Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én annyira megspórolom a pediküröst, hogy még sosem volta.
És fodrásznak sem fizetett a család pénzt vagy 30 éve!
Szombaton igyekszem összehozni a vasárnapi ebédet is - legalább fő vonalakban. Így marad időm másnap délelőtt "shoppingolni". Vasárnap estefelé pedig nekiugrok megfőzni legalább hétfő-szerdára.
A "shoppingolás" pedig nem csak kifejezetten a pénzköltésről szól, mert ilyenkor nagyokat bohóckodunk, nevetgélünk, eszmét cserélünk a gyerekkel, mert erre hét közben nem sok idő adódik.
Egy program közben, mellékesen, könnyebb nevelni, mint pár perc alatt : Na gyere csak... stílusban.
Persze nem csak vásárlás közben lehet együtt lenni, csinálunk más programokat is, de ez ilyenkor a "kellemeset a hasznossal" dolog.
És az egyéb program sem olcsó!!! Járt valaki mostanság pl. múzeumban?
A nokedlit én is réteslisztből csinálom mindég.
És állni sem kell hagyni, mert a forróvízben megduzzad és jó állagú lesz pillanatok alatt.
"Krumplit is forró vízzel kezded főzni"
Ha hideg vízbe teszem a krumplit fel főni, a keményítő egy része kifő a lébe. Ha forróba, akkor benne marad.
Nem tudom, csak kérdezem : Nem lesz más íze, állaga a krumplinak?
A szombat reggel a piacé, és utána irány a konyha és a főzés. Aztán kaja, mosogatás, mosás, takarítás (legalább egy része), netán beszélgetés a családdal, vendégség, és "uram bocsáss" : pihenés... Most irány vissza a bolt. :(
Ha piacon kívül más is kellett, akkor igen, vasárnap indultam beszerezni. Főleg ha netán könyvet, cipőt, ruhát vagy hasonlót is szerettem volna venni?
Tudom, nekem már mi a fenének új cucc, de mondjuk, ha szeretnék elmenni a gyerekkel?
És ne mondja senki, hogy majd hét közben pótolom, mert aki ezt kitalálta, az nem dolgozott még teljesítménybérben, határidőkre soha!
Az meg, hogy drága - mihez képest?
Pl. ki vagyok bukva rajta, hogy egy kiló sertéshúst már 1000 Ft-ért adnak, egy kiló sima füstölt szalonnát vagy tepertőt meg 1400-ért???????
Fő a far-hát leves és kész két tepsinyi mogyorós-kakaós kevert tészta.
A tészta az Aranka nevű mogyorós pudingtól mogyorós! :)
Mondtam már, hogy utálom, hogy vasárnap zárva van a bolt????
Tegnap 7-től 21-ig dolgoztam és ma is felkelhettem fél 6-kor, hogy időben kész legyek mindennel... :(((
Van valami ötletetek, hogy milyen szósz féleséget készítsek penne tésztához? Csak egy szermélyre, nekem kéne ma ebédre, a tészta ott van már két napja kifőzve, maradék. A lányom rakott karfiolt eszik, neki is pont egy adag maradt mára, a férjem dolgozik és ott kajál. Valami szaftosra gondolok, hús nem is kell bele, de mi legyen....
(Csak sajttal, tejfölösen nem szeretem, meg üresen sem, de kidobni sem akarom a pennét.)
Eddigi életemben 2-szer nem sikerült a nokedli - de valószínűleg a liszttel volt a gond, mert más is panaszkodott, hogy képtelen volt belőle palacsintát sütni.
Apukám csesztet hogy réteslisztet használjak - nem akarok. Nekem megfelel a BL-55-ös, olcsó liszt is.
Bármit el lehet abból is készíteni, sőt mindenféle adalékok nélkül is (tojás, tej) fincsi lesz. Ici-picit sűrűbbre kell keverni, ennyi a titok.
csak írjad a mindenféle okosságot ! a jó pap is hóttig ....
Még én se próbáltam a nokedlit rétesliszttel , van , aki fele-fele arányban használja a lisztet , 1x azon lepődtem meg , h a finomliszt + a rétesliszt között a rétesliszt a jobb minőségű ?! mindig készülök kipróbálni , de ritkán van itthon réteslisztem .
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)