Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Attól függ , mennyi az a sok . Egyik ismerősöm csinált már 150 !!! gombócot , mikor sok darálthusija volt . Lefagyasztotta tálcán , aztán majd , amikor főzött volna töltött káposztát-paprikát-karalábét felhasználta . én ha sok drálthusom lenne , készítenék belőle daráltpörit , lehet egyszerre több adagot , ez jó rakott káposzta-kelkáposzta-zöldbab-sav.rakottkáposztának , milánóinak . Pl . lehet fasirtot , gömbölyűt , v hosszúkásat / mint a bélszinroló / főzelékhez-krumplihoz-rizshez .
A savanyú káposztát én rádobom hagymazsírra / ha van hurka-v szalonnazsírom v kolbizsírom még finomabb / kicsit megdinsztelem , utána adagokba lefagyasztom , ez is finom korhelylevesnek-rakottnak-töltöttnek-húsokáp.-nak .
Megmoccantod kicsit a fantáziádat , rengeteg ötlet fog eszedbe jutni !
Sziasztok!
darált hús és savanyú káposzta... össze lehet ezt a kettőt hozni? Sokat kaptam mindkettőből, el kéne használnom.
köszi
Van bizony, én sok linket kaptam már virtuálisan nézegethető szépségekről is.
Itthon is bizony... lehet akár egy apró kicsi csempedarabka egy ház falában... egy szobor egy homlokzaton, vagy akár a Bútormúzeum szépségei, láttátok már? :D
Szaloncukrot nem is vettem, annyi süti lesz, egészségtelen az a sok cukor amúgy is... Vagy 2 éve úgy jártam, hogy elfelejtettem kitenni és senki nem kereste, akkor jöttem rá, hogy nem lesz túl nagy a tiltakozás, ha bejelentem,h elmarad... és tényleg elfogadták :)
Ha valakinek nagyon hiányzik, ünnepek után féláron veszek pár dekát...
Holnap veszem én is a narancsot és csinálom a Nusi féle Moszkauert :)
Köszönöm, aki hiányolt, olvasgatok, benézek, csak nagyon sok a dolog, főleg így Karácsony előtt. Ma pl. mostam, vasaltam, hűtőt takarítottam, a fiam szobáját is felforgattam, ebédet is csináltam (meggyleves, vasi pecsenye, tört krumpli, fokhagymás rép saláta). Sajnos egykolléágámnak is eszébe jutott, hogy elhlozza a nála maradt tortás dobozt, sok drága időt elfecséreltem rá. Viszont megcsináltuk a teraszr, az oszlopot befedtük körbe fenyőággal és a boltívekkel együtt végig az oszlopon apró pici fehér égőkből fényhálót raktunk (mindig így 3. advent tájékán szoktuk) és endbetettem a receptjeimet, hogy megkeressem Erának a hókiflit. Beírom ide is, hátha valakit érdekel.
40 dkg liszt, 1 margarin, pici só,6 evkan víz, 1 evkan ecet. Összegyúrni, tálban, teteje meglisztezve, letakarva másnapig (nem a hűtőben) pihen. Másnap már NEM gyúrjuk (hogy leveles, lemezes maradjon), nyújt, szaggat, tölt.
És kész:
Vegyes gyümölcsleves, köményes sült, rizibizi és saláta.
Most mehetünk a moziba! :)
A Vatikáni múzeumról adnak egy 3D-s filmet. Gondoltam, mostanában biztos nem jutunk el oda, hát most így művelődünk! :)
Írd a keresőbe, hogy "mi van itthon"
Kiad jó pár oldalt, de találsz olyat, amiba beírod, ami otthon van, és ad receptet.
Ilyen az esélyt az ételnek nevű oldal is.
Probald meg a "Mindmegette.hu" weboldalt...
(ha tudsz ekezetes betut irni, akkor csk beirod a kivant receptet es mindjart felhozza a lapot, es ki is tudod nyomtatni.
Ha nincs ekezetes betud, akkor meg kattintsal ra az
"A-Z"-ig listajara, a kezdobetujet valaszd ki, es akkor felhozza az osszes receptet ami azzal a betuvel kezdodik, es rajtad a valasztas...)
Jo vadaszatot! :D
Nyújtani, szaggatni, sütni, díszíteni? :DDDDDD
Vagy enni? :D
Gyere!
Hűűű tényleg, itt a helybeli "Kóp"ban is sertés apróhús akció van. :D 900 kilója.
Eszembe jutott, hogy pár éve az itteni piactéren berendezkedett egy húsárus. Piszok drágán adta az áruját, biztos nem tudta, hogy ha már van hentesbolt, nem fog tőle senki a szabad ég alól vásárolni.
Ráadásul odaállt a zöldségesel beszélgetni, és nem vette észre, hogy egy arra járó macska kósolgatja a csülköket, kolbászokat... :D
Voltam a piacon.
Vettem fél kiló darálthúst bolognainak, fél kiló bőrös kacsahájat zsírnak és persze a tepertője sem kutya..., egy kiló csirkebordát (300 Ft/kg.) két levesre elég, egy kiló sertés apróhúst (lágyékosféle, már meg is sütöttem szép pirosra, isteni az illata), gyönyörű almákat, némi zöldséget, és gombát. :))) sok finomság fog készülni belőle!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)