Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mivel élnek a növényeid, biztos jó úgy is, meg este is, mint többeknél látom.
A saját kis udvari növényeimet is este szoktam locsolni a cserépben.
Mondjuk reggel a pokolra is kívánnának biztos. Este meg jól lehűl a levegő és így is kis kerti illet lengi be az udvart.
... ahogy Vife írja h körbetekerik oda ahol locsolnának , nem a törzs közelébe , hanem a fa ágainak a külső sugarában csinálják azt a kört / még jártatom a lepcsest 1 db-ig míg végleg belezavarodok !!! :((((((( /
... nálunk elég vizes ez a rész , nem volt az véletlen h a svábok hajdanán nem építkeztek ide ! annyira vizes volt h az első évben a házunk mögött állt a talajvíz , még jó h a sógor kb 1 m -es alapot csináltatott Bundyval , de sehova nem is javasoltak akkoriba pincét , pont a rengeteg víz miatt :( aztán idővel a teraszunk alatt mégis lett pince , 6 lépcső lefelé és abból nem 1 alkalommal volt v 70 centis víz :( akkoriba a kutunk is mindig tele volt a föld színéig ! direkt vettem műanyag rekeszeket h a pincébe abba raktam a krumplit ... aztán ahogy emelkedett a víz ? könnyebb volt felhordani h ne rohadjon el a víz alatt :(
Egy öreg szaki nekem azt mondta, este forró a föld az egész napi 35C miatt.
Hajnalra lehűl, akkor kell locsolni, este csak kiforráznád a növényeket...
Én így tanultam.
Főzés közben befejezem a rumosmeggy csokoládém, amit egy barátomtól kaptam Magyarországról.
... éjszaka , amikor a legkisebb a párolgás , végülis az esti locsolást ezért is ajánlják :) nálunk van jónéhány hordó amit ha csatorna alatt van és esik is , teleszalad magától , van ahol úgy oldották + ezt is h ahogy a felső hordó megtelik , 1 csővel átvezetve másik tartályba hogy ne vesszen kárba belőle semmi :)
... a szomszédba becsövezték régen az egész kertet és este bekapcsolták 1-2 órára :) :)
Köves helyen sokkal többet kell locsolni. A fák is alkalmazkodnak a környezetükhöz, megteremnek a sivatagban is, locsolás nélkül.
Hááááát én nagymester vagyok a barkácsolásokban, meg tervetésben, mivel még vagy 300 mérnökkel dolgoztam együtt, segitettem is nekik, amin nagyon csodálkoztak. Azt mondák szeretnék ha én lennék a főnökük. Nem lettem csak magamnak és barátaimnak csinálok dolgokat.
Befejeztem, az öndicséret büdös, méghozzá nagyon.
Én elnézem, de itt engem már megbuktattak nyelvtanból, biztos azért fontosabb, amit írnak és nem a helyesírással foglalkozom. Köszönöm az ötleteket, a fantáziám beindult azért.
Majd jön a csoport helyesírás felelőse és osztályoz, ha mer.
Csináltatni meg nagyon drága mulatság lenne. Tavalyelőtt is csak a kulcsot adtam, meg a pénzt, mégis levitte a tető egy részét a szél. Még azt sem mondhatom, hogy vadidegen volt.
Elcurvult a világ, oda a becsület, tisztelet annak a kevés kivételnek.
A cső amiből én csináltam, kb. 15 mm. vastag. A végét alapítottam, tehát ott sélesebb lett, amit leköszörűltem, és átfúrtam olyan 3 mm.-es fúróval, kersztbe, tehát 90 fokban. Rá van téve a locsolócső, menettel. Hasonló mint ez.
Nahát, ilyet még fához itthon nem láttam, nem azt jelenti nincs is, csak nem figyeltem fel rá. Cserepes virágokhoz tudom, hogy létezik.
Mire én 4 m-es csövet levernék abba a talajba, lehet egy hét is eltelne.
Én csináltam egy kb. 2 méter hosszú csövet, aminek a vége hegyes. Keresztbe fúrtam 4 lyukat, amit mélyre be tudok szúrni a földbe. Azzal locsolom a fák gyökereit. Beszúrom, ha elakad, megnyitom a csapot, ami meglazitja a földet, és utána nagyon künnyen megy tovább. A fák nem a törzsüknél szivják a vizet, hanem kijjebb, leginkább a hajszál ereken. Hangyákat is szoktam kimosarni vele, vagy mútrágyát lejuttatni. Készen is lehet venni, de van nagyon sok más megoldás.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)