Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


54659. forrest2010 (válaszként erre: 54630. - Briell14)
2014. okt. 21. 00:13
Nem szoktam káposztát tölteni , csak gombócokat csinálok ami a pingponglabdánál kicsit nagyobb , megfőzve úgyis dagad még . Az apró káposztát nagyon szeretem , de a levelet nem eszi meg nálunk senki / ahogy a töltött paprika kabátját se , így abba csak 2-3 kettévágott paprikát teszek bele ízesíteni / nem szokott szétfőni a gombócom , meg előfőzöm kicsit a rizst hozzá , nem kéne , mert mire a hús puha , addig megpuhul a rizs is .
54658. forrest2010 (válaszként erre: 54655. - Anyagi)
2014. okt. 21. 00:05
Valamikor , régesrég , mikor még kicsik voltak a gyerkőceim és felmentünk télen Anyóskámhoz velük , ha éppen nem volt valami süti / ritkán nem volt / akkor az öreg a sparhelt tetejére tette a kettévágott , akár 3 napos zsömlét és megropiztatta , finomabb volt , mint a friss , főleg igazi vajjal , v Mama lekvárral , igaz , h nekünk már nincsen sparhelt , de sokszor szoktunk enni ilyen zsömlét , v éppen melegszendvicset kenyérből . Én mindig felszeletelem a kenyeret , mert ha a fiam vágja , abból már nem vág senki egy rendes szeletet / olyan bazi vastag csámpás szeletet tud vágni , h szörnyű , az nem fér be egy szendvicssütőbe se ! / a kenyér kisebbik végét mindig vékonyra szeletelem , abból lesz a szendvicsnek való , a közepe a normális szelet , az bármihez . Már jó ideje nem megyünk naponta boltba , hetente 1x veszek kenyeret , a hűtőbe tartom , télen + a teraszon lóg a szatyor , muszáj hűteni , mert ez a kenyér már nem olyan , mint az én gyerekkoromba .
54657. caravell (válaszként erre: 54631. - 99279bb06f)
2014. okt. 20. 20:12
Vigyázz magadra és visszavárunk! :)
54656. caravell (válaszként erre: 54621. - 7a3a05277b)
2014. okt. 20. 20:11

Iza kedves, a spórolós krémlevesbe kell krumpli és liszt is.

Amúgy ne mondd nekem, hogy a fokhagyma keémlevesbe annyi fokhagymát teszel, hogy anyagával sürít... mert egy brokkolinál még el tudom képzelni, de egy fokhagyma vagy póréhagyma vagy gombakrémleves...?! Vagy mi a bánattól lesz kkor sűrű?

54655. Anyagi
2014. okt. 20. 19:48

Maradék, száraz zsemlét félbe vágtam, de nem egészen, hogy ne essen szét. Megvajaztam és a maradék elmorzsolt krémfehér sajttal megszórtam és néhány szelet édes lilahagymát is csúsztattam bele.

A zsemlét kivűlről megspricceltem vízzel és a kis (forró) grillsütőbe tettem.

Hogy az milyen finom volt!!!!!

Ez volt ma a vacsora, teával.

54654. Anyagi (válaszként erre: 54652. - Briell14)
2014. okt. 20. 19:43

Én ahhoz is.

Max. tejet.

54653. Anyagi (válaszként erre: 54646. - Mmacus)
2014. okt. 20. 19:42

:)))


És ami érdekes tapasztalat, hogy a kínai kel még nehezebben puhul!

54652. Briell14 (válaszként erre: 54650. - Anyagi)
2014. okt. 20. 19:40
Egyébként én is tejfölt használok, kivéve a krémlevesekhez.
54651. Anyagi (válaszként erre: 54634. - Mmacus)
2014. okt. 20. 19:40
Várunk!!!!!!!!
54650. Anyagi (válaszként erre: 54633. - Briell14)
2014. okt. 20. 19:39
Én tejszínt szinte sosem használok. Az én gyermekkori ízeim tejföllel készültek.
54649. Anyagi (válaszként erre: 54631. - 99279bb06f)
2014. okt. 20. 19:37
Nana!!!! Csak nem elhagyni minket!!!!
54648. Briell14 (válaszként erre: 54646. - Mmacus)
2014. okt. 20. 19:35
Én is a múlt héten. :)
54647. Anyagi (válaszként erre: 54625. - 99279bb06f)
2014. okt. 20. 19:34
A Lidlben 180 Ft a 20 dekás babapiskóta, még szerdán is!
54646. mmacus (válaszként erre: 54638. - Anyagi)
2014. okt. 20. 19:33
Én kelbimbóból főztem magamnak főzeléket a múlt héten, azt is "előfőztem" a krumplihoz, így volt finom.
54645. Anyagi (válaszként erre: 54621. - 7a3a05277b)
2014. okt. 20. 19:32
De nem árt!
54644. Anyagi (válaszként erre: 54619. - Caravell)
2014. okt. 20. 19:31
Nem lehetne hozzád beiratkozni menzára?? :)))
54643. Anyagi (válaszként erre: 54618. - Forrest2010)
2014. okt. 20. 19:30
De jó ötlet ez a savanyú káposztalével ízesítés!!!
54642. Anyagi (válaszként erre: 54616. - Fehérke111)
2014. okt. 20. 19:27

Nem bonyolítottam, apróra vágva, sós vízben főztem meg a krumplit. Még melegen megtörtem és kihűlve tettem hozzá a majonézt és a tejfölt.

Nem szív fel többet, mert pont az volt a cél, hogy a mártás a zöldségkockák között nem folyékony, hanem testesebb legyen. Mint a bolti!


Almát el ne felejts belerakni a salátába!!!! Meg egy, apróra vágott csemege uborkát! :)

54641. Anyagi (válaszként erre: 54614. - Shena)
2014. okt. 20. 19:22
Ügyes vagy!!! :))
54640. Anyagi (válaszként erre: 54613. - Forrest2010)
2014. okt. 20. 19:21

Az 1 kg-os franciasaláta alaphoz még a kezdetnek főztem vagy 3 nagy krumplit, amit, mint írtam, megtörtem. Ez a mennyiség elég volt 2 vacsorára. (4 embernek).

400 Ft alatt volt a zöldség, kb. 100-100 Ft a majonéz és a tejföl és 50 Ft a krumpli.



A húsleves zöldségének egészen más az íze! Azt biztos nem enné meg a család - én sem!

Viszont összedarálva, tojással, zsemlemorzsával és ízlés szerint ízesítve finom zöldségfasírt készíthető belőle.

54639. geranna7 (válaszként erre: 54632. - Mmacus)
2014. okt. 20. 19:21
Próbáljátok ki a Pennyben kapható natúr ömlesztett krémsajttal. Sűríti is és ízesíti is. Ha le van árazva 99 Ft...és spájzolható.
54638. Anyagi (válaszként erre: 54613. - Forrest2010)
2014. okt. 20. 19:14

Na, most mi másféle kelkáposztából főzzük a főzeléket....

Én pont a kelkáposztát teszem fel főni először, vagy 15-20 percre és csak utána megy bele a krumpli!

Szerintem a káposzta puhul meg lassabban.

54637. mmacus (válaszként erre: 54636. - Guruljka)
2014. okt. 20. 18:19
Köszönöm:)
54636. Guruljka
2014. okt. 20. 17:55

Mindkettőtöknek drukkolok!

És szorítok erősen! :D

54635. 99279bb06f (válaszként erre: 54634. - Mmacus)
2014. okt. 20. 17:43
Remélem nem egymás ellen pereskedünk, mert én is, hozzád hasonlóan, jó hírrel szeretnék vissza jönni. :D
54634. mmacus (válaszként erre: 54631. - 99279bb06f)
2014. okt. 20. 17:36
Vigyázz magadra, remélem, mire visszatérsz, én is újra itt leszek (szintén "szabadságra" készülök) és hatalmas jó hírt olvasol majd tőlem...
54633. Briell14 (válaszként erre: 54632. - Mmacus)
2014. okt. 20. 17:36
Tejszínt én is szoktam a legvégén, hogy "selymesebb" legyen az állaga és az íze. :)
54632. mmacus (válaszként erre: 54628. - Briell14)
2014. okt. 20. 17:35
Én meg egy kis étkezési keményítőt és főzőtejszínt. Krumplit soha:)
54631. 99279bb06f
2014. okt. 20. 17:34

Aki újként érkezik, az ne várjon itt olyan ételeket, amelyeket egy étteremben kaphat. Ennek a fórumnak az a lényege, hogy "ami van otthon", abból készítünk a család részére ennivalót!

Hogy mi illik, mi nem egy-egy ételbe - ki a bánatot érdekel, ha nincs pénzünk megvenni?! Hasonlót ízeket varázsolunk elő abból, ami van. :)

....

Néhány hétre szabadságra távozom, főzzetek jókat!

54630. Briell14 (válaszként erre: 54624. - Forrest2010)
2014. okt. 20. 17:32

Ha már a töltött káposztát említetted, megkérdezem, hogy Te mekkorákat szoktál készíteni?

Úgy értem, hogy sokan 2-3-esetleg 4 felé vágják a káposztalevelet és úgy töltik meg.

Engem érdekelne, a picike káposzta töltésének a technikája. :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook