Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

11838. lúdanyó
2010. szept. 15. 07:19
Jó reggelt!
11837. smudlaagi54 (válaszként erre: 11835. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 15. 07:04
A szívvirág évelő!Ahogy elvirágzik,fokozatosan elhal,és jövő tavasszal kihajt!Nekem van de nem tudom miért,sajnos a fehér kipusztult!
11836. 875f1a5663
2010. szept. 15. 03:10
Én a rántotthúst úgy panírozom, hogy lisztbe, tojásba, lisztbe, tojásba, (nem tévedés, duplán) utána prézlibe. Ha a hús kisült, beleteszem a tálba, és 5-10 percre lefedem tányérral. Próbáld ki, ha van kedved. Ja - és lehetőleg tarját, vagy csirke felső combot, kicsontozva.
11835. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11834. - Horvathrekusi)
2010. szept. 14. 22:54

Még virágzik, legalábbis remélem. Kiültettem. Bent úgyis elpusztulna, mint mindig. Majd jól betemetem kéreggel, hátha túléli a telet.

Ez akkor tök olcsó volt, pedig nem is kicsi, kb. 25-30 centi magas és a bokor teteje kb. akkora, mint egy normális lapos tányér. Ráadásul tömve volt bimbóval. Ez is az oka, hogy minden eddiginél több virág nyílt ki rajta.

Van kint két csüngő fuxiám is. Azok is túlélték a telet.

Ami most furi, hogy úgy nézem a dérbabér is mintha megint virágzani készülne, meg a rodhodendron. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Van valakinek szívvirága (dicentra)? Az enyémek már elszáradtak. Ki is ástuk ma az egyiket, mert azt hittem, hogy végük. Erre azt látom, hogy a gyöktörzse teljesen rendben van (nincs elrohadva vagy elszáradva). Létezik, hogy ez ilyen gyorsan visszavonul?

11834. horvathrekusi (válaszként erre: 11832. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 14. 22:08

Eddig csak 3-4ezer forintos árban találtam. Már nagyon sokszor szemeztem vele, de féltem hogy tönkremegy a kezeim között.

És a virágzás után mi lett vele? Megmaradt a növényed?

11833. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11823. - Inci47)
2010. szept. 14. 21:57

És mi van, ha az az osztályfőnök se lesz az igazi?

Sportol valamit? Van valami hobbija, amit együtt űzhet a többiekkel?

11832. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11831. - Horvathrekusi)
2010. szept. 14. 21:51
A gardéniát a Bauhausban vettem 1200-ért. Nagyon szép és tele volt bimbóval, amiből természetesen már egy csomó lepotyogott. Viszont kinyílt vagy 6 virág, ami az eddigi rekordom :D
11831. horvathrekusi (válaszként erre: 11800. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 14. 21:23

Ciklámenek 2éve vannak a kertemben. Már nem tudtam őket hova pakoln, ezért kitettem őket.

Eddig túlélték, a teleket is. Árnyékos helyre raktam őket, ahogy a természetes környezetükben is vannak.

Gardéniát az mindig is szerettem volna.... sajnos eddig csak nagyon drágán találtam. :)

11830. Anyagi
2010. szept. 14. 20:16

Nagyon szeretem a rántott hagymát!!!

Segítenétek, hogy Ti hogyan csináljátok?

11829. Anyagi (válaszként erre: 11786. - Moenia)
2010. szept. 14. 20:12

OK.,nem kötlező a kirándulás, de hát iskolaidőben van!!! Így aztán mégis kötelező!

Legfeljebb igazolhatod, de akkor meg minek más orrára kötni, hogy nincs rá pénzed?

11828. Anyagi (válaszként erre: 11784. - 875f1a5663)
2010. szept. 14. 20:08

Oh, de irigyellek!!!!

Gyönyörű nagy őzlábak....

11827. 875f1a5663
2010. szept. 14. 20:08

KEDVES MINDENKI!

ITT A DESSZERTEKNÉL TIZEN-OLDALAKON ÁT NASIKAT LEHET TALÁLNI. A JOBB OLDALI SÁVBAN MÁS KAJA-KATEGÓRIÁK IS MEGTALÁLHATÓK.MÉG HALÉTELEK IS VANNAK. JÓ "TURIZÁST" :-)

[link]

11826. inci47 (válaszként erre: 11824. - Moenia)
2010. szept. 14. 19:51

Szerintem igazad van!...de nagyon felhígult a pálya is, és sajnos a rossz példa nagy visszhangot is kap, a jókat pedig nem mondja senki!

A pénz meg tényleg kevés/ tudom, hiszen a családomban eddig mindenki pedagógus!/ az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez meg kevés!...de legalább az ilyen fórumokon megtanuljuk a többiektől a spórolós recepteket!

11825. lúdanyó
2010. szept. 14. 19:40
Olvaslak benneteket...nekem van egy ördögfiókám! Sajnos őt nem viszik el pedig új osztály főnök na azt hittam most talán..azt mondta akinek lesz osztályfőnöki intője nem viszi el..na sikerült begyüjtenie..a drágámnak ...(bekiabálta a választ) nos nem viszik..:(( viszont lesz erdei iskola ami a tanmenet része oda elfogják vinni szerintetek és azt ki fizeti?
11824. moenia (válaszként erre: 11809. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 19:25

Sziasztok!

Na, ilyet sem mondhat egy tanár! Pláne nem a többi szülő előtt! Én nem is értem, mi célja van ezzel! Nyilván sejti, hogy ez nem vezet barátsághoz! :-)

Egyébként szerintem a gyereket finoman nógatni kell. Fontos, hogy érezze, hogy a szülő nem ellenzi a táborozást (gyakran észrevétlenül is átveszik a szülő aggályait, gondjait, amiket aztán jól a magukévá tesznek). Természetesen ez gyerektől is függ. Én pl. minden kiránduláson jelen voltam (és nagyon élveztem, most is csapatmunkában dolgozom a legszívesebben), az öcsém viszont csak egy kirándulásra ment el, mert a szülők küldték, de többre nem volt hajlandó (ő pedig egyedül dolgozik, programozó). Tehát már korai gyerekkorban kialakul az ember személyisége, ez ellen nincs mit tenni (szerencsére).

Szerintem az sem célszerű, ha otthon a gyerek előtt szidják a tanárt (nem mondom, hogy Ti így cselekednétek, csak eszembe jutott). Lehet a tanár egy utolsó szemét is, akkor sem szabad! Mára már annyira nincs becsülete a tanári szakmának, hogy az már tényleg durva!Szerintem a rossz tanár szidásával a többi tanár tekintélye is csorbul. Egy otthon rossznak tartott tanár nem is fog tudni soha jó kapcsolatot kialakítani a diákkal.

Szerintem abba is érdemes belegondolni, hogy milyen helyzetben vannak a tanárok: nem lehet buktatni (bár most azt hiszem újra lehet), nem fegyelmezhet, sőt nálam már azért is reklamált szülő, hogy a gyerekét feleltettem és biztos, hogy a gyerek jobban tudta az anyagot egy hármasnál! Ráadásul a tanárt megverik, ha nem tetszik valami. Szóval a tanár élete sem fenékig tejfel! Nincs tele zsével és szabadsággal!

(Bocsánat a hosszú hozzászólásért, előtört a tanárnéni, de ezentúl visszafogom! :-) )

11823. inci47 (válaszként erre: 11822. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 14. 18:43
Igazad van!...de a mienknek majd a középiskolában lesz még lehetősége a csapatmunkára, ha olyan osztályfőnöke lesz, aki tud a nyelvén beszélni, mert nagyon sok múlik a jó "oszin", ahogy az én páromat ma is hívják a régi középiskolai diákjai!
11822. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11818. - Inci47)
2010. szept. 14. 18:33
Igen, nagy különbségek vannak már gyermekkorban is. De azért nem árt, ha valahogy idejekorán megtanulják a gyerekek is, hogy teljesen nem vonhatják ki magukat a csapatból. Később a munkahelyeken baromi nagy hátrányt jelent annak, aki ezt addigra nem gyakorolja be, mert az esetek jelentős részében a szaktudás és az alkalmazkodóképesség párban kell, hogy járjon.
11821. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11818. - Inci47)
2010. szept. 14. 18:28
Először azt olvastam, hogy 1 krumpliból főztél levest. Na, mondom, te vagy itt az igazi spótolós! De aztán elolvastam rendesen :DDD
11820. inci47 (válaszként erre: 11819. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 17:28
Mindig veszek egy nagy áruházban , amikor olcsóbb,/ most 160 ft egy fél kg!/ és mindig van mihez nyúlni, ha nem jut más az eszembe!...én is szeretem!
11819. Pné Veronika (válaszként erre: 11818. - Inci47)
2010. szept. 14. 17:23
Hmmm... Májacska... Szeressem... :-)
11818. inci47 (válaszként erre: 11817. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 17:19

Nekem a két unokám között is borzasztó a különbség a 14 éves semmiben nem vesz részt az iskolában , a 17 éves pedig versenyekre jár, ....na erről ennyit!

...más! spórolás...találtam a kamrában még egy kis krumplit, tárkonyos krumpli levest főztem a , a fagyasztóban pedig volt csirkemáj, azt hagymásan csináltam meg rizzsel, ubisalival...holnapra is maradt belőle!

11817. Pné Veronika (válaszként erre: 11815. - Inci47)
2010. szept. 14. 17:11

Na látod, ennek az lenne az értelme, amit épp írsz. :-)

Hogy még akár évek múlva is szép élményként emlékezzen rá a gyerek... Ne pedig az legyen, hogy mit b@szakodott össze vele a tanárnő.

Nem tudom, hogy miért ilyen vele...

Jól tanul (bár néha tényleg kell kicsit nógatni-de 14 éves-érthető), nem neveletlen, a tiszteletet mindig megadja.

Nem egy verekedős "osztály szégyene", igaz, tanulmányi versenyekre, külön beszervezett dolgokra nem nagyon lehet kapni.

Eddig mindig az első padban ült a szeme miatt,

most arrébb kérte magát, mégsem küldik ki az óráról, nem egy rossz gyerek... (Lehet, hogy elfogult vagyok, hiszen az én gyerekem, de tudom, hogy milyen.)

Tisztában vagyok a hibáival is, a hajam égnek áll néha a dolgaitól, de kamaszodik, ez ezzel jár.

Attól még (számomra) tökéletes 14 éves kispasi... :-)))

Na tessék, jól elkanyarodtam a spórolós fórumtól, BOCSI MINDENKITŐL...

11816. Pné Veronika (válaszként erre: 11814. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 14. 17:05

Köszi, ezt majd kipróbálom. :-)

A gyerekre visszatérve, szegény, ő az egyike az osztály kevésbé bandázós gyerekeinek...

Nincs bent az "elit bandában", ezért kiközösítik (másokat is, akik nem akarnak "rosszalkodni").

Akik pedig az ő barátai, azok szintén nem járnak velük táborozni, maradnak magukban.

11815. inci47 (válaszként erre: 11809. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 16:59

Sziasztok!

Az én unokám se hajlandó elmenni sehová az osztályával , még egy napra sem, de mi nem is erőszakoskodunk vele! Ő most nyolcadikos!

A tanárnőnek nem volt joga azt a mondatot mondani neked, de ha ilyen, nem is csodálkozok, hogy a gyereked nem akar vele menni!

Én hosszú éveken keresztül óvónéni voltam, sok kirándulást megszerveztem,mindig próbáltam a legkevesebb pénzből kihozni és sok-sok élményt nyújtani nekik....ennivalót az oviból is vittünk a napi térítési díjakból, és ők is hozhattak rágcsálni valót, és inni.

Vidéki oviban dolgoztam , gyalog vagy helyibusszal, hátizsákkal bejártuk a városunk közvetlen környékét, elvittük őket Pestre állatkertbe, a közlekedési múzeumba, nagycsoportban pedig a repülőtérre ,és a mellette lévő múzeumba...és ehhez nem sok + pénz kellett, hiszen az szmk minden hónapban szedett be valamennyi pénzt, ja és ebből vettük még ,a tisztálkodáshoz szükséges dolgokat is...

...aztán sokáig beszélgettünk a közösen szerzett élményekről, és olyan jó, hogy amikor találkozom a volt , már felnőtt ovisaimmal boldogan emlékeznek az együtt eltöltött időre!

11814. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11811. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 16:53
Ha van napos helyed, akkor vegyél egy kis jázminbokrot, kb. 500-1000Ft között van, nagyságtól és vidéktől függően. Illata, ha jól rémlik nagyon hasonló, olcsóbb is, meg is marad sokáig, legfeljebb a levéltetvekkel kell bajlódni időnként.
11813. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11811. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 16:50

Én megint nem tudtam neki ellenállni, de pénzkidobás. Kb. ez a harmadik és könnyen lehet, hogy egyben utolsó példányom. Általában hazahozom, nyit egyet-kettőt és leesik róla 50 bimbó, mert annyira kényes. Figyelni kell a fényre, hőfokra, páratartalomra, huzatra, öntözővízre, föld kémhatásra meg, ami még eszedbe jut. Na, mivel én nem szoktam neki esővizet gyűjteni, se forralt vizet hűteni meg egyéb babázások, így semeddig se tart.

Most kiraktam mérgembe a teraszra és egyelőre túlélte, így kiültettem a terasz mellé. A felkelő nap sugarai érik éppen, aztán szűrt fényt kap. Majd betemetem mulccsal. Aztán vagy kifagy vagy nem.

A cikláment is kitettem, azt az árnyékkertbe a rothodendron és hosták társaságába. Elvileg azt a fajta közeget szereti. Aztán, hogy éppen ez a típus fagytűrő-e, majd kiderül :)

Bent azért nem hagytam, mert sárgulni kezdett a levele és nincs kedvem addig várni, amíg a gyönyörű bokorból valami fonnyadt izé marad a szobában. Tavaly másik fajta volt és az hónapokon át nyitott, gyönyörű volt. Aztán próbáltam átültetni, az nem jött össze.

11812. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11809. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 16:44

Nem biztos, hogy ezzel jót tettél neki (mármint a fiadnak).

Nem mondom, hogy állandóan be kell tagozódni, de a ló túl oldalára se biztos, hogy át kell esni...

A táborban nem a tanárnő a lényeg, mert nem pl. nem egy edzőtáborról vagy valami képzőművész táborról van szó, ahol az edző vagy a művész személye, tudása a tábor magva. Itt inkább a gyerekek együtt "ökörködése" maga a tábor. Azt azért nem mondom, hogy derékba törik valaki élete, ha nem megy táborozni a többiekkel:DDD

Persze, a ti dolgotok.

11811. Pné Veronika (válaszként erre: 11800. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. szept. 14. 16:36

Nekem a ciklámen megmaradt a kertben, igaz télire bevittem, nem mertem kint hagyni.

De nyáron szépen elvolt, a lugas alatt, árnyékban, szinte mindig nyirkos földdel.

Gardéniám még nem volt... Majd egyszer... Imádom az illatát. :-)

11810. Pné Veronika (válaszként erre: 11788. - Horvathrekusi)
2010. szept. 14. 16:33

Nem fogod elhinni, de épp most mondták az oviban, hogy az uniós bővítésre kevés a pénz.

Pályáztak, nyertek is, de kevés.

Ha pedig úgy alakul, akkor a szülőkre számítanak. Anyagilag.

Nem sok az összeg, 1millió200ezer... :-O

Tényleg nem sok... Mellényzsebből összedobjuk... :-(

Vagy nem...

11809. Pné Veronika (válaszként erre: 11786. - Moenia)
2010. szept. 14. 16:29

Látod, itt van a kutya elásva!

Ha jó a tanár!!!!! :-O

De ha a gyerek 5. óta nem hajlandó vele pl. táborozni menni, akkor mit akar tőle?

Az én fiam sosem volt táborban, sajnálom, de amennyit az 1 hetes táborra kifizettem volna, hozzáraktam és elmentünk együtt a családdal, rokonok nyaralójába nyaralni.

Jó, megtehetem, van lehetőség, de ő akkor sem akar menni, ha ki tudnám spórolni...

Mit csináljak? Kergessem?

A tanárnő már most megjegyezte, hogy "anyuka igazán elkezdhetne spórolni, hogy nyárig összerakja a tábor árát".

Ott a szülői kellős közepén!!!!Közöltem vele, hogy most kifizetem neki a francos tábort, de a gyerek akkor sem akar majd 1 hétig vele lenni...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook