Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
De szorgalmas vagy!!!!
Én ma csak egy bablevest alkottam. Helyette varrtam, kertészkedtem, füvet vágtam, ágyat húztam, mostam, teregettem. És még aludtam is egyet ebéd után, és olvastam! Nagyon jó volt! Végre nem vagyok hullafáradt!!!
Megértelek, nagyon kellemetlen, sőt bosszantó!
De gondolom ő is dolgozik hét közben, valamikor muszály építkeznie is. A Ti házatok építése is zavart valakit annó, talán inkább megoldásra kellene jutni, hogy hánytól hányig zajonghat. :((
Sziasztok! Igazán spórolósra sikeredett ez a pünkösdi hétvége nekem.
Tegnap paprikás krumplit csináltam, ma paradicsomos káposztát sült virslivel, meg kaptam a szomszédasszonyomtól egy kis borsót, abból levest. A túrós tésztára nem tettem rá a túrót, a tésztát megették tejföllel, a túró meg ott maradt, ezért megcsináltam ma a boci szeletet. Valamit viszont nem csináltam jól, mert mindent kimértem és úgy csináltam, ahogy írtátok, de nekem folyós lett a barna tészta is meg a túrós rész is, ezért nem lett egészen olyan pöttyös, mint kellett volna, de finom volt.
Holnap zöldséges rizst csinálok, meg karajszeleteket sütök, még ma este bepácolom. Van sütőlekvárom, gondoltam egy buktára még.
Szia!
De jó:)
Én is biztos szeretném, de a családom kaporellenes. Még a tökfőzelékbe is egyben főzöm bele, hogy tálaláskor ki tudjam venni:(
Sziasztok!
Felénk pünkösdkor,mindenki kapros túrós lepényt süt:)
Szerencsére kaptunk egy tepsivel:)
Nagyon szeretem:))
:)
Kész a süti, nagyon jól néz ki. Ez volt a főpróba, úgy vélem, nyugodt szívvel vihetek egy ilyet kedden az érettségire. Mindjárt teszek képet a naplóba, csak töltődik az elem.
Sziasztok Lányok, szép Pünkösdvasárnapot!
Én már megsütöttem egy sütit, mindjárt kihűl a krém és töltöm. Az ebéd zöldborsóleves grízgaluskával, csirkemell zöldfűszeres bundában, petrezselymes újkrumpli, tejfölös uborkasaláta.
Sziasztok!:))
Ma meggyleves lesz, fokhagymás tarja, rizibizivel, remélem holnapra is marad!:)
Ági!- Én úgy csinálom a p.újkrumplit,hogy van nekem egy Hot-P.n sütő olcsóbb változata,az (Al..i-ba vettem fele annyiért,) picit beolajozom, beleteszem a krumplit, addig amíg meg nem párolódik a saját levében ráteszem a tetejét, majd amikor puha a tetőt leveszem és lepirítom, és csak a legvégén forgatom át a petrussal.Azért szeretem ezt a sütőm, mert ezt a lepirítást amit nagyon szeretek:)) csak ebbe tudom megcsinálni, másba mindig lesül:(
Amúgy ilyenkor a másik nagy kedvencem -apró parázs krumpli fritőzben sütve:)))
Egyébként én annyira krumplis vagyok, hogy bárhogy van elkészítve, nekem "finom":)))
Csináltam egy tudásbázis kérdést:
- Hogy készítitek a petrezselymes újkrumplit? -
címmel. Olvassátok el és írjatok még ötleteket!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)