Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szép napot Nektek!
Jó lenne már napsütés, de ismét borulat van felettünk.
Tegnap palántáztam szét sok virágot a kertben, ebben az időben biztos megmarad. Bosszankodtam is, annyi a csiga, hogy szó szerint tövig rágja, amit ér, egy dália bokor teljesen eltűnt miattuk. Valami ellenszert kell vennem.
Én a karfiolt minden formában szeretem, nagyon sokszor csinálok tejfölös-prézlis karfiolt, minden mellé megeszem!:))))
Ha rászánom magam a fogyókúrára, akkor sós vizben megfőzöm, tűzálló tálba teszem, és leöntöm tojásos tejföllel, majd sütőben megsütöm!!!:))))
Nálunk az eső után most nagyon kellemes az idő.
Én rántott karfiolt csináltam tartárral,levesem maradék volt.Szeretjük a karfiolt így a főző vizéből és félre tett karfiolból holnap leves lesz
utána aranygaluska.
Itt most is esik. De ez a minimum, hogy akkor essen, amikor megyünk haza:)
Rakott karfiolt fogok alkotni.
A hétvégi menüről meg elképzelésem sincs.
Sziasztok!!:))
Nálunk eső is volt, most már hüsi is van, nem szólhatok semmit!:))
Holnap zúza pörit főzök, a gyerekek kérésére Boci szelet lesz utána, pedig én meggyes piskótára gondoltam, de hát a többség dönt!:)))
Hétvégére meg azt a sav.káposztás csirkét szeretném megcsinálni, amit Nusi mondott, már régen jár az eszembe!!!:)))
Én továbbra is várom az esőt, de nem úgy néz ki!
Ettől függetlenül kívánok Neked szép napsütéses időt és hasznos napot!
Délelőtti elfoglaltságom, hogy várom a vízóra lecserélőket kint a szőlőhegyen, állítólag 12-ig meg lesz a dolog. Mindjárt indulok ki, nehogy esetleg elmenjenek, mert még nincs ott senki.
Sziasztok, beugrottam 5 percre. Remélem, mindenki jól van, mi is jól vagyunk, már ébredezünk :)
Pécsen is esett délelőtt, de Pécsváradon nem. Remélem, azért nem fog 40 napig elkerülni bennünket az eső.
Kefir torta
Hozzávalók:
4 tojásból kerek piskóta lap,
2 pohár kefir
1 cs.vaníliás cukor
15 dkg cukor,cukor betegeknek édesítőszer
2.5 dkg zselatin
2 dl tej
4 -5 dl habbá vert tejszín
citromhéj
lekvár,gyümölcs
Elkészítés: A torta lapot megkenjük lekvárral,kapcsos torta formába rakjuk.A kefirt,vaníliás cukrot,a cukorral,citromhéjjal összekeverjük.A zselatint elkeverjük a tejben,és majdnem forrásig hevítjük,majd langyosra hűtjük,és hozzáadjuk a kefirhez.Hozzákeverjük a gyümölcsöt,majd a felvert tejszín habot.Beleöntjük a formába,és legalább fél napra hűtőbe rakjuk.
Tanácsok: Gyümölcs lehet ízlés szerint.Déli gyümölcs kockára vágva:
mandarin,narancs,kivi,stb,de nagyon finom magozott meggyel is
Hogy ez milyen kedves ötlet :-)
Milyen jól szórakozhattok! :-)
Köszönöm szépen , már nagyon sokat nőttek a hónap végén lesznek nyolc hónaposak.Még sokszor össze keverem őket nagyon hasonlítanak egymásra.Neked is gratulálok.
Valószínűleg citromtortát csinálok,azt fent Pesten is össze tudom rakni és eléggé üdítőnek tűnik ebben a melegben.De lehet hogy addig még százat gondolok.
:)
Ha lenne "eső-jel", küldenék Neked, de csak napocska van.
Csinálj fagyi tortát, azt előre elkészítheted, úgy is meleg van!!!:))
Nagyon édesek az unokáid!:)) Én is ikres nagymama vagyok!!:))))
A helyedben elkészíteném a lapokat (vagy megvenném) és csak vasárnap tölteném, díszíteném. Ez a rész úgyse tart sokáig, feltéve, hogy nem valami ultra időigényeset választasz.
De pl. egy csoki krém, marcipán bevonat pikk-pakk elkészül.
Ha nem ilyenre gondoltál, akkor még jó lehet egy eredeti recept alapján készült répatorta, aminek kifejezetten jót tesz, ha áll egy picit. Az icing mehet rá vasárnap is, biztos, ami biztos alapon.
Én inkább valami mézes lapos tortát csinálnák,ami akkorra puhul meg.
A gyümölcsös joghurtos,még ha nem is romlik meg,akkorra összeeshet:(
Én már olyat is láttam,hogy a gyümölcs három napra penészes lett a sütin.
Díszítésnek azért is szoktak ilyen esetben inkább színes drazsékat tenni.
De ha van lehetőséged vasárnap díszíteni,akkor semmi gond a gyümölccsel:)
Ha tudtok segíthetnétek is. Ketten is szülinaposak lesznek köztünk és tortát szeretnék sütni.De olyat hogy ha pénteken megsütöm kibírja vasárnapig.
Én könnyű gyümölcsös-joghurtost gondoltam csak nem tudom hogy vasárnapig milyen marad?
Sziasztok ! Nálunk is esik de ez most üdítően hat.
Igen én készülök a pünkösdre , minden évben ilyenkor tartjuk az apai részről az unokatestvér találkozónkat.Szana szét szóródtunk az országban és volt idő hogy évek teltek el hogy találkozzunk.Mikor a legidősebb unokatesónk megszervezte az első találkozót nagy siker volt és így hagyományt teremtettünk.Mindig máshol találkozunk,most Pest a helyszín.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)