Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55721. Anyagi (válaszként erre: 55704. - Guruljka)
2014. dec. 26. 19:35

Csak azért írtam, mert volt egyszer vendégségben olyan hús amiből először levest főztek és utána, kivéve a léből, panírozták és kirántották.

Nekem nem volt gondom vele, de a többieknek nem nagyon ízlett. Abban igazuk volt, hogy nem hasonlított a rántotthúsra az íze.


Egyébként a kiklopfolt karaj, csirke vagy pulykamell bizonyosan átsül, mert ezeknek nem sok kell.

55720. Guruljka
2014. dec. 26. 18:45
Megírom! :D
55719. Briell14 (válaszként erre: 55716. - Guruljka)
2014. dec. 26. 18:14
Majd írd meg, hogy milyen lett! :)
55718. Guruljka
2014. dec. 26. 18:08
Azt is. De a datolyát is belepróbálom, max nem lesz jó. Belejött a fejembe a datolya.
55717. Lisy50 (válaszként erre: 55716. - Guruljka)
2014. dec. 26. 17:47
Datolya helyett tegyél bele inkább bacon szalonnát!:DD
55716. Guruljka (válaszként erre: 55713. - Briell14)
2014. dec. 26. 17:42
Na bizisten kipróbálom egy brie-vel és datolyával! :D Évek óta nem ettem már datolyát amúgy sem.
55715. Briell14 (válaszként erre: 55714. - Lisy50)
2014. dec. 26. 17:37
Aha! :)
55714. Lisy50 (válaszként erre: 55713. - Briell14)
2014. dec. 26. 17:36
Meg Camemberttel!:D
55713. Briell14 (válaszként erre: 55712. - Guruljka)
2014. dec. 26. 17:32
Ha szereted a juhtúrót, azzal is töltheted. Finom! :)
55712. Guruljka
2014. dec. 26. 17:31

Akkor majd egyzser kipróbálom, de csak reszelt sajttal. Göngyölve és rántva.


Az aszalt dolgokat nem szeretem. (A datolyát kivéve.)

55711. mmacus
2014. dec. 26. 17:30
megsütve, egy t-vel:)
55710. Briell14 (válaszként erre: 55709. - Mmacus)
2014. dec. 26. 17:30
Én meg tegnap sütöttem olyat. Imádom! :)
55709. mmacus
2014. dec. 26. 17:30
Én semmibe nem áztatom az aszalt gyümölcsöt, amit húsba teszek. (Barackot és szilvát is szoktam.) Panírozva is jól átsül és sütőben, baconbe göngyölve megsüttve is, ma ilyet csináltam.
55708. Briell14 (válaszként erre: 55707. - Lisy50)
2014. dec. 26. 17:27
Persze, hogy átsül. :)
55707. Lisy50 (válaszként erre: 55704. - Guruljka)
2014. dec. 26. 16:58
Átsül!!! Én sokszor csinálok!:))
55706. Guruljka (válaszként erre: 55705. - Briell14)
2014. dec. 26. 15:45

Perzse a hús méretétől is függ, de a göngyölve több réteg hús is kerül egymásra.

A Cordon pedig csak két szelet hús gyakorlatilag, benne a többivel. Tehát mindig a teljes szelet sül, habár csak az egyik oldalán. Mármint elméletileg és szerintem.


Nem tudom, de ha lenne hozzávaló húsom, kipróbálnám.


Biztosan függ a panír sűsűségétől is, nyilván ha vastag és tömör a panír, akkor jobban megpárolódik, ami belül van.

55705. Briell14 (válaszként erre: 55704. - Guruljka)
2014. dec. 26. 14:53

Ha vékonyra kilapogatja a hússzeletet és megtöltve feltekeri, át kell sülnie.

A Cordon Bleu is szépen átsül kis lángon.

55704. Guruljka (válaszként erre: 55701. - Anyagi)
2014. dec. 26. 14:49

Ági, ha a húst nyersen göngyöli, akkor panírozva nem sül át szerintem.


De ha göngyölés előtt párolja a húst, akkor annak a szaftjában megpuhul a szilva is (a meleg szaftban hamarabb), lehet még ízesíteni, és ha ezután göngyöli a húst a szilvával és panírozza, akkor már tuti jól lesz. Csak ötleteltem a kérdés alapján. :D

55703. Briell14 (válaszként erre: 55689. - Guruljka)
2014. dec. 26. 14:33
Én is áztatni szoktam. Előző nap belerakom a vörösborba és jól megszívja magát. :)
55702. Anyagi (válaszként erre: 55697. - Alidamolnar)
2014. dec. 26. 14:32

De örülök, hogy ízlett!!!!


Én is szeretem, csak kár, hogy négyszer annyiba kerül, mint a csirke... :(((

55701. Anyagi (válaszként erre: 55695. - Lúdanyó)
2014. dec. 26. 14:28

Mit szólnál egy kis meleg vízben áztatáshoz. 1-2 órát.


És nem kell annak megsülni, hisz az aszalt szilvát nyersen is esszük, csak megmelegedni, ha már megszívta magát az áztatáskor! Nyugodtan panírozd!!!


Viszont az is igaz, hogy göngyölve egyszerre kisül a garnirunggal...


De azt se felejtsük el, hogy a panírozott étel laktatóbb, kevesebb is elég belőle.

55700. Guruljka
2014. dec. 26. 14:12

:D Örülök!


Majd figyelem, hátha lesz itt is afrikai harcsa, ennék már egy jó halat.

55699. lúdanyó (válaszként erre: 55696. - Guruljka)
2014. dec. 26. 14:12
na jó, h mondod..akkor inkább meg sütöm mint göngyölt húst. Van ilyen hot-pánom abba tök jó lesz. Mellé teszem a kruplit és egy füst alatt kész az egéyz. Mivel fűszerezzem Ágikám szerinted?
2014. dec. 26. 14:04
Még akartam írni, készítettem lazacot is, úgy emlékszem, Guruljka tette fel a receptet, kis tepsiben készítetten, és tényleg jó lett, nagyon egyszerű, letisztult ízek, nem nyomják el a lazac saját finom ízét, pont jó lett (csak egy 40 dekás filét vettem, azt vágtam 3 felé, pont jó és elég volt egy kis érdekességnek.
2014. dec. 26. 14:00

Sziasztok!

Finom lett az afrikai harcsafilé rántva!:) Máskor is fogok venni, a hús állaga is jó, és az íze is finom.

55696. Guruljka (válaszként erre: 55690. - Lúdanyó)
2014. dec. 26. 14:00

Na várj, ha fel akarod göngyölni a húst, akkor panírozva nem sül át.


De ha előtte a szilvával egyött megpárolod, akkor sima ügy. A szilva a hús szaftjában felpuhul, a hús simán panírozható elsz, csak csepegtesd le.

Mehet a pároláshoz, ha a húst már kivetted, a befőttlé is, pár csepp citromlével!

55695. lúdanyó
2014. dec. 26. 13:57
na bonyolódik..:( majd valamibe megáztatom..:)
2014. dec. 26. 13:56
+ áztattam szilvapálinkába is pár szemet , + eperlikőrbe is , + főztem bele néhány szemet a narancsos lekváromba , / a fiam kérdezte is , h mi a frinci-franc az a nagy sötétség a lekvárba ?! /
55693. Lisy50 (válaszként erre: 55690. - Lúdanyó)
2014. dec. 26. 13:54
Én nem áztatom előtte,legfeljebb tegyél mellé sajtot!:)
55692. lúdanyó (válaszként erre: 55691. - Forrest2010)
2014. dec. 26. 13:54
az is édes..:O nem zavarja a hús ízét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook