Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én nem általánosságban mondtam, kizárólag arra reagáltam, ami most van, kiindulva az itthoni tojásból, és a háború hatásáról az árakra, ami a mi kis országunkon kívül máshol is megjelent.
Egyébként ma 60 Ft-ért vettem a piacon a tojást, de ez házi volt, olyan helyen, ahol bízom benne, hogy a sajátját árulja az eladó, mert mindig csak kevés van nála. Volt ennél olcsóbb is. Évekig 45-ért vettem, hát most annyiért már nincs.
A főzésnél maradva, nagyon szép, húsos oldalast vettem, paradicsomos káposztához sütöm vasárnap.
De nem biztos, hogy olyan finomra tudja főzni, mint te. :)
Lehet olyanra rittyentené a kecódat, hogy az egész település a csodájára járna.
Jó tett helyébe, jót várj !!
Nem kell messzire menni, amíg 460 Ft-ba kerül egy font, azt hiszem nincs is miről beszélni.
Az élelmiszer meg hasonló, vagy olcsóbb még Ft-ban átszámolva is. A ruhák, cipők átszámítva is annyiba kerülnek, mint nálunk, de a sok akció miatt, sokkal olcsóbban juthatnak hozzá.
Vagy vannak az egy fontos boltok, ott is vásárolhatnak élelmiszert is, és tényleg ott a legtöbb igazából 1 font. Kevás a 3-5 fontos darab,azok is a ruhák inkább.
Ez így van, nem is írtam, hogy nem. Csak van összehasonlítási alapom.
Pl. náluk az eü. járóbeteg ellátás ocsmány. Ott sem tökéletes minden.
De. ha összehasonlítom pl. a műszaki árakat a hazaival, összevetem a fizetésünkkel. Hááát csak az ő javukra billen a mérleg.
Ismerem a helyzetüket. Nem sokára utazom hozzájuk, azért tudom, fényévekkel jobb.
A kisvállalkozók is óriási segítségeket kaptak a covid miatt is.
Most náluk az energia emelkedett nagyon. De aki dolgozik, annak nem esik jól tuti, mert kinek esne jól? De még így is klasszisokkal jobban élnek, akiknek van munkájuk, meg azok is, akiknek nincs.
Tudom, nem vigasz, hogy a tőlünk távoli Angliában is hasonló a helyzet. Azt is tudom, itt nem lehet politizálni, majd törli a Hoxa, ha nem tetszik neki, de szerintem ez nem politika, hanem gazdasági következménye a háborúnak.
A festék ára sokszor több mint a munkadíj.
Áremelkedés mindenhol.
Ma egy csokor medvehagymát 500-ft vettem,14-szál,megszámoltam.A boltban megkérdeztem a szúnyoghálót,880-ft métere,de áremelkedés előtt vannak mondta a hölgy.Vettem egy kárpitos tűzőgépet,ezzel felfogatni a hálót egyszerűbb ,3400-ft,de volt 8800-ért is. Plusszba még tűzőkapcsot,igy 5000-ft ból alig maradt.Hálót nem is vettem mert fekete volt.A szórólapon néztem egyik boltláncnál 74 a tojás darabja,a másiknál 60 ft.Nem semmi.
Nálunk vihar volt,égi ramazuri.
Akkorát dörrent,hogy majd elejtettem a süteményt tepsivel együtt.
Ilyen francos időjárást a fene látott.
Azt sem tudja az ember mileli.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)