Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


17765. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 17763. - T.Ili)
2011. jan. 15. 11:14
17764. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 17763. - T.Ili)
2011. jan. 15. 11:13

Az a kunszt benne, hogy a magok nem száradnak ki, de nem is rohadnak be. Ez utóbbit azzal is segíti az ember, hogy időnként átöblíti.


Szerintem a tálka mellé adnak valami egyszerű leírást, de a neten is sok lehet. Nem is feltétlenül kell hozzá venni egy tálkát, de annak a kialakítása optimális (otthon nem biztos, hogy találsz ennyire jót a meglévők között). De nyilván lehet enélkül is.


A műanyag, üveg, kerámia tényleg praktikusabb, mitn a cserép vagy más porózus felületű anyag.

17763. t.Ili (válaszként erre: 17762. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. jan. 15. 11:06
A tálban csak víz van?
17762. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 17754. - T.Ili)
2011. jan. 15. 11:01

Azon alapszik, amit szerintem az általánosban ti is csináltatok környezetismert órán, hogy egy vizes papírzsebkendőre babot tettetek és kihajtott :))


Kb. ennyi csak szofisztikáltabb és praktikusabb csíráztatótálat használni...

17761. 875f1a5663
2011. jan. 15. 10:51

Szia Mindenkinek ☺


PALACSINTA TORTA


Hozzávalók:


•20 db. palacsinta

•25 dkg üveges csoki krém

•15 dkg. porcukor

•6 tojásfehérje

•25 dkg. barackíz

•1 cs vaníliás pudingpor

•2 dl. tej

Elkészítése: Kivajazott tűzálló tálba tesszük az első palacsintát. Megkenjük csoki krémmel, a másodikat barackízzel, a harmadikat vaníliapudinggal. Ilyen sorrendbe rétegezzük. A tetejére a felvert porcukros tojásfehérjét kenjük, majd 10 perc alatt készre sütjük.


INNEN HOZTAM


[link]

17760. caravell (válaszként erre: 17754. - T.Ili)
2011. jan. 15. 10:30
Mit nem ismersz, a csíráztatást (magvak)? én is csak most próbálgatom, a téli vitaminhiány vett rá. Nem ördöngőség, nézz tána a neten. Itt most nem akarom írni, mert eléggé szétoffoltuk már a múltkor is a topikot, de ha kérdésed van, írhatod priviben is. Van két-három csírás topik, de nagyon üresek, alig egy-két info, de vannak más fórumokon is, keress rá a gugliban.
17759. caravell
2011. jan. 15. 10:27
Ja, a telet én is dec 22-től számolom vissza, onnantól világosodik, rövidül a sötétség :)
17758. caravell (válaszként erre: 17757. - Martini64)
2011. jan. 15. 10:26

Húdeszorgalmas vagy! Tortát csinálok, hogy holnapra összeérjen (sherrys-krémes, meggyzselés saját találmányt), mára paradicsomos káposzta (a múltkor elmaradt) és sült cirkecomb.


A múltkori rakott "izé"-ben megpuhult a gyorsrizs?

17757. martini64 (válaszként erre: 17753. - T.Ili)
2011. jan. 15. 10:00

Sziasztok. Már december 21 óta hosszabbodnak a nappalok, én onnét számolok vissza! :)

Végülis egy rakott húst csimálok, de nem a tejfölöset, ha jó lesz, felteszem a linket. Gombakrém leves lesz, meg túrós pite kétféle, egy kapros egy vaníliás-mazsolás.

Méghogy nem állok egész nap a konyhában, mi?

17756. t.Ili (válaszként erre: 17755. - Kovaevakiss)
2011. jan. 15. 09:16

Van két egész zsákom,már egyszer lecsíráztam,de kezdhetném újra!:)

Na jó.Ma krumpli lesz a pulykamáj pörihet!:))

Hagy fogyjon!

17755. kovaevakiss (válaszként erre: 17754. - T.Ili)
2011. jan. 15. 08:58
Jó reggelt! Nekem a krumpli csírázik ész nélkül, muszáj leszedegetnem róla, nem használ neki.
17754. t.Ili (válaszként erre: 17747. - Anyagi)
2011. jan. 15. 08:49

De.Én csíráztatok.

A hagymát a pincébe!:)))))

Annyira hajt,hogy nem győzzük enni!:))

Egyébként,nem ismerem ezt a technológiát.:(

17753. t.Ili
2011. jan. 15. 08:46

Jó reggelt mindenkinek!

Jó hírem van.

Holnaptól már kifelé megyünk a télből!!!!!!!!!

Ujjjjjééé!

17752. caravell (válaszként erre: 17748. - Anyagi)
2011. jan. 15. 08:06
Pestiesen szólva, nem semmi!Még csak nem is szóltak? Hihetetlen, mit meg nem engednek maguknak!
17751. caravell (válaszként erre: 17747. - Anyagi)
2011. jan. 15. 08:03

Sziasztok, jó reggelt, jó hétvégét Tyúkok!


vagyok, csk tornáztam, vagy legalűbbis úgy csináltam, mintha... :S


Az én magjaim még csk most kezdtek csírázni (lucerna), nem kapkodják el :)

17750. Anyagi
2011. jan. 15. 07:24

Na jó! Sehol senki!

Majd jövök délután.

17749. Anyagi
2011. jan. 15. 07:23

Ha látok gombát, valószínüleg azt fogok venni, mert olcsó, egészséges és finom.

A pörihez készített nokedli jellemzéséből ki kell venni az egészségest!

17748. Anyagi
2011. jan. 15. 07:20

Képzeljétek, ebben a hónapban még nem adtak fizetést! Ötödikéig szoktak, de nincs a számlán pénz.... Ilyen még nem volt nálunk. Az előfordult, hogy mikroszkópos mennyiségű pénzt adtak, de, hogy semmit?

Pedig így, az ünneplős hónap után, senkinek nincs tele a pénztárcája!

Munkám viszont van bőven, így remélem megjönnek a befizetések is és akkor lesz fizetés is.

Addig pedig a hopp után itt a kopp!

17747. Anyagi
2011. jan. 15. 07:14

Lányok! Senki sem csíráztat?


Pár napja írtam, hogy nekikezdtem, de senki nem reagált!

Elsőnek a retekkel kezdtem, mert ilyet már ettem és nagyon jól sikerült! Finom!

Igaz a mennyiséget kicsit elvétettem, azt akartam, hogy legyen jó sok, így most a munkahelyemen és a szomszédságban mindenki azt eszi. - És mindenki elhatározta hogy ő is fog ilyet csinálni. Ma, ha megyek vásárolni, veszek egyéb magot is.

Egyébként remekül lehet használni, így télen, a szendvicsek "vitaminozására".

17746. Anyagi
2011. jan. 15. 06:59

Mosolygós jó reggelt mindenkinek!

Állítólag sütni fog a nap, és SZOMBAT van!

17745. mmacus
2011. jan. 15. 05:54

Jó reggelt, szép napot!

Én ma sertéscsülköt készítek pékné módra, római tálban. Sosem csináltam még, remélem bejön a családnak. Karácsonyra kaptam a tálat, most lesz felavatva. Azért desszertnek (vagy B. tervnek?) sütök túrós palacsintát is.

17744. 875f1a5663 (válaszként erre: 17743. - Martini64)
2011. jan. 15. 04:27

Ahogy a nóta mondja:

"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem..." ☺

17743. martini64 (válaszként erre: 17739. - 875f1a5663)
2011. jan. 14. 21:00
Nusika, még nekem is sikerült!
17742. martini64 (válaszként erre: 17738. - Caravell)
2011. jan. 14. 21:00
Köszi, hogy bejelöltél. Tényleg nem önreklámként tettem fel az offot, hanem azért, mert még úgy járok, hogy senkinek se kell az ajándékom :(
17741. martini64 (válaszként erre: 17740. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 20:59
Tudod, én azt szoktam csinálni, hogy elolvasom a recepteket, aztán csinálok valamit ami ezekről eszembe jut:)
17740. 25a27430dd (válaszként erre: 17736. - Martini64)
2011. jan. 14. 18:00
Köszi Neked is, most lesz mit mazsolázni:)
17739. 875f1a5663 (válaszként erre: 17737. - Martini64)
2011. jan. 14. 17:25
Én is bekukkantottam, el is vittem linket, de nem sikerült saját fotós órát csinálnom.Még bütykölök rajta ☺
17738. caravell (válaszként erre: 17737. - Martini64)
2011. jan. 14. 17:02
Bekukkantottam, bár igen ritkán olvasok naplót, bejelöltelek kedvencnek. persze ajándéktól függetlenül (nincs is naplőm) :)
17737. martini64
2011. jan. 14. 16:10

off. Ha valaki szeretne tőlem ajándékot kapni, a fenetudja naplómban lehet rá jelentkezni :)

Azért reklámozom itt, mert kevés olvasóm van, ami nem is csoda, mindegy.

17736. martini64 (válaszként erre: 17735. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 16:08

Ezeket találtam bélszínre itt a hoxás receptgyűjteményben, válogathat mindenki. :)

Szerintem a legtöbbet más húsból is meg lehet csinálni.



Találat a receptek szövegében

Bélszín ragu Stroganof módra

Bélszines raclette

Betyár bifsztek Gyula módra

Budapest ragu

Cordon Blue

Csángógulyás

Csiki gulyás

Csokoládés-balzsamos bélszín márványsajttal

Diétás marha (kínai étel)

Erdélyi borsos tokány puliszkával, köritéssel

Erdélyi fatányéros

Erdélyi parasztcsorba borjúhússal.

Fûszeres hagyma

Fenyőmagos bélszín nyárson

Galyasági steak.

Gombás szarvas-steak

Gombás, vörösboros bélszín tokány

Grillezett steak

Radnai pecsenye

Saslik ínyenc módra

Souvlaki tzatzikivel

Spagettis padlizsántekercs

Strassbourgi zöldségleves

Stroganoff

Svéd bélszín

Tatár bifsztek

Tatárbeafsteak

Tepsis vaddisznóbélszin

Vadas bélszín

Vadas őzpecsenye

Vadasmártás tésztával

Vendégváró szendvics falatok

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook