Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Csak azért írtam, mert volt egyszer vendégségben olyan hús amiből először levest főztek és utána, kivéve a léből, panírozták és kirántották.
Nekem nem volt gondom vele, de a többieknek nem nagyon ízlett. Abban igazuk volt, hogy nem hasonlított a rántotthúsra az íze.
Egyébként a kiklopfolt karaj, csirke vagy pulykamell bizonyosan átsül, mert ezeknek nem sok kell.
Akkor majd egyzser kipróbálom, de csak reszelt sajttal. Göngyölve és rántva.
Az aszalt dolgokat nem szeretem. (A datolyát kivéve.)
Perzse a hús méretétől is függ, de a göngyölve több réteg hús is kerül egymásra.
A Cordon pedig csak két szelet hús gyakorlatilag, benne a többivel. Tehát mindig a teljes szelet sül, habár csak az egyik oldalán. Mármint elméletileg és szerintem.
Nem tudom, de ha lenne hozzávaló húsom, kipróbálnám.
Biztosan függ a panír sűsűségétől is, nyilván ha vastag és tömör a panír, akkor jobban megpárolódik, ami belül van.
Ha vékonyra kilapogatja a hússzeletet és megtöltve feltekeri, át kell sülnie.
A Cordon Bleu is szépen átsül kis lángon.
Ági, ha a húst nyersen göngyöli, akkor panírozva nem sül át szerintem.
De ha göngyölés előtt párolja a húst, akkor annak a szaftjában megpuhul a szilva is (a meleg szaftban hamarabb), lehet még ízesíteni, és ha ezután göngyöli a húst a szilvával és panírozza, akkor már tuti jól lesz. Csak ötleteltem a kérdés alapján. :D
De örülök, hogy ízlett!!!!
Én is szeretem, csak kár, hogy négyszer annyiba kerül, mint a csirke... :(((
Mit szólnál egy kis meleg vízben áztatáshoz. 1-2 órát.
És nem kell annak megsülni, hisz az aszalt szilvát nyersen is esszük, csak megmelegedni, ha már megszívta magát az áztatáskor! Nyugodtan panírozd!!!
Viszont az is igaz, hogy göngyölve egyszerre kisül a garnirunggal...
De azt se felejtsük el, hogy a panírozott étel laktatóbb, kevesebb is elég belőle.
:D Örülök!
Majd figyelem, hátha lesz itt is afrikai harcsa, ennék már egy jó halat.
Sziasztok!
Finom lett az afrikai harcsafilé rántva!:) Máskor is fogok venni, a hús állaga is jó, és az íze is finom.
Na várj, ha fel akarod göngyölni a húst, akkor panírozva nem sül át.
De ha előtte a szilvával egyött megpárolod, akkor sima ügy. A szilva a hús szaftjában felpuhul, a hús simán panírozható elsz, csak csepegtesd le.
Mehet a pároláshoz, ha a húst már kivetted, a befőttlé is, pár csepp citromlével!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)