Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
hát az a 30, 60 másodperc nem valami sok :s nagyon nehéz dolog tényleg, akkor az én problémám jóval könnyebb. :)
Ez a műanyagtetős üveg/fém tároló jó ötlet! :) Majd erre fogok spórolni. :))
nme fogod tudni... az enyém se szereti melegen.... hiába papolok neki, h a főtt ételre nem csak azért van szüksége a szervezetnek, h könnyebben emészthető legyen..... Van annak egy oylan funkciója is, h a meleg étel gyorsítja az emésztést, a belek mozgását.... Nem érdekli. Ő nem szereti melegen, és kész. Legalább egy kicsit bedobja már a mikróba, de nem viszi túlzásba.
Én is ki vagyok tőle....
Forrón én sem eszek semmit, kivéve a pizzát. Neki az a langyos ami a hűtőből kivéve 30, max 60 másodpercet töltött a mikróban.
Ha nem szeretnéd, hogy műanyagból egyen, akkor lehet vásárolni lyan tároló edényeket, amik fémek vagy üvegek és csak a tetjük műanyag. A fémet mondjuk nem lehet mikróba tenni, de levest, főzeléket elég egyszerűen lehet melegíteni gázon is.
Az abaj, hogy nemrég költöztünk és nincs porcelán tálam. :( De egyébként ez egész jó ötlet. Meg hétvégén szoktunk otthonról (a szülőktől) hozni többféle ételt, hog ynekem ne kelljen legalább vasárnap meg hétfőn főzni. És azokat hozzuk műanyagba, és azt eszi abból. Én simán a lábasban/fazékban teszem a hűtőbe a kaját, bár ha csak egy adag van, akkor abból megeszi, de azért nem műanyag! :)
Melegen én sem eszek, inkább langyosan. Ha forró akkor én is várok míg kihül. :) De hidegen viszont nem tudok megenni szinte semmit. :) Ha a papájától tanulta, akkor eléggé berögződhetett nálla és biztos nehéz lesz átszokatni. Én a nyaggatásban hiszek. :)) Csak óvatosan kell, hogy ne borítsam ki. :d
Ha együtt eszünk és tálalok, akkor is azt kéri, hogy az övét ne melegítsem meg.
Ki is veszi a hűtőből ha egyedül van, már arra is rászokott, hogy nem eszik bele, hanem tálal magának, csak melegíteni nem akar.
De olyan is van, hogy ha frissen főzök és beviszem, akkor még inkább kitalál valamit, hogy megnézi a gépen, csak ne legyen olyan meleg.
Langyosnál melegebb ételt még nem láttam enni.
Ha gyertyafényes vacsit csinálok, akkor is inkább még beszél hozzám, dícséri, hogy milyen jól néz ki és biztosan finom is, beszél aról, hogy én is milyen csini vagyok, stb. de enni csak akkor áll neki, amikor langyos az étel.
Nagypapája evett sokszor sok mindent hidegen. Mindig azt meséli, hogy már az öreg is megmondta, hogy hidegen egészen más az íze és sokkal finomabb.
Sziasztok!
A párom hidegen nem eszi meg a főtt ételt,de ha neki kell az edényből kimerni, akkor inkább szendvicset készít.
Ezt úgy szoktam megelőzni,hogy porcelán leveses tálkába(kb 0.5 literes éttermi) teszem be a hűtőbe a levesét és a másodikhoz is van éttermi főzelékes tányérunk. Azokat lapostányérral lefedem és csak kiveszi a hűtőből és melegítenie kell.
nekem sajnos nincs, de nekem meg olyan ötlet kéne, hogy ne az ételes dobozból egyen és mikrózzon, hanem tányérból :s
Mikor együtt esztek is hidegen eszi? Pedig úgy nem is olyan finom...
Szia!
Ezzel nagyon egyetértek, én is "megszorítom" a párom. :)) Ő tormbózisra hajlamos, magas vérnyomás... :s De miót aösszeköltöztünk és én sokkal egészségesebben főzök, mint ők leadott 3 kg-ot! :) És nem kaján spórolunk, hanem a wc- papíron és a zsepin. :)))
Én sokszor sütök,eddig mindig sikerült.
Kenyérsütőbe ilyen sorrendben teszem:
2,5dl tej,1 evőkanál cukor,2,5dkg élesztő,50dkg liszt,7,5cl olaj,fél evőkanál só.Kelés után 16részre vágom,30-40cm-esre sodrom,perecre alakítom.
Meg lehet kenni a tetejét tojással.
Tepsiben hagyom még kelni,kb.fél órát.175fokon 20percig sütöm,akkor kanállal rácsorgatom a sós tetejét.
Aki ropogósan szereti,tovább süti,én még 5 percig szoktam.
3evőkanál lisztet 1evőkanál sóval összekeverek,annyi vizet teszek hozzá,hogy tejföl sűrűségű legyen.Ez kerül a tetejére.
KFC Wings
6 -8 csésze lerövidítése
20 csirke szárny
1 tojás, megverték
1 csésze tej
2 csésze minden célra alkalmas liszt
2 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál bors
3/4 teáskanál msg
1/8 teáskanál paprika
1/8 teáskanál fokhagyma por
Megközelítés:
1
Ha fagyasztott szárnyak lehetővé teszik számukra, kiolvasztani és pácolt. Azt javaslom, (másolt) Kentucky Fried Chicken Marinade
2
Ha a friss szárnyakat fogsz szeretné, hogy a szárny és távolítsa el a flipper, majd szünet őket két részre, majd a pácolt őket.
3
Keverjük össze a felvert tojással, a tejjel egy kis tálban.
4
Egy másik kis tálban össze a liszt, só, bors, fokhagyma por, paprika és az MSG.
5
Ha a zsiradék forró, mártsuk minden szárny először a liszt keveréket, majd a tej és a tojás keveréket, majd vissza a lisztet.
6
Kenyér a szárnyakat, majd a hűtőszekrényben, amíg készen áll a használatra.
7
Ha készek kell használni kisütjük 6 egy időben 12 perc.
8
Vegyük le a zsiradékot, és lehetővé teszik számukra, hogy csatorna 3 percig.
9
A barbecue is mártsa a barbecue szósszal és tálaljuk.
Most találtam!
KFC Cole slaw
Itt van magyar mértékegységekkel:
50-60 dkg aprora vagott fejeskaposzta
1 kozepes repa
2 ek aprora vagott hagyma
0,8 dl cukor
1/2 tk so
1/8 tk orolt bors
0,6 dl tej
1,2 dl majonez
0,6 dl iro (helyett: tejfol)
3 ek citromle
1. A kaposztat es a repat rizsszemnyi darabokra apritjuk.
2. Keverjuk ossze a cukrot, sot, borsot, tejet, majonezt, tejfolt, ecetet es a citromlevet egy nagy keveroedenyben
3. Adjuk hozza a kaposztat, repat, hagymat es keverjuk ossze
4. letakarva legalabb 2 oran keresztul hutoben taroljuk
KFC csípős csirkeszárny
Ha kentucky-, akkor natúr gabonapelyhet (szerintem mindegy, hogy búza, vagy kukorica) kell összetörni, plusz chilit is tegyél bele. Liszt és tojás összekeverve+chili+pici tejfölt is elbír, aztán zúzott gabonapehelybe forgatod. Klassz ropogós lesz ha kisütöd!
Egyebkent be is szoktak pacolni Cajun (vagy Bajan) izesitobe ami kb. csipos parika, bors, edes paprika oregano gyomber citromle fokhagyma hagyma es olaj kevereke, de ennek mar nem olyan KFC-s ize lesz, hanem autentikusabb
Ha valaki le tudja forditani!
KFC Wings
6 -8 cups shortening
20 chicken wings
1 egg, beaten
1 cup milk
2 cups all-purpose flour
2 1/2 teaspoons salt
3/4 teaspoon pepper
3/4 teaspoon msg
1/8 teaspoon paprika
1/8 teaspoon garlic powder
Directions:
1
If you are using frozen wings allow them to defrost and marinate. I suggest (CopyCat) Kentucky Fried Chicken Marinade
2
If you are using fresh wings you are going to want to take the wing and remove the flipper and then break them into two pieces and then marinate them.
3
Combine the beaten egg with the milk in a small bowl.
4
In another small bowl, combine the flour, salt, pepper, garlic powder, paprika and MSG.
5
When shortening is hot, dip each wing first in the flour mixture, then into the milk and egg mixture, and back into the flour.
6
Bread all the wings then refrigerate them until ready to use.
7
When they are ready to be used fry them 6 at a time for 12 minutes.
8
Remove from the shortening and allow them to drain for 3 minutes.
9
For the barbecue ones dip in the barbecue sauce and serve.
Finom lett, de az az igazság, hogy olyan soha nem lesz, mint az eredeti, nagy titokban tartják a receptjét:(
A családnak nagyon ízlett, de bennem van egy kis hiányérzet, intenzívebb ízekre gondoltam.
Leírom, hogyan készítettem (a netről vettem a receptet).
KFC csirke
• 5 db kisebb csirke alsócomb
• 1 bögre liszt (2,5 dl)
• 2 tojás+ kevés tej összekeverve
• kukoricapehely
Fűszerek:
• 1 tk só
• 1 tk bors
• 1 tk petrezselyem
• 1 tk cayenne-i bors
• 1 tk tárkony
• 1 tk curry
• 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 tk. szárított fokhagyma)
• 1 tk borsikafű
• 1 tk kakukkfű
• 1 tk snidling
Sütéshez:
• olaj
Elkészítés
• A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
• A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
• A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
• A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, kukoricapehely (illetve kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa. )
• Bő zsiradékban lassan megsütjük.
Arányok: 2 evőkanál zsemlemorzsa + 5 dkg natúr kukoricapehely (összetörve)
Az az igazság, hogy sokkal erőteljesebbnek gondoltam az ízét. Viszont kinéztem egy másik receptet is, ott magát a hús darabokat pácolja egy fűszerkeverékbe (akár egy éjjelre is), és utána azt panírozza (a végén kukoricapehellyel persze). Csak akkor meg a hús jól átveszi a fűszereket, de akkor a panír nem lesz fűszeres. Lehet, hogy még azért a lisztbe is kéne tenni, meg a húst is pácolni, és akkor lenne az igazi (meg belevágni 1 tk Na-glutamátot:((
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)