Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
ÉN IS SZERETEM A PIRÍTÓST NAGYON! :)
CSAK ÜRESEN, EGY PICI SÓVAL IS SZERETEM!
Köszönöm Tyúkok!
Ági, ha mégis megpróbálnád, nagyon szívesen segítek, meglepődnél, hogy milyen könnyen és olcsón milyen látványos dolgok készíthetők. Már sok embernek segítettem az első nekifutásban és mindenkinek sikerült :)
Nagggggyon jó !!! elolvastam és én már annyira spórolok eddig is , h ha még néhány dolgot elkövetek , akkor a spórolásom megközelíti a tökéleteset , mert még mindig van , amin spórolhatnék !!!!
Én pl napi 2x főzök gyenge lötty kávét , nem szeretem az erőset ! ahhoz is lottyantok 1 korty tejet , cukor nélkül iszom , de ..... a férjem 1 literrel issza ugyanezt a löttyöt , valószínű , h az ő kávéjának még annyi kávé íze sincsen , mint az enyémnek !
Nem cigizik nálunk senki , nem iszom .
Kipróbáltuk a hirtelen ötletet, a sárgaborsókrémes pirítóst! Naggyon finom volt!!!!
Ajánlom mindenkinek!
Régen, amikor még volt az a fém dobozos sóletkonzerv, sokszor hidegen, kenyérre rakva ettük meg. Persze a benne levő füstölt húsdarabot feldaraboltuk.
Simán jó lehet a sárgaborsó is kenyéren, én pirítóson próbálnám meg! :D
Én nagyon szeretem a sárga lencsét, ami picit még sárgább és picit kisebb, mint a sárgaborsó. Az íze jóval kevésbé erősen lencseíz, és tényleg tündérien néz ki. Hamarabb is fő meg a barna lencsénél. (Bioboltok)
Létezik még piros lencse is, de az fakóra fő, nem marad meg a pirossága.
De még mindig nem elegen. :)
BÚÉK!
Ma lencse helyett sárgaborsót ettünk!
Apró, aranyszínű pénzecskék, remélem szerencsét hoz!
Az viszont biztos, hogy átlagon felül nagggyon finom volt!
Megbeszéltük, hogy a maradékot, ha besűrűsödik, simán meg lehet enni akár pirítóson is. Egy pár vékony karika erőspaprika, és/vagy lilahagyma a tetejére és kész a fincsi szendvics! :)
Ott a pont!!!! :
"csak legyen is mit beosztani !"
Nálunk is lencseleves volt, amiből lányos zavaromban kifelejtettem a virslit. Hát ez is egy fajtája a spórolásnak :)
Fánk helyett pedig palacsintát kértek, hát sütöttem vagy ötven darabot. Már nagyon régóta dugdostam egy üveg mogyorókrémet, hát most kellemes meglepetés lett a nutellás palacsinta :)
Kívánom Mindenkinek,hogy ebben az évben ne kelljel semmin spórolnia!!
B.U.É.K.
Az az igazság , h a sütőiparban / gondolom sok más helyen is / rengeteg idegen szót használnak , amiről , fogalmunk sincsen , még 60 évesen is időnként meg tudnak lepni .
A szomszéd az ősszel elköltözött , odaadott a férjemnek egy polcot , ő meg szétvágta volna elfűteni , de megkértem a hibátlan részekből vágjon nekem vágódeszkát / mivel igazi fából van / Utána felfedeztem h a Laci bácsinak ?! aki az A-tv-n is szokott kotyvasztani , éppen olyan deszkája van , mint az enyémek , olyan , mint egy mozaik , gyönyörű .
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)