Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


57252. Anyagi (válaszként erre: 57250. - Mmacus)
2015. márc. 28. 08:45

Én annyira megspórolom a pediküröst, hogy még sosem volta.

És fodrásznak sem fizetett a család pénzt vagy 30 éve!

57251. Anyagi (válaszként erre: 57245. - Mmacus)
2015. márc. 28. 08:44

Szombaton igyekszem összehozni a vasárnapi ebédet is - legalább fő vonalakban. Így marad időm másnap délelőtt "shoppingolni". Vasárnap estefelé pedig nekiugrok megfőzni legalább hétfő-szerdára.


A "shoppingolás" pedig nem csak kifejezetten a pénzköltésről szól, mert ilyenkor nagyokat bohóckodunk, nevetgélünk, eszmét cserélünk a gyerekkel, mert erre hét közben nem sok idő adódik.

Egy program közben, mellékesen, könnyebb nevelni, mint pár perc alatt : Na gyere csak... stílusban.

Persze nem csak vásárlás közben lehet együtt lenni, csinálunk más programokat is, de ez ilyenkor a "kellemeset a hasznossal" dolog.


És az egyéb program sem olcsó!!! Járt valaki mostanság pl. múzeumban?

57250. mmacus
2015. márc. 28. 08:34

Szódabikarbóna:


[link]


Megspórolható vele a pedikűrös. Kipróbáltam, nagyon jó!

57249. Anyagi (válaszként erre: 57236. - 0e40d7eb14)
2015. márc. 28. 08:34
Ezek mid-mind nagyszerű ötletek!!!!!!!!!!
57248. Anyagi (válaszként erre: 57226. - Alfoldi13)
2015. márc. 28. 08:32
Tényleg, milyen régen volt krumpligombóc leves nálunk!
57247. Anyagi (válaszként erre: 57223. - 0e40d7eb14)
2015. márc. 28. 08:27
Ezt a szódabikarbóna csodát tesz dolgot már sokszor hallottam, de még nem próbáltam - de eszembe vésem!
57246. Anyagi (válaszként erre: 57220. - Lúdanyó)
2015. márc. 28. 08:25

A nokedlit én is réteslisztből csinálom mindég.

És állni sem kell hagyni, mert a forróvízben megduzzad és jó állagú lesz pillanatok alatt.

57245. mmacus (válaszként erre: 57242. - Anyagi)
2015. márc. 28. 08:24
Értem. Nekem két egymást követő napon sem időm, sem kedvem, sem energiám nincs vásárolni menni. Szombat reggel piac, aztán bolt, bevásárlás a következő heti főzéshez. Utána főzés, közben mosás-takarítás. Vasárnap szintén főzés, esetleg előre is pár napra, ugyanis hét közben én is későn érek haza. Ha ruha, cipő stb kell, az szombat délutáni-koraesti program. Szerencsére nem túl gyakori, mert nem kedvenc időtöltésem.
57244. Anyagi (válaszként erre: 57219. - Lúdanyó)
2015. márc. 28. 08:23
Ez jóóóó! :)))
57243. Anyagi (válaszként erre: 57210. - Bubinana)
2015. márc. 28. 08:22

"Krumplit is forró vízzel kezded főzni"


Ha hideg vízbe teszem a krumplit fel főni, a keményítő egy része kifő a lébe. Ha forróba, akkor benne marad.

Nem tudom, csak kérdezem : Nem lesz más íze, állaga a krumplinak?

57242. Anyagi (válaszként erre: 57240. - Mmacus)
2015. márc. 28. 08:19

A szombat reggel a piacé, és utána irány a konyha és a főzés. Aztán kaja, mosogatás, mosás, takarítás (legalább egy része), netán beszélgetés a családdal, vendégség, és "uram bocsáss" : pihenés... Most irány vissza a bolt. :(

Ha piacon kívül más is kellett, akkor igen, vasárnap indultam beszerezni. Főleg ha netán könyvet, cipőt, ruhát vagy hasonlót is szerettem volna venni?

Tudom, nekem már mi a fenének új cucc, de mondjuk, ha szeretnék elmenni a gyerekkel?

És ne mondja senki, hogy majd hét közben pótolom, mert aki ezt kitalálta, az nem dolgozott még teljesítménybérben, határidőkre soha!

57241. Anyagi (válaszként erre: 57209. - Forrest2010)
2015. márc. 28. 08:11

Az meg, hogy drága - mihez képest?

Pl. ki vagyok bukva rajta, hogy egy kiló sertéshúst már 1000 Ft-ért adnak, egy kiló sima füstölt szalonnát vagy tepertőt meg 1400-ért???????

57240. mmacus (válaszként erre: 57237. - Anyagi)
2015. márc. 28. 08:09
Miért, te eddig vasárnap jártál bevásárolni? :O
57239. Anyagi (válaszként erre: 57209. - Forrest2010)
2015. márc. 28. 08:09
Érdekes, én például nem szeretem a véres hurkát, viszont a sült, hagymás vért igen...
57238. Anyagi (válaszként erre: 57205. - Guruljka)
2015. márc. 28. 08:06
Naaaa, milyen lett a tejes tepertő és zsír????
57237. Anyagi
2015. márc. 28. 07:54

Fő a far-hát leves és kész két tepsinyi mogyorós-kakaós kevert tészta.

A tészta az Aranka nevű mogyorós pudingtól mogyorós! :)


Mondtam már, hogy utálom, hogy vasárnap zárva van a bolt????

Tegnap 7-től 21-ig dolgoztam és ma is felkelhettem fél 6-kor, hogy időben kész legyek mindennel... :(((

57236. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 57230. - Alidamolnar)
2015. márc. 28. 06:27
Gondolom már idejétmúlt, de: lehet paradicsommártást, kaporszószt, tejszínes gombamártást, vadasmártást, fokhagymamártást, valamilyen pestót-bazsalikomos, petrezselymes- vagy egy kis tojásos-tejfölös-apró sonkás masszával leöntve rakott penneként. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
57235. lúdanyó
2015. márc. 27. 17:43
ma egy kis kevert fánkot sütöttem... csak úgy ettem volna valami édeset..:)
57234. 99279bb06f (válaszként erre: 57227. - Lúdanyó)
2015. márc. 27. 12:30
De rég volt nálam - de majd lesz a kertből sok kelkáposzta megint.
57233. forrest2010 (válaszként erre: 57230. - Alidamolnar)
2015. márc. 27. 11:28
A lányom fokhagymát szokott rá sütni , megégés nélkül , mert akkor már keserű + rá a reszelt sajt .
57232. 99279bb06f (válaszként erre: 57226. - Alfoldi13)
2015. márc. 27. 11:25
Fincsi! Mákkal volt a gombóc? Nudli is volt mellé?
57231. Icuska538 (válaszként erre: 57228. - Mmacus)
2015. márc. 27. 09:48
Nekem tegnqap úgy sikerült , hogy alaposan elfőtte a levét és úgy magában megettük rántás nélkül pürének és nagyon fini volt és még liszt nélküli is..
2015. márc. 27. 09:34

Van valami ötletetek, hogy milyen szósz féleséget készítsek penne tésztához? Csak egy szermélyre, nekem kéne ma ebédre, a tészta ott van már két napja kifőzve, maradék. A lányom rakott karfiolt eszik, neki is pont egy adag maradt mára, a férjem dolgozik és ott kajál. Valami szaftosra gondolok, hús nem is kell bele, de mi legyen....

(Csak sajttal, tejfölösen nem szeretem, meg üresen sem, de kidobni sem akarom a pennét.)

57229. alfoldi13
2015. márc. 26. 19:16
lekváros gombóc lett a szilvás helyet
57228. mmacus (válaszként erre: 57227. - Lúdanyó)
2015. márc. 26. 18:30
Én egész délelőtt sárgaborsófőzelékre gondoltam, most fő - holnapra:)
57227. lúdanyó
2015. márc. 26. 18:20
Ma fel ébredtem reggel és az jutott az eszembe de jó lenne egy kis kelkáposzta főzelék..:) és lám lett ..:)
57226. alfoldi13
2015. márc. 26. 14:08
hát mi csak normál lisztből csináljuk és jó szokott lenni,ma szilvás gomboc volt egy kis krumplilé levessel
57225. 99279bb06f
2015. márc. 26. 07:44

Eddigi életemben 2-szer nem sikerült a nokedli - de valószínűleg a liszttel volt a gond, mert más is panaszkodott, hogy képtelen volt belőle palacsintát sütni.

Apukám csesztet hogy réteslisztet használjak - nem akarok. Nekem megfelel a BL-55-ös, olcsó liszt is.

Bármit el lehet abból is készíteni, sőt mindenféle adalékok nélkül is (tojás, tej) fincsi lesz. Ici-picit sűrűbbre kell keverni, ennyi a titok.

57224. forrest2010 (válaszként erre: 57220. - Lúdanyó)
2015. márc. 26. 07:30

csak írjad a mindenféle okosságot ! a jó pap is hóttig ....


Még én se próbáltam a nokedlit rétesliszttel , van , aki fele-fele arányban használja a lisztet , 1x azon lepődtem meg , h a finomliszt + a rétesliszt között a rétesliszt a jobb minőségű ?! mindig készülök kipróbálni , de ritkán van itthon réteslisztem .

57223. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 57222. - Guruljka)
2015. márc. 26. 07:09
Szerintem mindenki utálja a puffasztó hatását a hüvelyeseknek. Tapasztalatból tudom, hogy a szódabikarbóna csodát tesz. Nagyon lecsökkenti a puffasztó hatást, és emellett még a főzés idejét is lerövidíti.Én a nehezen fövő dolgokhoz (kemény a hús, pedig már itt a vendég-, a zöldborsó minél tovább fő, annál keményebb-,a marhahús még rúg-,a bab már fő két órája, és még kopog-stb)a főzési idő vége felé mindig teszek belőle, vajpuha lesz 10 percen belül minden.(azért a babot eddig mindig beáztattam)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook