Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

2010. jún. 14. 20:58
Nem tudjátok, hogy egy homeopata mennyit kér magánrendelésen? A kicsit elvinném, csak nem nagyon tudom, mire számitsak.
9696. barracuda59 (válaszként erre: 9694. - Lov.ildi)
2010. jún. 14. 20:57

Jó, nagyon köszi!

A kenyérsütőm üstje még nem érkezett meg (a csereüst), már nagyon várom, mert nem izlik a bolti kenyér és 250 Ft:(

2010. jún. 14. 20:56

Odaadnám a havi pénzünket annak az egyetemista lánynak, hogy ossza már be, vegyen egészségesebb kajákat. De lakjon is jól a beles banda! És persze ne vágjon közben képeket a nagyfiunk, hogy ezt ő tutira nem eszi meg... közben persze annyit eszik, mint egy aratómunkás egész napi munka után. Adna oda neki egy banánt reggelire, igencsak gyagyásnak nézné:DD

Egy hétre előre megtervezem az étlapot és cetlivel megyek bevásárolni a piacra és a boltba (azért is, mert messzebb van a piac és nem tudok állandóan oda szaladgálni, a zöldséges meg aranyárban mér mindent).

Egyszer van hoppnap, egyszer meg koppnap. Nálunk is hol tojásos nokedli van fejes salátával, hol pedig sült hal, vagy steak.

De majd "belejön" az az egyetemista lány is ebbe, ha nemcsak saját magára kell költenie. A nagyobbiknak "gólyatábor" és beiratkozás, a kicsinek pelus és babatej (nem birja a tehéntejet), de már a szandikáját is le kéne cserélni - a nagyfiúnak is nő a lába rendesen, és magunkra még csak nem is gondoltunk, hogy nekünk mi kellene. Addig könnyen beszél az ember leánya, ha nincs más, akire költsön...

9694. lov.ildi (válaszként erre: 9693. - Barracuda59)
2010. jún. 14. 20:50

Szia!

Holnap leírom.

9693. barracuda59 (válaszként erre: 9686. - Lov.ildi)
2010. jún. 14. 20:48

Sziasztok!

Ildi, az egyszerű sajtos és a túrós pogi receptjét le tudnád irni? Kipróbálnám:)

9692. caravell (válaszként erre: 9690. - Mmacus)
2010. jún. 14. 20:32

Főleg, ha még a mennyiséget is nézed, mert ebben igaza van a Mártinak, ami a nagybélű neveltetésünket illeti. pedig tényleg nem egészséges. Ezek az ételfutár adagok irtó kicsik.

egyébként is főzök minden nap, mert az egész családnak kell kaja, így a legjobb. pl ha a párom éjszakás, akkor kell itthonra főtt étel, a fiam is válogatott a suliban, hiába fizettem be a sokezret, éhesen jött haza. a nagylány meg az egyetemen nem mindig van bent déli órákban, van, hogy csak délután van előadás stb. Az itthoni főtt étel a biztos.

9691. caravell (válaszként erre: 9681. - Anyagi)
2010. jún. 14. 20:28
Hát nincs :( nem külön zselatin volt, hanem direkt gyümölcskocsonya por (tecsós). A krémesben meg nincs zselatin, de legközelebb teszek, az tuti: nem adom fel :)) Annak idején a borkrémhabtortával 2 évig kísérleteztem, de sikerült :))
9690. mmacus (válaszként erre: 9688. - Caravell)
2010. jún. 14. 20:28
Így igaz, ahogy írod. Nálunk a munkahelyi ebéd 245 Ft. Ami tényleg olcsó, én mégis nagyon ritkán veszek, szinte soha. Mert én átlagban olcsóbban kihozom itthon/fő, és akkor mindenkinek van, én is vihetek másnap. Persze, átlagban! Amiben szerepel egyszerűbb (tészta, paprikás krumpli stb) és költségesebb is, de így kiegyenlíti egymást. Ott sem minden nap hús van. Szerintem még mindig olcsóbb az itthoni főzőcske, főleg, ha előre tervezve, akciókat figyelve vásárolok hozzá.
9689. caravell (válaszként erre: 9665. - FormáSan)
2010. jún. 14. 20:24

Nagyon sajnálom én is őket :((

Nálunk jégeső esett, nagy vihar volt, de elvonult. Most kicsit hűvösebb van, de jobb is, az a meleg ami hétvégén volt, nem embernek való.

9688. caravell (válaszként erre: 9675. - Anyagi)
2010. jún. 14. 20:22

Tudod, a drága az relatív, a legtöbb ember a saját pénztárcájához méri... A kollégáim napi 7-900Ft-ért hozatnak ételfutárral ebédet vagy ugyanennyiért vesznek a szemközti piacon valamelyik étkezdében, mondjuk kínait. rendszeresen. Szerintük nem drága. Én ugyanennyiért főzök a 4 tagú családomnak. Néha több, néha kevesebb, de napi 1000Ft a keret a havi költségvetésben.

Fiatal lányok még nem mérik fel, hogy a háztartási gépek olykor elromlanak, a kerítést is megeszi az idő és a család az nem két tagú.

9687. caravell (válaszként erre: 9667. - Smudlaagi54)
2010. jún. 14. 20:13
Ezt későn olvastam, no majd legközelebb!
9686. lov.ildi (válaszként erre: 9672. - Pné Veronika)
2010. jún. 14. 20:10

Sziasztok!

Veronika!

A gombásat hogyan csinálod?

Most Cukkini lepényt sütök vacsorára. Most találtam ki. Kíváncsi leszek,hogy ehető lesz e.

Ez a diéta már kezd kicsit unalmas lenni és folyamatosan próbálok valamit újítani.

Az egyszerű sajtost és a túrós pogácsát is megsütöttem teljes kiőrlésű lisztből és szerintem nagyon finom lett mind a kettő.

9685. miniszter (válaszként erre: 9678. - Martini64)
2010. jún. 14. 20:06

Hát igen, valahol igazad van, persze.

De:

Én már nem egyszer fogytam le 15 kilót, pontosan úgy, ahogy Te -nem laktam jól.

Aztán (abszolút nem zabáltam, csak visszatértem egy normális mennyiségre, mert nem bírtam tovább koplalni) pár hét alatt visszajött vagy 20... Pár hét alatt.

Reggelire 1 zsemle 2 szál virslivel, mustárral, ebédre 2 tányér gyümölcsleves, vacsorára 2 dl lecsó + max. egy zsemle - Nekem kell ennyi a jóllakottsághoz egy nap, de ahogy befejeztem a szoptatást, ennyitől feljött napi negyed kg. Oké, ez nem fogyókúrás mennyiség, de nem is zabáltam fél disznókat.

Szóval Te ügyes vagy, ha életed végéig bírni fogod a koplalást. Akkor le a kalappal előtted. :-) Amúgy vannak ilyen emberek, akik bírják az éhséget.

9684. 8c73a5832e (válaszként erre: 9679. - Martini64)
2010. jún. 14. 19:55
Csodák csodája nem rohadt le az eper a kertben, mert folyamatosan szedtük,legalább ezért nem kellett pénzt kiadnunk. Jó drága lesz amúgy minden,sajnos...
9683. 8c73a5832e (válaszként erre: 9676. - Martini64)
2010. jún. 14. 19:53
Ne irigykedj:) Igaz,hogy valamivel most hűvösebb van, de megint szakadt az eső,és errefelé sok helyen volt árvíz, úgyhogy az esőből már elég.... és rengeteg szúnyog is van...
9682. miniszter (válaszként erre: 9675. - Anyagi)
2010. jún. 14. 19:51

Teljesen egyetértek Veled!!!

Az élettársamat a minap elhajtottam :-D bevásárolni, és ha láttad volna, mekkora dülledt szemekkel jött haza: "Huh, basszus, ilyen piszokdrága egy csomag új petrezselyemgyökér??? Totál kiakadtam..." És akkor az még csak a petrezselyemgyökér, hol van még a többi hozzávaló a levesbe...

A hús sokkal olcsóbb mint a zöldség-gyümölcs! Persze nem az egészségesebb pulykamellről és csirkemedalionról beszélek, amit lassan nem lehet megfizetni... Hanem a disznóról.

Light sonka? 10 dkg 400 Ft-ért? Rozskenyér? fél kg 300-400 Ft-ért?

Aha, tényleg nem pénzkérdés...

9681. Anyagi (válaszként erre: 9652. - Caravell)
2010. jún. 14. 19:46
Neked nincs szerencséd az ilyen "megkötős" édességekkel! Nem kellene valamelyik másik zselatinnal kisérletezned?
9680. Anyagi (válaszként erre: 9632. - 875f1a5663)
2010. jún. 14. 19:40
Jaj, ez a parázskrumpli nagyon-nagyon finom!!!!!!!!!! Már folyik is a nyálam!
9679. martini64
2010. jún. 14. 19:27
Ja, én is vettem egy kiló epret, 1000 Ft, és KÉPZELJÉTEK ketten ettük meg a párommal, mert a kölykök rá se néztek, helyette pattogó meg a kóla (persze meg a focimeccs, de azt én is imáááádoooom!)
9678. martini64 (válaszként erre: 9675. - Anyagi)
2010. jún. 14. 19:25

Nemistudom, én is olvastam, és felemás gondolataim kerekedtek. Szerintem rossz szokás az, hogy állandóan jól akarunk lakni. A fene egye meg a nagybélű neveltetésünket.... Ide is tömős kajákat írunk, az a cél, hogy kevés pénzből jóllakassuk a családot.

Most fogytam mintegy 15 kilót, elsősorban azt kellett megértenem, hogy nem kell mindig jóllakni.

A másik oldalon meg próbáld meg ezt megmagyarázni a kamasz kölykeidnek, akik személyenként képesek megenni egy tyúkot, és még kérdezik, hogy süti van-e.

9677. mmacus
2010. jún. 14. 19:24

Sziasztok!

Nálunk rengeteg a szúnyog, de már csak ma, holnap lesz szúnyogirtás a városban.

Ma csak egy kis sóskaszószt főztem a maradékokhoz, azt egyszerűen nem tudjuk megunni, imádjuk! Bár majdnem meghiúsult, mert akkora eső volt délután, hogy alig tudtunk bemenni a kertbe, hogy leszedjük.

Nagyon kellemes, hűs a levegő, olyan jól esik a forróság után.

9676. martini64
2010. jún. 14. 19:20

Sziasztok. Nálunk sincsen sok szúnyog, viszont eszméletlen meleg van és elég sok a légy.

Jó lenne egy kis hidegség, a téli hidegből kellett volna elrakni a fagyóba, mert most épp megbolondulok a melegtől. Irigyen nézem, hogy É-Mo-n 20-25 fok van csak, nálunk meg még mindig 30.

9675. Anyagi
2010. jún. 14. 19:19

Sziasztok lányok!

Véletlenül rákattintottam egy új fórumra, ahol azt ecsetelte egy fiatal lány, hogy az egészséges étkezés és élet nem pénz és idő dolga.

Aztán ecsetelte, hogy kispénzű egyetemista és 10 naponta csak 5-10 ezer Ft-ot költ kajára. De azt természetesen csak egészségeset : Gyümölcsöt, zöldséget, csirkemellet, sonkát, teljes kiörlésű kenyeret, csoki helyett műzli szeletet, joghurtot és hasonlókat.

Szerintetek én vagyok nagyon földhöz ragadt, aki ezt nem tudná kihozni ennyiből?

Mert én óvatosan csak ennyit irtam a témához :

Jaj Istenkém, milyen jó is lenne egy tál cseresznye, (600 Ft. ), vagy eper (900 Ft. ), egy nagy körte (400 Ft. ), paradicsom (560 Ft), újhagyma ( 150 Ft/cs. ), Csirkemell roston (1200 Ft), sonka (1200 - 2500 Ft), . . . . . és csak 5-10000 Ft-ért 10 naponta.

Számoljunk csak :

az havonta 15-30000Ft / fő

Egy átlagos 4 tagú családnál 60-120. 000 Ft Havonta.

Tényleg nem is drága!!!!!!!!!!!!? "

"

9674. Pné Veronika (válaszként erre: 9673. - 875f1a5663)
2010. jún. 14. 18:58
De jó nektek... Nálunk rengeteg szúnyog van... :-(
9673. 875f1a5663 (válaszként erre: 9655. - 99279bb06f)
2010. jún. 14. 18:12

Szia!

Szerencsére nem túl sok a szúnyog itt Esztergomban. Gyönyörű nyári programok zajlanak, nem szabad, hogy szétkergessék a szúnyogok a szórakozó tömegeket.

Katt ide és megtekinthetitek városunk vendégmarasztaló nyári programját

[link]

9672. Pné Veronika (válaszként erre: 9671. - Lov.ildi)
2010. jún. 14. 17:54

Szia Kismama! :-)

"tököst" szoktam én is csinálni, a répásat viszont csak én szeretem, a család nincs oda érte. :-(

Ha van gombám, azzal is csináltam már, próbáld ki, fincsi.

9671. lov.ildi (válaszként erre: 9670. - 8c73a5832e)
2010. jún. 14. 17:49

Sziasztok!

Ha szerettek kísérletezni,akkor érdemes a tócsnival is. Nagyon finom úgy is,ha zeller is van belereszelve. Én a zellert a nagyobb lyukú reszelőn reszelem a reszelt krumpli közé.

A munkatársam sárgarépát reszel még a krumplihoz. Én úgy még nem próbáltam.

Amikor olcsó a tök,akkor abból is szoktam tócsni félét csinálni. Én azt tökpuffancsnak hívom. Ugyanúgy csinálom,mint a krumpliból a tócsnit.

Én a tócsni tésztájába mindig teszek bele egy kis tejfölt. Úgy finomabb szerintem.

9670. 8c73a5832e (válaszként erre: 9664. - Caravell)
2010. jún. 14. 15:20
Nálunk tócsni:)Egyszer valamelyik strandon l.-nak volt kiírva,és nem tudtuk mi az:) Azt nálunk a férjem szokta ,ha van hozzá ihlete, mert én nem nagyon szeretem reszelgetni a krumplit....
9669. 8c73a5832e (válaszként erre: 9660. - FormáSan)
2010. jún. 14. 15:18
Azért nem reagáltam, mert nálunk nagy vihar, eső volt, elment a net is!:( Mosolyogva nézem, hogy pont azt főztem amit javasoltál. Azaz, káposztás tésztát!:) Megy egy kis zöldséglevest. ma amúgy is hústalan napot akartam, tegnap volt húslevesem, de kapós volt,meg fasírt is...
9668. Hmv.
2010. jún. 14. 11:59

♥Olvasom, hogy többen is kedvelitek a mángoldot.

Mindent el lehet vele készíteni, amit spenótból szoktatok, ill. még többrétű a felhasználhatósága!

Szoktam használni salátákhoz, vagy csak önmagában, mintha fejessalátát öntenék fel cukros - ecetes vízzel.

Töltött mángoldlevél receptem van a naplóm 325. hsz-ban, mángoldleves pedig a 228. -ban.

Nézzétek meg, hátha elnyeri tetszéseteket.

Érdemes vetni mángoldmagot a kertbe, szinte egész évben ellát bennünket zöld levelekkel! Elszórja a magját, többet nem lesz rá gond.♥

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook