Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Kellemes ébredést, jó napot mindenkinek!
Főtt virslit reggeliztünk, citromos teával.
Mai tervezett programom, a hűtőládát leengedni, átnézni, hogy be tudjam osztani áprilisig legalább. Mert jönnek az éves elszámoló számlák, és kell minden fillér.
Most olvasgattam át, hogy lassan lehet kész palántát ültetni a melegházba. De mivel nem jártam kertészeti boltba, nem is tudom elképzelni, hogy február közepén lehet kapni palántát.
A saját palántákat viszont már kell balkonládába ültetni, hogy időben legyen termés. Van melegházam, oda fogom kiültetni, addig a lakásban lesznek a (viszonylag) melegen. Bár lehet, hogy a 17-18 fok nem lesz mindegyiknek elég, még ennek utána kell olvasnom.
Köszönöm a szigeteléssel kapcsolatos válaszotokat.
<3
Jó hangulatom lett, mert sok-sok szenvedéses kezelés után jó a ct eredményem. :)
Ezért a hétvégére fogok készíteni Csülök pékné módra.
Ja meg lehet, hogy lencselevest is.
talán mint ha a zsír jobban átmelegszik..:O
Valamit a lestyánnal nagyon elrontok, mert nemhogy magról, de még palántáról sem marad meg nálam. A tavalyi is zellernél nagyobbra alig nőtt, télen meg végképp kipusztult...:( De nem adom fel!!:)
Nem tudom, talán a sütés hőfoka lehet különböző? D
Ha nem kapsz tövet, akkor javaslom, vegyél lestyán magot, tavasszal elveted, nyáron már szedheted, én is így tettem 2 éve, azóta már irtani kell lassan. Tavaly felnőtt 2 méter magasra a virágja, aztán a föld felett 10 cm-re levágtam az egészet aug.végén, októberben már megint tele volt levéllel. Én nagyon szeretem.
Mai ebéd.. a levesbe megfőztem egy fiatal tyúkot aztán hirtelen megpirítottam a bőrét nagyon finom lett viszont tudtátok, h ha zsírba sütött krumpli sokkal másként sül mint ha olajba sütném..:O valahogy más állagú lesz..:)
Én is csak egyszer kóstoltam levélként összezúzva.
Ma úgy tartják, hogy a legegészségesebb édesítő, én megvárom a következőt, mert nem nagyon szeretem az ízét.
Biztos,hogy stevia az,láttam már növényként cserépben,de azt javaslom,hogy olyan ételekbe próbáld ki,amit főzöl,vagy sütsz,mert nyersen bármibe kevered,nagyon keserű tud lenni,még főzve,vagy sütve is van mellékíze,viszont kalória,és CH mentes,úgy hallottam,és nagyon jót tesz a gyerekek fogának is.Remélem,így igaz,mert akinek volt,nagyon dícsérte,csak neki is hamar kipusztult.
Valamikor régen beszélgettünk a lestyánról, és valaki ígért nekem lestyántövet. Nagyon tavaszt érzek, nem lehet még szaporítani?:))
Hol vetted? Egy cserépnyi nálam is elférne:)
Igen, van egy kis mellékíze. Most hirtelen nem tudom elképzelni ételben, nem is az íze, hanem a színe miatt... Én még csak boltban találkoztam vele fehér por alakban, így meghökkentő...:))
Nálam cserepes volt, erkélyen tartottam, vásárlás után kb. egy hónap múlva tönkrement. Felnyurgult, elsárgult, aztán száraz lett. Meg tudtam kóstolni :)
Köszönöm!:) Nem is tudtam, hogy ezt a gazt nálunk is lehet termeszteni.
Sztívia vagy stevia.
Bármibe, amibe cukrot tennél. Ha szeretitek, mert enyhén kesernyés az íze.
Itt nézd meg (Canderel green esetleg? )
[link]
Lányok! Ötleteket kérek!:) Kaptam a szomszédtól valami zöld növényport, ami nagyon édes. Mint a cukor, csak egy enyhe növényíze van! Nem tudjuk mi az, felirat nincs, akitől ő is kapta, attól nem tudjuk megkérdezni. Valami cukrosoknak való édesítőszer, gyógynövény lehet. Egyenlőre ötletem sincs, hogy mibe lehetne elhasználni, mert nagyon édes, és nagggyon zöld!:)Szerintetek mi lehet ez???
Most, hogy írjátok hétvégén én is főzök, van valahol a fagyasztóban csülök.
Jó hogy írod, nálunk is régen volt.Ideje főzni, mert lassan elmúlik a tél, és még van egy nagy zacskóval a fagyasztóban.
nem tudom,nálunk a fa megvetemedett.talán csak a külsőt kéne műanyagból. veri a víz,ráfagy a jég.
bennem is mindig volt pár,pedig hosszú nadrág,hosszú ujjú pulcsi volt mindenkin.
Jó pár évvel ez előtt egy ismerős faipari szakember fa nyílászárók gyártásába fogott. Kérdeztem tőle, hogy most, amikor mindenki mindent műanyagra cserél? Nagyon derűsen azt mondta, hogy néhány év múlva hanyatt-homlok visszacserélik a dolgokat. És tényleg megy neki a bolt... :-)))
Épp ezt beszéltük a párommal a napokban: vajon mikor fogják kitalálni (mint pl. a tojás-koleszterin,stb), hogy a most agyonra magasztalt hőszigetelés mennyire káros. Tulajdonképpen műanyaggal vonjuk be az egész házat..most, hogy a természetes életmód, a bio, az újrahasznosítás , stb a legnagyobb divat.
én is szeretek bablevest főzni azt nem is lehet 1 napra , de bármekkora adag is lesz belőle , 2 nap alatt akkor is elfogy :)))))) mindenki szereti a maradékot / én akár reggel-délbe-este :)))))) / nekem még kolbász se kell bele :)))))
persze ! ha fussa Te mindjárt pazarlasz ! :))))))
rettentő nehezen tanultam + beosztani azt ami van , a lányom barátnője sokkal ügyesebben megoldotta ezt a problémát , 4-en vannak , mindenkinek jut 10 centis kolbi az ebédből :) nem is lett rajtuk soha 1 deka súlyfelesleg se !!! mint rajtunk ! aztán + keservesen lehet csak megszabadulni a kilóktól , ne mondd ! h csak 5 centi ! és az nudli ! sokszor 5 centi az már kész párna !!!! zsírpárna :(((((((
További ajánlott fórumok: