Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


39354. Briell14 (válaszként erre: 39351. - Anyagi)
2013. febr. 5. 20:15
Én is. :)
39353. Anyagi
2013. febr. 5. 20:10

Ma maradék csirkeleves volt szilvásgombóccal.

Holnap tejszines, zöldborsós cs.tokány lesz főtt tésztával.

39352. Anyagi (válaszként erre: 39348. - Martini64)
2013. febr. 5. 20:08

Az igazi lángos egyszerű kenyértészta:

Liszt, langyos víz, olaj, élesztő (pici cukor a futtatásho), és só.


Füstölt akármi főzőlevét felhasználva hozzá nagyon finom az eredmény! :)

39351. Anyagi (válaszként erre: 39345. - Guruljka)
2013. febr. 5. 20:04

én simán belefőzök a krémlevesekbe 1-2 krumplit és turmixoláskor az sűrít.


Burgonyapelyhet krumplipüré-por címen találsz. Van dobozos és zacskós kiszerelés is. Én a Lidl-s dobozost használom. 3 zacskó van benne és 3-400 Ft között mozod az ára.

39350. martini64 (válaszként erre: 39311. - Guruljka)
2013. febr. 5. 20:02
Nekem van négy művházas vásáros fazekam. Nagyon vékony fémből vannak, mindegyikhez van fedő. Nem éppen egy színvonalas valami, de lehet benne főzni. Az enyémek már több éve megvannak, igaz, inkább zománcosban főzök, de időnként elő kell vennem. Várakozásommal ellentétben egész jól tartanak. Vettem aztán egy késkészletet is, öt kés és egy olló, fa tartóban, nekem bevált, igaz, élezni kell, de a többit is.
39349. martini64
2013. febr. 5. 19:58
Igazán semmi nem kell hozzá és szerintem fokhagymával megkenve sajt és tejföl nélkül is elmegy. Vagy fokhagymás tejföllel.
39348. martini64 (válaszként erre: 39313. - 91d4989ab9)
2013. febr. 5. 19:57

No, ez engem is érdekelne :)

Ezt találtam ma a fészen.

Sajtos-tejfölös lángos kefír és tojás nélkül

Hozzávalók:


50 dkg liszt

3 dkg élesztő

2 dl tej

víz

2 evőkanál olaj

pici cukor

olaj a sütéshez


Elkészítés:


A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.


Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.


Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.

39347. kszb (válaszként erre: 39346. - Guruljka)
2013. febr. 5. 18:19
tudom, hallottam már, csak még kipróbálni nme volt merszem, lévén, h nyersen rágcsálok belőle, meg krémleves formában fogadom csak el :) Vagy legalábbis eddig csak így ettem meg :)
39346. Guruljka (válaszként erre: 39344. - Kszb)
2013. febr. 5. 17:34
Más zöldégekkel együtt párolva is nagyon jó a zeller, és almával lereszelve is nagyon finom!
39345. Guruljka
2013. febr. 5. 17:31

No lám...Még a végin megszeretik.

Általában jók a krémlevesek, én is csináltam egy időben elég sokat. Külön pirítottam házilag picike zsemlekockákat, előre, és egy dobozban tartottam. Én szeretem, ha ropogtatni is lehet. :D

Volt, hogy nyeresen belereszelten a krumplit, azzal sűrítettem. Vettem volna krumlipelyhet, de sehol nem találtam, nagyobb boltokba meg nem jutok el.

De zömében egy rövid turmixolás is elég volt.

39344. kszb (válaszként erre: 39343. - Alidamolnar)
2013. febr. 5. 17:28

érdekes amúgy, h simán a főtt zellert nem szeretem. De zeller krémleves formájában jöhet nagy mennyiségben is :))))

Jól döntöttél amikor úgy döntöttél, h azt főzöl :)))

2013. febr. 5. 17:18

Visszatérve a zellerkrémlevesre (nem tudok betelni vele, nekem ez eddig kimaradt), a lányom nézte, hogy mi van a fazékban. Mondtam neki, erre elhúzta a száját. Erre bejött a dedós módszer: Nem kell megenni, de egy kanállal meg kell kóstolni, mint az oviban. Megkóstolta, és "anya, ez milyen jó" felkiáltással majdnem a tányért is megette. Sőt, a férjem is azt mondta, hogy ez egész finom:))

Mondtam is nekik, ne ítéljenek elsőre.

39342. lúdanyó
2013. febr. 5. 14:43
:)
39341. krautmanno (válaszként erre: 39340. - Alidamolnar)
2013. febr. 5. 12:01
Nincs mit.Igen a gyerekeknek ízlett.
39340. alidamolnar (válaszként erre: 39339. - Krautmanno)
2013. febr. 5. 11:47
Köszi! Hát ha a gyerkőcöknek ízlett, akkor finom lehet:) Ki fogom próbálni (diabosan természetesen.)
39339. krautmanno (válaszként erre: 39337. - Alidamolnar)
2013. febr. 5. 11:00

Úgy emlékszem,hogy gumi állagú.

Mentségemre legyen mondva:egyszer csináltam meg.2011.karácsonyára ezt vitt be a fiam az iskolába.

2013. febr. 5. 10:58

Sziasztok!

Életemben először készítettem zellekrémlevest, és isteni finom lett.

A legjobb az volt, hogy a férjem kérdi, hogy mi ez a finom illat, húsleves lesz? Mondom neki, hogy ki nem találná: zellerkrémleves. Na, erre mondta, hogy fúj. (Természetesen tudom, hogy enni fog belőle, mindent megeszik, de azért ha zöldség kaja van, arra megjegyzést kell tennie:)

39337. alidamolnar (válaszként erre: 39336. - Krautmanno)
2013. febr. 5. 10:55

Szia!

Légyszi írd meg, hogy állagra milyen ez a házi gumicukor.

Gumi állagú, vagy inkább zselé állagú?

Köszi!

39336. krautmanno (válaszként erre: 39334. - Lov.ildi)
2013. febr. 4. 22:20

Tavaly karácsonykor vitt be a fiam ajándékba az osztálytársainak,ízlett is nekik.

Biztosan jó lesz,ha valamilyen formában megvariálod.Majd írd azért le.

39335. lov.ildi (válaszként erre: 39329. - Kszb)
2013. febr. 4. 22:18
Köszi szépen!
39334. lov.ildi (válaszként erre: 39333. - Krautmanno)
2013. febr. 4. 22:17

Köszi szépen!


A tej és a cukor miatt ebben a formában nem jöhet szóba nálunk. De lehet,hogy variálva rajta jó lesz.)

39333. krautmanno
2013. febr. 4. 21:31

tucsokbogar.blogspot.hu/2010/09/gumicukor-hazilag.html


Remélem így már jó lesz.

39332. krautmanno (válaszként erre: 39331. - Krautmanno)
2013. febr. 4. 21:30

Bocsi,de így keresd:


ucsokbogar.blogspot.hu/2010/09/gumicukor-hazilag.html

39331. krautmanno (válaszként erre: 39328. - Lov.ildi)
2013. febr. 4. 21:25

Szia!

Én ezt csináltam meg,igaz csak egyszer:


tucsokbogar.blogspot.com

2013. febr. 4. 21:19
Ma elkészítettem a KFC salátát, szuper lett! Igaz, csak én szerintem, holnap jön a főkritikus, az egyik menyem. Ő már evett eredetiben is, én még nem, azt sem tudom, milyen amit boltban vesznek.
39329. kszb (válaszként erre: 39328. - Lov.ildi)
2013. febr. 4. 20:31

hát, recept az van dögivel a neten, de én talán ezt választanám.

[link]

39328. lov.ildi
2013. febr. 4. 20:27

Sziasztok!



Készített már valamelyiktek házi gumicukrot?

Szükségem lenne egy kipróbált jó receptre.


Előre is köszönöm!

39327. kszb (válaszként erre: 39326. - 91d4989ab9)
2013. febr. 4. 19:58
párizsi :)
39326. 91d4989ab9 (válaszként erre: 39325. - Kszb)
2013. febr. 4. 19:57
aldi van, mi a szalámi neve ami pick?
39325. kszb (válaszként erre: 39324. - 91d4989ab9)
2013. febr. 4. 19:56

auchan, aldi nincs?

Auchanben lehet venni zöldborsót is, meg zöldbabot is fagyasztotta, 1 kg 300 Ft. Az jó lenne levesnek, vagy főzeléknek. Aldiban van 1/2 kg-os párizsi rúd, ami Pick gyártmány (csak nem a saját nevén hozzák forgalomba), és glutén mentes is, 330 ft/ db, az feltétnek a főzelékre jó lenne.

Csontleves simán benne van a keretben, paprikás krumpli virslivel.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook