Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Iza kedves, a spórolós krémlevesbe kell krumpli és liszt is.
Amúgy ne mondd nekem, hogy a fokhagyma keémlevesbe annyi fokhagymát teszel, hogy anyagával sürít... mert egy brokkolinál még el tudom képzelni, de egy fokhagyma vagy póréhagyma vagy gombakrémleves...?! Vagy mi a bánattól lesz kkor sűrű?
Maradék, száraz zsemlét félbe vágtam, de nem egészen, hogy ne essen szét. Megvajaztam és a maradék elmorzsolt krémfehér sajttal megszórtam és néhány szelet édes lilahagymát is csúsztattam bele.
A zsemlét kivűlről megspricceltem vízzel és a kis (forró) grillsütőbe tettem.
Hogy az milyen finom volt!!!!!
Ez volt ma a vacsora, teával.
Én ahhoz is.
Max. tejet.
:)))
És ami érdekes tapasztalat, hogy a kínai kel még nehezebben puhul!
Nem bonyolítottam, apróra vágva, sós vízben főztem meg a krumplit. Még melegen megtörtem és kihűlve tettem hozzá a majonézt és a tejfölt.
Nem szív fel többet, mert pont az volt a cél, hogy a mártás a zöldségkockák között nem folyékony, hanem testesebb legyen. Mint a bolti!
Almát el ne felejts belerakni a salátába!!!! Meg egy, apróra vágott csemege uborkát! :)
Az 1 kg-os franciasaláta alaphoz még a kezdetnek főztem vagy 3 nagy krumplit, amit, mint írtam, megtörtem. Ez a mennyiség elég volt 2 vacsorára. (4 embernek).
400 Ft alatt volt a zöldség, kb. 100-100 Ft a majonéz és a tejföl és 50 Ft a krumpli.
A húsleves zöldségének egészen más az íze! Azt biztos nem enné meg a család - én sem!
Viszont összedarálva, tojással, zsemlemorzsával és ízlés szerint ízesítve finom zöldségfasírt készíthető belőle.
Na, most mi másféle kelkáposztából főzzük a főzeléket....
Én pont a kelkáposztát teszem fel főni először, vagy 15-20 percre és csak utána megy bele a krumpli!
Szerintem a káposzta puhul meg lassabban.
Mindkettőtöknek drukkolok!
És szorítok erősen! :D
Aki újként érkezik, az ne várjon itt olyan ételeket, amelyeket egy étteremben kaphat. Ennek a fórumnak az a lényege, hogy "ami van otthon", abból készítünk a család részére ennivalót!
Hogy mi illik, mi nem egy-egy ételbe - ki a bánatot érdekel, ha nincs pénzünk megvenni?! Hasonlót ízeket varázsolunk elő abból, ami van. :)
....
Néhány hétre szabadságra távozom, főzzetek jókat!
Ha már a töltött káposztát említetted, megkérdezem, hogy Te mekkorákat szoktál készíteni?
Úgy értem, hogy sokan 2-3-esetleg 4 felé vágják a káposztalevelet és úgy töltik meg.
Engem érdekelne, a picike káposzta töltésének a technikája. :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)