alatamasztani a rolunk alkotott velemenyet?
Mint embereknek, jobban hangzik a hizelgo szo, mint az igazsagot mondo eyszeru, nem cukrozott szohasznalat.
... jól hozhat ! nagyon finom a torma mindenféle formában ! akár majonézesen , akár a csemege , akár a csípős @@@@@ nem is beszélve arról h gyógyszer is 1-ben !!!
... képzeld el Dodi ! h hajdanán Anyóskám disznóvágáskor a csodálatos husileveséhez mindig készített reszelt tormát , nyakon öntötte 1 merőkanálnyi húslevessel :) :) a böllér kisöreg azt várta mindig ! Bundy hiába ajánlgatta a hurkát h kóstolja + , neki csak a Mama levese + a főtthús tormával volt az igazi !! / mondta is Bundynak h : bolond vagy te fiam ! / de a lepetés később érte a Mamát :( tudta h Tóni bácsiék a mindenhonnan kapott kóstolót eladták ! / nem volt akkor még fagyasztó , hetente többször ment házakhoz vágni ! persze h a hátuk közepére se hiányzott annyi hurka ! / a Mama megtudta ezt , hát inkább több pénzt adott ! de a kisöreg felesége direkt erre a hurkára fente a fogát !!! ő is sváb volt , mint Anyóskám ! és megsértődött , mert nem kapott , azért utána megbeszélték ezt !!! és meg is kapta a fincsi kóstolóját utólag és utána még 1 jó db-ig !
Az első mondat rendben van. :-)
A második? Enissa már írt erről, s valahogy így gondolom én is.
"Az igaz szavak, nem szep szavak."
Vitatkoznék ezzel a megnyílvánulásoddal.
Az igaz szavak miért ne lehetnének szépek? Maximum nem esnek jól, tapintatlanok bizonyos esetekben. Pl. De meghíztál.....mert ilyenről csak olyannal beszélünk akit jól ismerünk, vagy megemlítheti az orvosunk.
De a ...de csodaszép a szemed, kutyád gyereked, virágod, szép volt az esküvőd stb. miért ne lehetne szép és igaz?
" Makói hagymánkat "
Egy Makoi radiossal beszelgettem, es azt mondta, hogy ott makon az eegyik nagy uzletsornal, akinaicsomagolasu hagymat raktak at a makoi ures dobozokba, ees ugy arultak... Szegyeljek magukat...
Mentsd meg a torma toveket, azok biztosan meghalaljak megmentseiket! kulonosen ha szereted lereszelve, egy kis ecettel.
A gugyum is azzal folalkoztak, nagyban.
Innen vitt peldanak magaval par kulonfele keszitoket, es mind uvegben voltak itt arusitva, nam muanyag tubusokban, tartokban!
Azutan, ok is abban arultak. Azt mondta jol hozott nekik...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)