Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mára van egy csirkém, de még nem tudom mit kezdek vele.
A legegyszerűbb az lenne, hogy lesütöm az egészet, de úgy nem lelkesedik a család a maradékért. Jobb szeretik szaftosan. De pillanatnyilag nincs ötletem -- és pörkölt mostanában kétszer is volt.
Ötletek??????
Érdemes kipróbálni! Egy új íz!
Én a szegfűgombából készült levest szerettem régen a legjobban, de már jó ideje nem voltunk gombászni... :(((
A tálcás tojásnál általában adnak egy másik tálcát alá, hogy kevésbé hajoljon, jobban lehessen szállítani.
Viszont a kettőből alakítható egy biztonságosabban szállítható doboz: ha a papírtálcát félben megtöröd, akkor visszahajtható a 15 tojásra és jobban szállítható, mert majdnem olyan, mint egy tojásos doboz!
Hogy van a fiad?
Nem akarlak ijesztgetni, de szalaghúzódás sokszor fájdalmasabb és tovább tart, mint a törés!
Mindenképpen kell jegyzőkönyv, hogy munkahelyi baleset volt, mert akkor 100%-os a táppénz!!!
Nem valami gyárban dolgozik a fiad? Vagy ez új munkahely?
Zöldséges gombaleves: Az arányok nincsenek kőbe vésve! Mindenből annyi, amennyi itthon van! :)
Volt már olyan is, hogy 2-3 nyúvadt gomba volt benne és még egy kockára vágott krumpli is a zöldségek mellett és mégis gomba íze volt!
De a sok petrezselyem pótolhatatlan! :)))
Hát... legalább azzal nem kombinálta a végtagjait.
De arra figyelt, azért nem volt esélye sem, hogy észrevegye a tönköt.
Köszönöm! Nagyon jó, hogy ezt hoztad!
Találkoztam a főnökkel (a polgármester) a boltban. Elmondtam, hogy megsérült a fiam, hétfőn kell visszamennie az orvoshoz. Ő nem tudott a sérülésről.
A fiam felhívta itthonról, a polgármester azt kérte, hogy hétfőn reggel jelentkezzen nála, és majd visszahívja, de most nem ér rá.
Ez akár azt is jelentheti, hogy utólag csinálnak baleseti jegyzőkönyvet. Szerencsére ezután a háziorvos és a városba tartó busz megállója is aránylag egy kupacban van, mert különben még a kis járókerettel is nehéz lenne. (Anyukámtól maradt, van lehajtható ülőke is rajta, mégis jobb lesz azzal mennie. Autóst munkanap reggel nem tudok mozgósítani.)
Zöldséget sosem teszek bele - csak hagymás alapot egy kis fokhagymát is hozzá, ebben lesütöm a gombát, fűszerezem (só, bors, majoranna, pirospaprika) felengedem vízzel, felforr, petrezselyem bele, tálalásnál tejföl.
Ezért érdekel a zöldséges változat is :-)
Munkaidő alatt történt, munkahelyi balesetnek kell venni.
"Munkabaleset az a baleset, amely a munkavállalót szervezett munkavégzés során vagy azzal összefüggésben éri, annak helyétől és időpontjától, illetve a sérült közrehatásának mértékétől függetlenül."
Nagyon nem mindegy a táppénz összege miatt.
Nagymama gombalevese is zöldséges volt. De tejföl nélkül, sok petrezselyemzölddel.
Nem tudom pontosan hogyan készült, mondjuk sok lehetőség nincs. :D
Kinézetre erősen hasonlított erre, de nem emlékszem, volt-e benne tésztaféle vagy krumpli.
Nem tudom.
Egyiket sem tudom. Hétfőn majd az orvos megmondja, mikor dolgozhat.
Hogy baleseti táppénz lesz-e, azt sem tudom, mert a balesetet nem látták, a főnökük nem is érzékelte, hogy baleset történt. A munka végénél tartottak már tegnap.
A gyülekező mindig az önkormányzati épületnél van, amikor a fűkaszákat, egyebeket leadják és elzárják. Onnan a fiam már segítséggel jött haza, a biciklire nem bírt már felülni. Nem tudja hajlítani a térdét.
Zúzódott a térde, azon belül még a keresztszalag is.
Azt mondja, már jobb.
Hétfőn kell kiváltani a gyógyeszközös térdvédőt, felírta neki az orvos, azzal kell a kontrollra mennie.
Szerintem én fogom ezt felfalni. Nemigen vendégeskedek, csak családi körben. Szűk körben.
Lesz nekem olyan nagyobb üvegem, nem létezik, hogy kinn ne tartalékoltam volna még olyat.
A múltkor levált a tízlityis alja a dunsztolásnál, az nem lesz jó. Az a 3 lityis uborkás lenne a megfelelő.
Nekem még van gombám a fagyóban. Nem tudom, megcsinálom-e ma.
Általában az a bajom, hogy rengeteg kenyeret eszem, mert nincs egyéb ötletem, vagy nincs kedvem főzni...
Ma én vásárolok ugyan, mert a fiam nem járóképes, de most meg ráadásul ez a hétvége "hó végi". :D Hétfőre érkezik pénzem.
Hmm, zöldséges gombaleves. Mennyi zöldség, mennyi gomba? Csak úgy az arányokat szeretném. Kaptam finom friss tőkegombát - igaz, morgolódtam, mert aprócska, de hát ebből ez a finom. Egyébként is: ajándék nyihaha, nekukucsku protku :-))))))))))
Guruljkától mint nyelvészünktől bocsi! :-)
Ha feldarabolnád a csöveket? Mondjuk kettő vagy három darabba - akkor kisebb üvegekkel is operálhatsz. Ha kajához bontok egy ilyen nagy üveggel (többen vagyunk, vendégség, és tudom, hogy szeretik) akkor olyan 3-4 centis darabokra vágom és beletűzök a két végén egy-egy fogvájót - legyen mivel megfogni és forgatni :-)))
Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha kaja mellé, köretként adod, akkor úgysem "pazarolsz" egy egész csövet - az oan de oan snasssssz :-)))))))))
Történt egy dupla vásárlás. Én is vettem kukoricát, abból van még vagy öt darabka. Megint jött egy adag, azt nem én vettem, hát most én is befőzöm. A citromsav nekem sem túl szimpi, nehogymár savnya legyen. De egy kis sót azt hiszem teszek rá.
Csak elhasználtam már a nagyobbfajta üvegeket cseresznyéhez, könnyelmű voltam. Talán találok még egyet-kettőt.
Én meg eszem a kukoricát.
A fiam elvágódott egy jól elbújt farönkben, munka közben. Hazasántikált, majd mentő vitte a sürgősségire. Nemrég ért haza egy kedves volt osztálytárs segítségével.
A mentő kiérkezéséig egy csomag vegyes zöldséggel jegeltük a térdét. Azután elfelejtettem a zöldséget, meg kellett enni valahogy. Megpároltam, és belekeverem a kukoricakonzervet is.
Azért jutott belőle az állatkajába is, de tényleg jó ez a kis konzerv kuku.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)