Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


26003. Anyagi (válaszként erre: 25996. - 875f1a5663)
2011. okt. 8. 07:16

De kár, hogy csak most mondod!!!!!

Jövőre lehetne, hogy egy-két héttel előtte figyelmeztess? Szívesen megnézném!

Egyébként írnál a vásárról részletesebben, ha megkérem? Köszi!!!!!

26002. Anyagi (válaszként erre: 25987. - A14deb9047)
2011. okt. 8. 07:12

Köszi az információt, kimentetem magamnak!


Hátha tudok segíteni valakinek én is :

Magas vérnyomás kordában tartására galagonya teát használok. 150-ről megbízhatóan 120-on tartja a vérnyomásomat napi egy tea! Kipróbálásra ajánlom!

26001. 875f1a5663 (válaszként erre: 25999. - Mmacus)
2011. okt. 8. 07:03

Dehogyis...meglátod, lesz még szép idő. A macskám se akar bejönni, pedig Zsömle aztán szereti a meleget!

Az erkélyen tegnap óta is puhultak a fügék :-)

26000. Anyagi
2011. okt. 8. 07:02

Sziasztok Lányok!

A Lőrinci Piacon (XVIII ker.) ma és holnap szüreti gasztrovásár lesz.

Nem tudom mire számítsak, de ma délelőtt ráérek, gondoltam megnézem.

25999. mmacus (válaszként erre: 25998. - 875f1a5663)
2011. okt. 8. 06:53
Na jó, olyan országok is vannak, ahol éheznek, ez engem kicsit sem vigasztal meg, utálom ezt az időt, ami most jön, úgy kb márciusig. És kész!:)
25998. 875f1a5663 (válaszként erre: 25997. - Mmacus)
2011. okt. 8. 06:49

Képzeld el, hogy vannak országok, ahol örülnek az ilyen időnek :-)...mivel rendesen ennél rosszabb a szokásos. Meleg zokni, meleg bugyi és máris jobb! Az eszkimók kemény mínuszokban sétáltatják a gyerekeiket :-)

Én csak azért cirmogok, hogy az érett fügéim már nem tudnak aszalódni.

25997. mmacus
2011. okt. 8. 06:26

Sziasztok!

Brrr, nemszeretem idő van, esik, fúj, hideg lett.

25996. 875f1a5663
2011. okt. 8. 05:32

Szép hétvégét Mindenkinek :-)

Ha szeretitek a vásári hangulatot, forgatagot és az idő is kedvezőbben alakul , akkor ezen a hétvégén látogassatok el Párkányba, a híres és nagy múltra visszatekintő Simon-Júda-napi vásárra.

25995. Lisy50 (válaszként erre: 25994. - A14deb9047)
2011. okt. 7. 20:14
Köszi! Jól hangzik!!!:)
25994. a14deb9047
2011. okt. 7. 20:05

A cukrot felforraljuk a vízzel, a borral, a citromhéjjal, a

fahéjjal meg a szegfűszeggel. A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, cikkekre vágjuk, és a

forrásban lévő szirupba dobjuk. Hozzáadjuk a mazsolát,

a vaníliás cukrot, azután rövid ideig főzzük, éppen csak

rottyantunk rajta egyet. Levesszük a tűzről, lefedjük, végül

a langyos kompótba belecsavarjuk a citromlevet.

25993. a14deb9047 (válaszként erre: 25991. - Lisy50)
2011. okt. 7. 20:03
Emlékszem, egyszer valakinél olvastam a részeges körtét. Csokoládéval is vékonyan le volt öntve.
25992. a14deb9047 (válaszként erre: 25990. - Lisy50)
2011. okt. 7. 20:01
Előzőleg is hasonlók voltak...
25991. Lisy50
2011. okt. 7. 19:55
Nagyon sok még a körténk, arra gondoltam, hogy megcsinálom a bundás alma receptjével:) Rossz nem lehet!:)
25990. Lisy50
2011. okt. 7. 19:47

Szép estét lányok!

Kitöltöttem én is a népszámlálás kérdőívet,ami nem egészen a számlálásról szól!:)))

25989. lúdanyó
2011. okt. 7. 19:43
:)
25988. a14deb9047
2011. okt. 7. 18:47

Nem a takarékoskodási kategória, de hátha összejönnek a hozzávalók:

A bor és a csokoládé találkozásakor különleges románc alakul ki, a bor körbejárja, kiemeli, színesíti, felfedi a csokoládé rejtett értékeit, amely olajosságával simul karcos társához.


Számtalan novella, dal íródott már a borhoz, nem véletlen, hiszen boldog és szomorkás emlékek, események, ünnepek, hangulatok köthetők a fogyasztásához. A régóta őrizgetett szép bor kinyitásával magasztos hangulatot teremthetünk, vagy még különlegesebbé tehetjük a mellé kínált csemegét, amely esetünkben nem más, mint a csokoládé. Igazán nem meglepő vagy új keletű ez a románc, hiszen a csokoládé már nem egy alkohollal kezdett viszonyt, gondoljunk csak a konyakos, vodkás, likőrös finomságokra. Borral együtt kóstolva azonban egy meglepően izgalmas, új ízharmóniával leszünk gazdagabbak. Melyik borhoz milyen csokoládé való és fordítva? Azt a kakaótartalom mennyisége, az ízlésünk dönti el. Ám a teljes harmónia érdekében fordítsunk figyelmet pár alapszabályra.


Ha igazán megismételhetetlen csemegére vágyunk, vagy vendégeinket szeretnénk elkápráztatni, akkor keressünk fel egy édességboltot és vásároljunk néhány igazán minőségi csokoládét vagy olvassunk el boros tippeket! A jó minőségű fehér csokoládéhoz leginkább a muskotályos borok illeszthetők, de harmonizál a félszáraz borokkal is. A narancsos és chilis csokoládékhoz az édes kadarka savai, míg a sztracsatellás fehér csokikhoz és a mézes-mandulás tejcsokikhoz az ötputtonyos tokajik illenek. A tejcsokoládé, amely legalább 30-33 százalékos kakaótartalmú legjobban az olyan édes borokkal harmonizálnak, mint az aszúfélék, ám a mogyorós, mandulás és diós fajtája a Merlot, a Pinot Noir és a Rizling utóízét teszi teljesen harmonikussá. A keserű csokoládé fajtáját az adja meg, hogy milyen kakaóból készül, és abból mennyit használnak fel. A 70 százalékos kakaótartalmú csokoládékhoz, konyakmeggyhez az érett portói a kiváló választás. A Cabernet Sauvignon-hoz magas, legalább 85 százalék kakaótartalmú csokoládé illik, mely egyáltalán nem édes, a kevésbé testes, de fűszeres borokhoz a nem túl magas kakaótartalmú nemes keserű csokoládék illenek. Az élmény még tovább fokozható krémes töltelékű csokoládékkal. Egy dologra fordítsunk figyelmet, elsősorban a vörösborok és a karakteres érlelésű aszúk alkalmasak ezeket az ínyencségeket kísérni.


A bor és csokoládé házasításánál tehát arra kell figyelnünk, hogy a zamatanyagok egymáshoz megkérdőjelezhetetlenül illeszkedjenek. Ennek egyik feltétele a helyesen megválasztott boros, csokoládés receptek és jó hőmérséklet. A boré persze fajtánként változó, ám a csokoládé szobahőmérsékletű legyen. Először kortyoljunk a borból, majd törjünk a csokoládéból, minden kóstolás után érdemes egy korty vizet inni. A könnyed csokoládéktól és boroktól haladjunk a testesebbek felé, így feledhetetlen, különleges pillanatban és ízharmóniában lesz részünk.

25987. a14deb9047
2011. okt. 7. 16:51

Kedves Tyúkok! Megjött az őősz, akár tetszik, akár nem. Melegedjük a felhúzott zokni és meleg pulóver/nadrág társaságában.


Ki ne vágyna a zord, hideg téli napokon egy csészényi forró, illatozó teára?


Nemcsak felmelegít, hanem javítja hangulatunkat, serkenti az agyműködést, sőt immunrendszerünket is erősíti. Ügyelni kell viszont arra, hogy a napszakhoz illő teát válasszunk. Egy élénkítő tea segíti az ébredést, más fajtákkal napközben fokozhatjuk a koncentrációnkat, este pedig igyunk nyugtató hatásút.

Kalandozzunk egy kicsit a fekete tea, a zöld teák és más teafajták között!


Útmutató a teák világához:


Fekete tea - koffeintartalma miatt élénkítő hatású. Serkenti a vérkeringést és a légzést, így agyunk több oxigénhez jut, tehát szellemi teljesítőképességünk is javul. Reggel és napközben fogyasszuk!


Oolong tea – szintén tartalmaz koffeint. Jó hatással van a koncentrációra és a memóriára. Segíti az anyagcserét, és megakadályozza az elhízást. Fogyasztása éhgyomorra nem ajánlott.


Zöld tea – vitaminokat, ásványi sókat és antioxidánsokat is tartalmaz. Éberségnövelő, csökkenti az alvásszükségletet és formában tartja az elmét. Rákmegelőző hatású, s az egyik leghatásosabb zsírégető tea.


Pu-erh – koffeintartalma alacsony, ezért késő este is ihatjuk és gyerekeknek is ajánlott. Ha fogyókúra alatt rendszeresen fogyasztjuk, segíti a súlyfelesleg leadását.


Rooibos – koffeinmentes és tannin tartalma is alacsony, ezért egyaránt ideális folyadékpótló gyerekeknek és felnőtteknek is. Fogyasztása ingerlékenység, alvászavar, álmatlanság és depresszió esetén is ajánlott.


Lapacho tea – immunrendszer-erősítő, alkaloidjai gátolják a rosszindulatú sejtek szaporodását. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító, sőt a cukorbetegség kezelésére is jó. Kúraszerűen ajánlott inni!


Teázási tanácsok:


• A leforrázott tea ne érintkezzen fémmel, csak üveggel vagy porcelánnal!

• A teához szükséges vizet olyan edényben forraljuk, amelyet másra nem használunk!

• Mindig a felforralt vizet öntsük a teára és ne fordítva!

25986. 875f1a5663 (válaszként erre: 25985. - Lúdanyó)
2011. okt. 7. 16:03
Hús is, birsalmás is... tuti, hogy jó :-)
25985. lúdanyó (válaszként erre: 25967. - 875f1a5663)
2011. okt. 7. 13:48
ez nagyon finom a birsalmás husi..:)
25984. 875f1a5663 (válaszként erre: 25983. - 888efd6baf)
2011. okt. 7. 13:43

Igen, alakulgatok...menni már tudok,de a gyógyszertől enni nem tudok (ez nem baj :-)

Köszönöm kérdésed.

25983. 888efd6baf (válaszként erre: 25982. - 875f1a5663)
2011. okt. 7. 13:27
:-) Hogy vagy, Nusi? Alakulgatsz?
25982. 875f1a5663 (válaszként erre: 25981. - 888efd6baf)
2011. okt. 7. 13:10
Olyanom már nekem is volt! Örültem én is :-)
25981. 888efd6baf
2011. okt. 7. 11:28

Szép napot, lányok!


Tomboló szél van errefelé és jönnek az esőfelhők. Megjött az ősz, éppen ideje.

Ma szerintem krumplipürét készítek, aszalt szilvás-baconos csirkemájjal. Ehhez minden van otthon és ki kell végre takarítania mélyhűtőt. Meg főzök egy kis mákos nudlit. Nyami :-) Éljen a nagy fenék ;-)


Ó és képzeljétek, nyertem a lottón! Kettesem volt :-)

25980. alidamolnar (válaszként erre: 25978. - 875f1a5663)
2011. okt. 7. 10:31
Te jó ég, ez a lap nagyon jó! Lesz mit mazsolázgatnom, köszi, hogy beírtad!!!:))
2011. okt. 7. 10:27
Tescoban mától a trappista sajt 999 Ft/kg.
25978. 875f1a5663
2011. okt. 7. 06:59

Ez a kislány nagyon kedvemre alkot:

[link]

25977. 875f1a5663
2011. okt. 7. 06:58

Jó reggelt Mindenkinek!

Nekem már az evésen jár az eszem, megyek is a *escoba macskakaját venni (Zsömlének), ma akciósak a jutifalik. Én kefírkúrát tartok, literszámra fogyasztom, mivel ygógyszer + sok folyadékra vagyok beajánlva.

25976. mmacus
2011. okt. 7. 05:54
Jó reggelt, szép napot!
25975. mmacus (válaszként erre: 25973. - Lisy50)
2011. okt. 7. 05:54
Igen, épp most néztem én is:)
25974. martini64 (válaszként erre: 25971. - 875f1a5663)
2011. okt. 6. 21:05
Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook