Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


57247. Anyagi (válaszként erre: 57223. - 0e40d7eb14)
2015. márc. 28. 08:27
Ezt a szódabikarbóna csodát tesz dolgot már sokszor hallottam, de még nem próbáltam - de eszembe vésem!
57246. Anyagi (válaszként erre: 57220. - Lúdanyó)
2015. márc. 28. 08:25

A nokedlit én is réteslisztből csinálom mindég.

És állni sem kell hagyni, mert a forróvízben megduzzad és jó állagú lesz pillanatok alatt.

57245. mmacus (válaszként erre: 57242. - Anyagi)
2015. márc. 28. 08:24
Értem. Nekem két egymást követő napon sem időm, sem kedvem, sem energiám nincs vásárolni menni. Szombat reggel piac, aztán bolt, bevásárlás a következő heti főzéshez. Utána főzés, közben mosás-takarítás. Vasárnap szintén főzés, esetleg előre is pár napra, ugyanis hét közben én is későn érek haza. Ha ruha, cipő stb kell, az szombat délutáni-koraesti program. Szerencsére nem túl gyakori, mert nem kedvenc időtöltésem.
57244. Anyagi (válaszként erre: 57219. - Lúdanyó)
2015. márc. 28. 08:23
Ez jóóóó! :)))
57243. Anyagi (válaszként erre: 57210. - Bubinana)
2015. márc. 28. 08:22

"Krumplit is forró vízzel kezded főzni"


Ha hideg vízbe teszem a krumplit fel főni, a keményítő egy része kifő a lébe. Ha forróba, akkor benne marad.

Nem tudom, csak kérdezem : Nem lesz más íze, állaga a krumplinak?

57242. Anyagi (válaszként erre: 57240. - Mmacus)
2015. márc. 28. 08:19

A szombat reggel a piacé, és utána irány a konyha és a főzés. Aztán kaja, mosogatás, mosás, takarítás (legalább egy része), netán beszélgetés a családdal, vendégség, és "uram bocsáss" : pihenés... Most irány vissza a bolt. :(

Ha piacon kívül más is kellett, akkor igen, vasárnap indultam beszerezni. Főleg ha netán könyvet, cipőt, ruhát vagy hasonlót is szerettem volna venni?

Tudom, nekem már mi a fenének új cucc, de mondjuk, ha szeretnék elmenni a gyerekkel?

És ne mondja senki, hogy majd hét közben pótolom, mert aki ezt kitalálta, az nem dolgozott még teljesítménybérben, határidőkre soha!

57241. Anyagi (válaszként erre: 57209. - Forrest2010)
2015. márc. 28. 08:11

Az meg, hogy drága - mihez képest?

Pl. ki vagyok bukva rajta, hogy egy kiló sertéshúst már 1000 Ft-ért adnak, egy kiló sima füstölt szalonnát vagy tepertőt meg 1400-ért???????

57240. mmacus (válaszként erre: 57237. - Anyagi)
2015. márc. 28. 08:09
Miért, te eddig vasárnap jártál bevásárolni? :O
57239. Anyagi (válaszként erre: 57209. - Forrest2010)
2015. márc. 28. 08:09
Érdekes, én például nem szeretem a véres hurkát, viszont a sült, hagymás vért igen...
57238. Anyagi (válaszként erre: 57205. - Guruljka)
2015. márc. 28. 08:06
Naaaa, milyen lett a tejes tepertő és zsír????
57237. Anyagi
2015. márc. 28. 07:54

Fő a far-hát leves és kész két tepsinyi mogyorós-kakaós kevert tészta.

A tészta az Aranka nevű mogyorós pudingtól mogyorós! :)


Mondtam már, hogy utálom, hogy vasárnap zárva van a bolt????

Tegnap 7-től 21-ig dolgoztam és ma is felkelhettem fél 6-kor, hogy időben kész legyek mindennel... :(((

57236. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 57230. - Alidamolnar)
2015. márc. 28. 06:27
Gondolom már idejétmúlt, de: lehet paradicsommártást, kaporszószt, tejszínes gombamártást, vadasmártást, fokhagymamártást, valamilyen pestót-bazsalikomos, petrezselymes- vagy egy kis tojásos-tejfölös-apró sonkás masszával leöntve rakott penneként. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
57235. lúdanyó
2015. márc. 27. 17:43
ma egy kis kevert fánkot sütöttem... csak úgy ettem volna valami édeset..:)
57234. 99279bb06f (válaszként erre: 57227. - Lúdanyó)
2015. márc. 27. 12:30
De rég volt nálam - de majd lesz a kertből sok kelkáposzta megint.
57233. forrest2010 (válaszként erre: 57230. - Alidamolnar)
2015. márc. 27. 11:28
A lányom fokhagymát szokott rá sütni , megégés nélkül , mert akkor már keserű + rá a reszelt sajt .
57232. 99279bb06f (válaszként erre: 57226. - Alfoldi13)
2015. márc. 27. 11:25
Fincsi! Mákkal volt a gombóc? Nudli is volt mellé?
57231. Icuska538 (válaszként erre: 57228. - Mmacus)
2015. márc. 27. 09:48
Nekem tegnqap úgy sikerült , hogy alaposan elfőtte a levét és úgy magában megettük rántás nélkül pürének és nagyon fini volt és még liszt nélküli is..
2015. márc. 27. 09:34

Van valami ötletetek, hogy milyen szósz féleséget készítsek penne tésztához? Csak egy szermélyre, nekem kéne ma ebédre, a tészta ott van már két napja kifőzve, maradék. A lányom rakott karfiolt eszik, neki is pont egy adag maradt mára, a férjem dolgozik és ott kajál. Valami szaftosra gondolok, hús nem is kell bele, de mi legyen....

(Csak sajttal, tejfölösen nem szeretem, meg üresen sem, de kidobni sem akarom a pennét.)

57229. alfoldi13
2015. márc. 26. 19:16
lekváros gombóc lett a szilvás helyet
57228. mmacus (válaszként erre: 57227. - Lúdanyó)
2015. márc. 26. 18:30
Én egész délelőtt sárgaborsófőzelékre gondoltam, most fő - holnapra:)
57227. lúdanyó
2015. márc. 26. 18:20
Ma fel ébredtem reggel és az jutott az eszembe de jó lenne egy kis kelkáposzta főzelék..:) és lám lett ..:)
57226. alfoldi13
2015. márc. 26. 14:08
hát mi csak normál lisztből csináljuk és jó szokott lenni,ma szilvás gomboc volt egy kis krumplilé levessel
57225. 99279bb06f
2015. márc. 26. 07:44

Eddigi életemben 2-szer nem sikerült a nokedli - de valószínűleg a liszttel volt a gond, mert más is panaszkodott, hogy képtelen volt belőle palacsintát sütni.

Apukám csesztet hogy réteslisztet használjak - nem akarok. Nekem megfelel a BL-55-ös, olcsó liszt is.

Bármit el lehet abból is készíteni, sőt mindenféle adalékok nélkül is (tojás, tej) fincsi lesz. Ici-picit sűrűbbre kell keverni, ennyi a titok.

57224. forrest2010 (válaszként erre: 57220. - Lúdanyó)
2015. márc. 26. 07:30

csak írjad a mindenféle okosságot ! a jó pap is hóttig ....


Még én se próbáltam a nokedlit rétesliszttel , van , aki fele-fele arányban használja a lisztet , 1x azon lepődtem meg , h a finomliszt + a rétesliszt között a rétesliszt a jobb minőségű ?! mindig készülök kipróbálni , de ritkán van itthon réteslisztem .

57223. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 57222. - Guruljka)
2015. márc. 26. 07:09
Szerintem mindenki utálja a puffasztó hatását a hüvelyeseknek. Tapasztalatból tudom, hogy a szódabikarbóna csodát tesz. Nagyon lecsökkenti a puffasztó hatást, és emellett még a főzés idejét is lerövidíti.Én a nehezen fövő dolgokhoz (kemény a hús, pedig már itt a vendég-, a zöldborsó minél tovább fő, annál keményebb-,a marhahús még rúg-,a bab már fő két órája, és még kopog-stb)a főzési idő vége felé mindig teszek belőle, vajpuha lesz 10 percen belül minden.(azért a babot eddig mindig beáztattam)
57222. Guruljka (válaszként erre: 57216. - Forrest2010)
2015. márc. 25. 20:46

Én a lencséről olvastam, hogy nem puhul, ha eleve sós a víz, és ki is próbáltam. Hát nemhogy sokára főtt meg nagyon, és hiába sóztam úgy félpuha állapotban, nagyon ízetlen lett! Nem győztem sózni, és mégis alig érződött.


Tudtommal azok öntik ki az első levet, akik nem bírják a héja keménységét. Meghámozni mégsem lehet...


Van valami oldat-fizika is benne, kikutatom és majd jövök.

57221. Guruljka (válaszként erre: 57220. - Lúdanyó)
2015. márc. 25. 20:40

Érdekel bizony, köszönöm a tippet! :D


Szoktam állni hagyni, azaz előre bekeverni, mert igazán frissen kifőzve finom. De a rétesliszt még nem jutott eszembe, pedig szeretem azt használni. Nagymama is azt mondta: a rétesliszt szaporább. :D

57220. lúdanyó (válaszként erre: 57203. - Anyagi)
2015. márc. 25. 17:19

én szeretm ha állatot vágok mindig felfogom a vérét és meg sütöm hagymásan ..:)


A nokedliról elmondom, h csinálom én (ha érdekel valakit?) szóval régen mindig össze állt nem is szerettem csinálni.. hiába mostam le... aztán a barátnőm mondta, h ő réteslisztből késziti picit hígabbra.. és hagyja állni na azóta mindig nagyon jól sikerül..:)

57219. lúdanyó (válaszként erre: 57196. - Guruljka)
2015. márc. 25. 17:15
na most, h mondod.. igen sokkal lilább volt régen és intenzivebb volt az íze is.. (nekem is fel tünt de hajlandó vagyok arra fogni, h ahogy öregszem ...a réginek jobb, ízesebb volt az íze..:) épp a minap beszéltünk azurammal, h régen a 100-as szöget is meg ettük most jó ha az 50-est meg birjuk emészteni...:D
57218. forrest2010 (válaszként erre: 57196. - Guruljka)
2015. márc. 25. 17:13
Már semmi se olyan sajnos , mint régen volt ! Anyóskám sok kajára azt mondta : nem olyan !

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook