Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


39294. hcs2 (válaszként erre: 39292. - 9d7907a17a)
2013. febr. 4. 13:18

hát az a 30, 60 másodperc nem valami sok :s nagyon nehéz dolog tényleg, akkor az én problémám jóval könnyebb. :)

Ez a műanyagtetős üveg/fém tároló jó ötlet! :) Majd erre fogok spórolni. :))

39293. kszb (válaszként erre: 39286. - 9d7907a17a)
2013. febr. 4. 13:15

nme fogod tudni... az enyém se szereti melegen.... hiába papolok neki, h a főtt ételre nem csak azért van szüksége a szervezetnek, h könnyebben emészthető legyen..... Van annak egy oylan funkciója is, h a meleg étel gyorsítja az emésztést, a belek mozgását.... Nem érdekli. Ő nem szereti melegen, és kész. Legalább egy kicsit bedobja már a mikróba, de nem viszi túlzásba.

Én is ki vagyok tőle....

39292. 9d7907a17a (válaszként erre: 39291. - Hcs2)
2013. febr. 4. 13:12

Forrón én sem eszek semmit, kivéve a pizzát. Neki az a langyos ami a hűtőből kivéve 30, max 60 másodpercet töltött a mikróban.


Ha nem szeretnéd, hogy műanyagból egyen, akkor lehet vásárolni lyan tároló edényeket, amik fémek vagy üvegek és csak a tetjük műanyag. A fémet mondjuk nem lehet mikróba tenni, de levest, főzeléket elég egyszerűen lehet melegíteni gázon is.

39291. hcs2 (válaszként erre: 39288. - Lov.ildi)
2013. febr. 4. 13:03

Az abaj, hogy nemrég költöztünk és nincs porcelán tálam. :( De egyébként ez egész jó ötlet. Meg hétvégén szoktunk otthonról (a szülőktől) hozni többféle ételt, hog ynekem ne kelljen legalább vasárnap meg hétfőn főzni. És azokat hozzuk műanyagba, és azt eszi abból. Én simán a lábasban/fazékban teszem a hűtőbe a kaját, bár ha csak egy adag van, akkor abból megeszi, de azért nem műanyag! :)

Melegen én sem eszek, inkább langyosan. Ha forró akkor én is várok míg kihül. :) De hidegen viszont nem tudok megenni szinte semmit. :) Ha a papájától tanulta, akkor eléggé berögződhetett nálla és biztos nehéz lesz átszokatni. Én a nyaggatásban hiszek. :)) Csak óvatosan kell, hogy ne borítsam ki. :d

39290. 9d7907a17a
2013. febr. 4. 12:49

Ha együtt eszünk és tálalok, akkor is azt kéri, hogy az övét ne melegítsem meg.

Ki is veszi a hűtőből ha egyedül van, már arra is rászokott, hogy nem eszik bele, hanem tálal magának, csak melegíteni nem akar.

De olyan is van, hogy ha frissen főzök és beviszem, akkor még inkább kitalál valamit, hogy megnézi a gépen, csak ne legyen olyan meleg.

Langyosnál melegebb ételt még nem láttam enni.

Ha gyertyafényes vacsit csinálok, akkor is inkább még beszél hozzám, dícséri, hogy milyen jól néz ki és biztosan finom is, beszél aról, hogy én is milyen csini vagyok, stb. de enni csak akkor áll neki, amikor langyos az étel.


Nagypapája evett sokszor sok mindent hidegen. Mindig azt meséli, hogy már az öreg is megmondta, hogy hidegen egészen más az íze és sokkal finomabb.

39289. lov.ildi (válaszként erre: 39286. - 9d7907a17a)
2013. febr. 4. 11:58
Ha ki van porciózva és csak melegítenie kell,akkor is hidegen eszi meg?
39288. lov.ildi (válaszként erre: 39287. - Hcs2)
2013. febr. 4. 11:57

Sziasztok!


A párom hidegen nem eszi meg a főtt ételt,de ha neki kell az edényből kimerni, akkor inkább szendvicset készít.

Ezt úgy szoktam megelőzni,hogy porcelán leveses tálkába(kb 0.5 literes éttermi) teszem be a hűtőbe a levesét és a másodikhoz is van éttermi főzelékes tányérunk. Azokat lapostányérral lefedem és csak kiveszi a hűtőből és melegítenie kell.

39287. hcs2 (válaszként erre: 39286. - 9d7907a17a)
2013. febr. 4. 10:52

nekem sajnos nincs, de nekem meg olyan ötlet kéne, hogy ne az ételes dobozból egyen és mikrózzon, hanem tányérból :s

Mikor együtt esztek is hidegen eszi? Pedig úgy nem is olyan finom...

39286. 9d7907a17a
2013. febr. 4. 09:17
Arra nincs valakinek ötlete, hogy miként tudnám leszoktatni a páromat arról, hogy hűtőhidegen egye meg a főtt ételt?
39285. hcs2 (válaszként erre: 39249. - Kszb)
2013. febr. 4. 08:34

Szia!


Ezzel nagyon egyetértek, én is "megszorítom" a párom. :)) Ő tormbózisra hajlamos, magas vérnyomás... :s De miót aösszeköltöztünk és én sokkal egészségesebben főzök, mint ők leadott 3 kg-ot! :) És nem kaján spórolunk, hanem a wc- papíron és a zsepin. :)))

39284. Lisy50 (válaszként erre: 39274. - Tűzeső)
2013. febr. 4. 07:43
Köszönöm szépen!!Örök hálám!!:D
39283. Anyagi
2013. febr. 3. 21:37
Mindenkinekszép álmokat! :))
39282. smudlaagi54 (válaszként erre: 39281. - Tejespite)
2013. febr. 3. 20:03
Ezt dobta ki a szótár!
39281. Tejespite
2013. febr. 3. 19:44
A tökpite receptemet egy amerikai hölgytől kaptam, ő írta a shorteninget, ez több mint 20 éve volt és akkor még nem tudtam ez mit jelent, ő azt mondta, h étkezési olaj. Abba tényleg olaj kell. Ezt azért írotm, h ha egy receptben ez szerepel, és zsírt teszel helyette, lehet h más arány kell. Lehet, h nincs igazam, de én így tudom. Kicsit más dolog, de anyukám mondta mindig h ha vaj van írva de margarint akarnék használni akkor abból több kell, zsírból viszont kevesebb mint vajból.
39280. smudlaagi54 (válaszként erre: 39273. - Alidamolnar)
2013. febr. 3. 19:24
shortening = zsiradék
39279. Edina51 (válaszként erre: 39276. - Tűzeső)
2013. febr. 3. 19:10
Én sem,és a sztrapacskába,tócsniba sem!:)
39278. Tejespite
2013. febr. 3. 19:08
Ha vmi receptet fordítani kell angolról magyarra,szóljatok, ha tudok, segítek!!
39277. kszb
2013. febr. 3. 19:03
na, nálam is elmentek otthonról.... hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, h én most buktára éhezem.... most kel a tészta.... :DDD meg bánom én ezt még ma, azt hiszem :))))
39276. Tűzeső
2013. febr. 3. 18:54
Még annyit,hogy én a nudliba,gombócba,gölődinbe se teszek tojást.
39275. geranna7 (válaszként erre: 39273. - Alidamolnar)
2013. febr. 3. 18:47
Nem tudom...:(
39274. Tűzeső (válaszként erre: 39257. - Lisy50)
2013. febr. 3. 18:43

Én sokszor sütök,eddig mindig sikerült.

Kenyérsütőbe ilyen sorrendben teszem:

2,5dl tej,1 evőkanál cukor,2,5dkg élesztő,50dkg liszt,7,5cl olaj,fél evőkanál só.Kelés után 16részre vágom,30-40cm-esre sodrom,perecre alakítom.

Meg lehet kenni a tetejét tojással.

Tepsiben hagyom még kelni,kb.fél órát.175fokon 20percig sütöm,akkor kanállal rácsorgatom a sós tetejét.

Aki ropogósan szereti,tovább süti,én még 5 percig szoktam.

3evőkanál lisztet 1evőkanál sóval összekeverek,annyi vizet teszek hozzá,hogy tejföl sűrűségű legyen.Ez kerül a tetejére.

39273. alidamolnar (válaszként erre: 39270. - Geranna7)
2013. febr. 3. 18:40
Én is bevittem a google fordítóba, de hogy az elején az a 6-8 csésze mi akar lenni...?
39272. geranna7
2013. febr. 3. 18:39
Hmmm...Ezt adta ki a fordító...:)
39271. alidamolnar (válaszként erre: 39269. - Smudlaagi54)
2013. febr. 3. 18:39
Köszi!
39270. geranna7
2013. febr. 3. 18:37

KFC Wings


6 -8 csésze lerövidítése

20 csirke szárny

1 tojás, megverték

1 csésze tej

2 csésze minden célra alkalmas liszt

2 1/2 teáskanál só

3/4 teáskanál bors

3/4 teáskanál msg

1/8 teáskanál paprika

1/8 teáskanál fokhagyma por


Megközelítés:


1

Ha fagyasztott szárnyak lehetővé teszik számukra, kiolvasztani és pácolt. Azt javaslom, (másolt) Kentucky Fried Chicken Marinade

2

Ha a friss szárnyakat fogsz szeretné, hogy a szárny és távolítsa el a flipper, majd szünet őket két részre, majd a pácolt őket.

3

Keverjük össze a felvert tojással, a tejjel egy kis tálban.

4

Egy másik kis tálban össze a liszt, só, bors, fokhagyma por, paprika és az MSG.

5

Ha a zsiradék forró, mártsuk minden szárny először a liszt keveréket, majd a tej és a tojás keveréket, majd vissza a lisztet.

6

Kenyér a szárnyakat, majd a hűtőszekrényben, amíg készen áll a használatra.

7

Ha készek kell használni kisütjük 6 egy időben 12 perc.

8

Vegyük le a zsiradékot, és lehetővé teszik számukra, hogy csatorna 3 percig.

9

A barbecue is mártsa a barbecue szósszal és tálaljuk.

39269. smudlaagi54 (válaszként erre: 39267. - Alidamolnar)
2013. febr. 3. 18:27

Most találtam!


KFC Cole slaw


Itt van magyar mértékegységekkel:


50-60 dkg aprora vagott fejeskaposzta

1 kozepes repa

2 ek aprora vagott hagyma

0,8 dl cukor

1/2 tk so

1/8 tk orolt bors

0,6 dl tej

1,2 dl majonez

0,6 dl iro (helyett: tejfol)

3 ek citromle


1. A kaposztat es a repat rizsszemnyi darabokra apritjuk.

2. Keverjuk ossze a cukrot, sot, borsot, tejet, majonezt, tejfolt, ecetet es a citromlevet egy nagy keveroedenyben

3. Adjuk hozza a kaposztat, repat, hagymat es keverjuk ossze

4. letakarva legalabb 2 oran keresztul hutoben taroljuk



KFC csípős csirkeszárny


Ha kentucky-, akkor natúr gabonapelyhet (szerintem mindegy, hogy búza, vagy kukorica) kell összetörni, plusz chilit is tegyél bele. Liszt és tojás összekeverve+chili+pici tejfölt is elbír, aztán zúzott gabonapehelybe forgatod. Klassz ropogós lesz ha kisütöd!

Egyebkent be is szoktak pacolni Cajun (vagy Bajan) izesitobe ami kb. csipos parika, bors, edes paprika oregano gyomber citromle fokhagyma hagyma es olaj kevereke, de ennek mar nem olyan KFC-s ize lesz, hanem autentikusabb



Ha valaki le tudja forditani!


KFC Wings


6 -8 cups shortening

20 chicken wings

1 egg, beaten

1 cup milk

2 cups all-purpose flour

2 1/2 teaspoons salt

3/4 teaspoon pepper

3/4 teaspoon msg

1/8 teaspoon paprika

1/8 teaspoon garlic powder


Directions:


1

If you are using frozen wings allow them to defrost and marinate. I suggest (CopyCat) Kentucky Fried Chicken Marinade

2

If you are using fresh wings you are going to want to take the wing and remove the flipper and then break them into two pieces and then marinate them.

3

Combine the beaten egg with the milk in a small bowl.

4

In another small bowl, combine the flour, salt, pepper, garlic powder, paprika and MSG.

5

When shortening is hot, dip each wing first in the flour mixture, then into the milk and egg mixture, and back into the flour.

6

Bread all the wings then refrigerate them until ready to use.

7

When they are ready to be used fry them 6 at a time for 12 minutes.

8

Remove from the shortening and allow them to drain for 3 minutes.

9

For the barbecue ones dip in the barbecue sauce and serve.

39268. alidamolnar (válaszként erre: 39267. - Alidamolnar)
2013. febr. 3. 18:02
Még annyit, hogy nem 5 db combbal csináltam, hanem vegyesen, mell csíkok is, szárny darabok is, filézett comb darabok is.
39267. alidamolnar (válaszként erre: 39252. - Anyagi)
2013. febr. 3. 18:01

Finom lett, de az az igazság, hogy olyan soha nem lesz, mint az eredeti, nagy titokban tartják a receptjét:(

A családnak nagyon ízlett, de bennem van egy kis hiányérzet, intenzívebb ízekre gondoltam.

Leírom, hogyan készítettem (a netről vettem a receptet).


KFC csirke


• 5 db kisebb csirke alsócomb

• 1 bögre liszt (2,5 dl)

• 2 tojás+ kevés tej összekeverve

• kukoricapehely

Fűszerek:

• 1 tk só

• 1 tk bors

• 1 tk petrezselyem

• 1 tk cayenne-i bors

• 1 tk tárkony

• 1 tk curry

• 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 tk. szárított fokhagyma)

• 1 tk borsikafű

• 1 tk kakukkfű

• 1 tk snidling

Sütéshez:

• olaj

Elkészítés

• A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.

• A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.

• A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.

• A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, kukoricapehely (illetve kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa. )

• Bő zsiradékban lassan megsütjük.


Arányok: 2 evőkanál zsemlemorzsa + 5 dkg natúr kukoricapehely (összetörve)


Az az igazság, hogy sokkal erőteljesebbnek gondoltam az ízét. Viszont kinéztem egy másik receptet is, ott magát a hús darabokat pácolja egy fűszerkeverékbe (akár egy éjjelre is), és utána azt panírozza (a végén kukoricapehellyel persze). Csak akkor meg a hús jól átveszi a fűszereket, de akkor a panír nem lesz fűszeres. Lehet, hogy még azért a lisztbe is kéne tenni, meg a húst is pácolni, és akkor lenne az igazi (meg belevágni 1 tk Na-glutamátot:((

39266. Guruljka (válaszként erre: 39263. - Lov.ildi)
2013. febr. 3. 17:49
Ha jól látom, akár maradék sültből vagy fasírtból is lehet a töltelék. Én sütőben sütném! Jópofa, egyszer kipróbálom.
39265. Lisy50 (válaszként erre: 39263. - Lov.ildi)
2013. febr. 3. 17:39
Jól hangzik!!:))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook