Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én ma reggelire tejbezabot ettem, mákkal! :D Megkívántam a mákot, okosít az is egyébként, tudtátok?
És rengeteg kalcium van benne! Csak persze súlyra kevés mákot szoktunk enni.
Ahogy a petrezselyem zöldje is hiába az egyik legjobb C-vitamin forrás.
Hátha beválna.
Télen elveted a magokat tejfölös dobozba és lesz palántád.
Nem csak hússal lehet végezni fizikai munkát.
És jól lehet lakni zabpehellyel is. A gyerekeknek meg különösen egészséges lenne,de felnőttek számára is az.
Nem szárazon kell enni belőle két kanállal, hanem felfőzni 6-8 dekányit, gyümölccsel vagy ki hogy szereti.
Sok maratonfutó nem eszik húst például. Szokás kérdése. Én is végeztem fizikai munkát vegetáriánus korszakomban, és remekül éreztem magam. Azt is megemeltem, amire azt mondták, hívjak majd segítséget, mert simán elbírtam és nem akartam a kollégákat zavarni. Nem műkörmös munka volt, kartondobozokkal, hanem asztalos műhely, szabványon kívüli pallókkal is néha.
Semmi baj nincs azzal, ha véded a férjedet, és ha szereted a párizsit. Akkor is szeressed nyugodtan, ha véletlenül kiderülne, hogy mégsem szuperpárizsi, amit csak abban az egyetlen húsüzemben gyártanak, és tele van hússal. Csak áruld már el, hogy mire alapozod ezt, mert már kilukad az oldalam a kíváncsiságtól! :D
Nem biztos, hogy semmi nem teremne! A mosószerek foszfát tartalmúak, ami sok műtrágya része is.
Amikor nálunk a mosógép vize az árokba folyt ki, azon a részen jobban nőtt a gaz!
Sok dolog drága, de a Lidlibe buszozni is az.
Nem sok minden fér a kis mélyhűtőbe, az az egy-egy csomag meg még így is olcsóbb, mint a buszköltség és a fél délutánom.
A fagyasztó áramfogyasztását csak emiatt nem fogom fizetni.
Ha a familynál akciós, akkor én is 400-ért veszem a zöldségfélét, és helyembe hozták. A vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, bab, borsó, sárgarépa, paprika) pedig megér 600-at kilónként. Fagyifélét meg süteményt soha nem veszek, mert sütni én is tudok, fagyit meg nem eszünk. Egyetlen kivétel volt az idén, egy-egy akciós kis jégkrémet vettünk a fiammal. A hal tényleg iszonyat drága náluk, de nem tudom, máshol mennyi, mert a helybeli hentesnél sem olcsó, és azt a két fajtát is meg lehet unni hamar.
Csak a hatvani lidlibe tudok elmenni, a teszkóban sem voltam még ott, és az aldi is a teszkó mellett van, kint a francban a város szélén. Helyi járattal elérhető, de még drágábbá teszi a beszerzést. Akkor térülne meg az útiköltség, ha legalább 10-20 kilónyi cuccot cipelnék haza, azt meg nehezen bírnám, és itthon se tudnám eltárolni. Más város nincs a közelemben.
Többször kiszámolom egyébként, ahogy az árak változnak.
Ha majd nyugdíjas leszek, akkor más lesz. Keveset fogok tudni cipelni, de beszaladhatok akár mindennap is. Ha akkor majd, friss diplomásként, lesz időm vásárolgatni. Én inkább örülnék annak, ha lazán házhoz tudnám szállíttatni a cuccot és nem okozna gondot a futár ára. Remélhetően idővel a hatvani tescóban is felébred a gondolat, mert sok helyen lehet már házhoz hozatni a cuccot egy ezresért.
Huszonöt-harminc évesen is más még az élet, mint ötvenhét évesen, még ha igyekszem jó formában is lenni. Akkor még akár kilométereket is gyalogoltam csomaggal, ma már kiszámolom, hány kilót akarok hozni a helybéli boltból is.
Épp ezt akartam írni valamelyik nap!!!!!!!!
Nekünk bedobtak egy Family-s reklámújságot,és hááát....A franc se venne arról.Pedig akciósok voltak kiemelve...Ha elmennél egy nagyobb városba megtakarítanád a buszköltséget azzal hogy ott vásárolsz,mint arról a Family-s autóról!!!De ez csak az én véleményem.Lehet,hogy csak nekem tűnt kegyetlenül méregdrágának az egész....
Vancsa kedves!
Hidd el, hogy itt Téged mindenki szeret, mindenki segíteni akar, és senki nem kritikaként írja le, amit leír.
Hallgass picit ránk is.
Szeretünk!
Rajtad kívül még senkitől nem hallottam, és így senkinek sem mertem elárulni, hogy nekem is megfájdul a fejem a hagymaszagtól. Féltem, hogy kényesnek, finnyásnak gondolnak.
Persze nem egy kis fej feldarabolásától, hanem amikor nagyobb tételben kell megpucolnom, darabolnom.
Mondjuk egy bográcsos körömpöltkölthöz amikor pucolom, na az már mennyiség. Legalábbis a fejemnek.
Nálunk a fagyós kocsi jár hetente kétszer is így nyáron. Ott most 599 a zöldbab és a zöldborsó, de ha éppen nincs más utam a városba, így is megéri. Ha meg akciós, akkor pláne.
Én látni sem láttam frisset már évek óta, de semmi bajom nincs azzal, hogy nem nekem kell pucolni és darabolni. :D
Persze, hogy kár, ráadásul semmi értelme, mert nem lesz azzal sem a gyomra, sem a pénztárcája más senkinek!:))
Én a körömpörköltet 2-3 havonta megcsináljuk; egyszerűen kívánjuk.Legutóbb pont a 40 fokban.
A hagyma szagától megfájul a fejem, de csak addig, míg "össze nem áll" a hússal, paprikával, fűszerekkel. A gyomromat már nem bántja így, de szalonnát hagymás kenyérrel..az már évek óta nem megy.:( Ez van.
Nem mondja, hogy szereti.
Azt mondja, hogy arra telik.
Dehogy piszkálom, csak segítenék, legalább tanáccsal és tippekkel, de ha nem hagyja, nem erőltetem.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)