Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


94703. globus (válaszként erre: 94702. - Fokhagyma)
2018. jún. 15. 18:50

[link]


Zöldhagymával, szárát is beleaprítva, nagyon finom lett.

94702. fokhagyma
2018. jún. 15. 18:45
Vettem filézett, bőr nélküli csirkecombokat, felsőket. Tudna valaki adni ötletet, hogy mit csináljak belőle? Én az ilyenből csinálom, felkockázva a húst, a pörköltet is, meg a brassóit is, de most valami másra vágyom.
94701. globus (válaszként erre: 94700. - Guruljka)
2018. jún. 15. 18:28

Nem baj az. Nők könnyebben betanulják a férfimunkát, ha rá vannak szorulva.

Nálunk én vagyok egyetlen aktív korú nő + 4 férfi és egy néni :)

94700. Guruljka (válaszként erre: 94698. - Ab61752c45)
2018. jún. 15. 18:14

Á, reménytelen. Apám se volt, nemhogy haverja lett volna.

Nekem a női háztartásban való felnövés jutott. Anyám nem igazán próbált meg együtt élni férfival, elvált az én apámtól is, a húgaim apjától is hamar.

94699. ab61752c45 (válaszként erre: 94687. - Anyagi)
2018. jún. 15. 18:00
dehogynem.az ember emlékszik.
94698. ab61752c45 (válaszként erre: 94696. - Guruljka)
2018. jún. 15. 17:59
én sem,de az apám haverja régen vadász volt.sokszor hozott fácánt,vadkacsát,nyulat.a téeszben meg évente kaptunk párszor őzet a vadásztársaságtól.de szerintem egyáltalán nem hasonlít a marhahúsra.
94697. 5034e3957e (válaszként erre: 94696. - Guruljka)
2018. jún. 15. 17:53
Pedig ha marad a szószból azt még kenyérrel is imádom....a hús meg a tészta az csak olyan mellékes nekem:))
94696. Guruljka (válaszként erre: 94693. - Anyagi)
2018. jún. 14. 21:57

Általában a hagyományos tésztaszószokra.

Vadast, mint valahol lentebb írtam, nem szoktam csinálni, nem győzött meg a gyerekkori kóstolás.

Meg nem is értem, miért ez a neve. Állítólag ezzel a marhahús a vadhúsra hasonlít, de hát kérem, honnan tudjam én, milyen a vadhús? Nem vagyok én erdész lánya... (sajnos)...

94695. Guruljka (válaszként erre: 94693. - Anyagi)
2018. jún. 14. 21:54

Az a két kanálnyi olaj kb. 40 gramm, plusz a sertéshús saját zsírtatalma.


Nagyon ritkán főzök pörköltet, a legtöbbször párolom valami fűszerrel a húst, a saját zsírjában-levében, még kanálnyi zsiradékot sem téve bele. A végén akár zsírjára is lehet sütni. Vagy szorosan záródó fedő alatt serpenyőben, vagy sütőzacskóban a sütőben - de a serpenyős változat kicsit energiatakarékosabb.

Paradicsomot semmibe nem teszek, az egy kivétel a sárgaborsófőzelék. :D


Én pároltam már vörös káposztát is zsiradék nélkül, csak fűszerezés kérdése a dolog. Figyelni kellett, le ne égjen, de csak vizet locsolgattam alá.

A kacsasült, amihez ettük, épp elég zsíros volt.


Hogy a zsír adja meg az étel ízét, az inkább csak nosztalgia.

94694. Anyagi
2018. jún. 14. 21:47
Szép álmokat mindenkinek!!!
94693. Anyagi (válaszként erre: 94691. - Guruljka)
2018. jún. 14. 21:46

Milyen szószra gondolsz????

Én pl vadasra vagy paradicsomra vagy bolognaira aminek több mint a fele zöldség. Ezekben alig-alig van zsiradék - de én egyébként is igyekszem kispórolni mindenből a zsiradék legnagyobb részét.


A pöri is elkészül egy-másfél kanálnyi olajon. Ráadásuk bővebb lével, úgy, hogy a sűrűségét 1-2 összeturmixolt paprika és paradicsom adja. HA MÉG MINDÉG KÍVÁNJA, 1.2 TEÁSKANÁLNYI LISZTET ÖSSZEKEVEREK KÉT LÖTTYINTÉSNYI VÍZZEL ÉS BELEÖNTÖM A SZAFTBA.

Most persze lehet megrőkönyödni és megállapítani, hogy ez nem is pörkölt, de finom és szinte zsírmentes. Nem gond a szaftos tészta!

Vagyis, tudom, Te a tésztát sem szereted...

94692. Anyagi (válaszként erre: 94679. - Guruljka)
2018. jún. 14. 21:35
Egyetértek!!!!!!!!!!!
94691. Guruljka (válaszként erre: 94689. - Anyagi)
2018. jún. 14. 21:24

Tehát naponta ennél tésztát?


Én havonta sem...


A legtöbb szósz "gazdaságtalan" az egészséges étkezés szempontjából, mert elég sok zsiradékot tartalmaz. Ha egy étkezéssel beviszem az aznapi 40-50 gramm zsírt, mit tudok enni a nap további részében?

94690. Anyagi (válaszként erre: 94669. - Százas Evelin)
2018. jún. 14. 21:15
Majd én megyek kosztosnak! Én szeretem a kacsaszívet!!!!
94689. Anyagi (válaszként erre: 94665. - Globus)
2018. jún. 14. 21:12
Na-na!!! A vadas szószt akár egész héten is szívesen megeszem! És hús nem is kell hozzá csak egy kis tészta.
94688. Anyagi (válaszként erre: 94661. - Guruljka)
2018. jún. 14. 21:09

Most már második hete ájuldozom, hogy milyen drága minden a piacon! Csap kapkodom a fejemet!!! :((


Viszont aggasztó, hogy ha most ilyen drága a piacon a zöldség, akkor jövőre fagyasztott is drága lesz! :(((

94687. Anyagi (válaszként erre: 94654. - Ab61752c45)
2018. jún. 14. 21:03

???

Lehet, hogy a gyerekeknek vette a jobbat/drágábbat, magadnak meg az egyszerűbbet? Csak ti még nem értettétek...

94686. Anyagi (válaszként erre: 94651. - Ab61752c45)
2018. jún. 14. 20:59
No, ez finom!!!
94685. Anyagi (válaszként erre: 94649. - Icuska538)
2018. jún. 14. 20:58

Megpucolva, gerezdenként olajban.


Vagy fokhagymakrémként, olajjal leöntve.


Fagyasztani is lehet, de jól záródó kis edényben.

94684. Anyagi (válaszként erre: 94641. - Globus)
2018. jún. 14. 20:54

Na erről beszéltem!!

Az ember ízlése változik!


A tökfőzelék mindég a kedvencem volt!!!

94683. Anyagi (válaszként erre: 94638. - 5034e3957e)
2018. jún. 14. 20:51

IGEN!!!


És évente érdemes újrakóstolni, mert változik az ember ízlése!

94682. Anyagi (válaszként erre: 94637. - 5034e3957e)
2018. jún. 14. 20:50
Engem a "szaftos tészta " tesz boldoggá!!! :))
94681. Anyagi (válaszként erre: 94631. - Fehérke111)
2018. jún. 14. 20:44

Ha-ha-ha-ha!!!!!

Csuda egy cicus!!!


Mondjuk én is tudom, hogy amire kiskorában rászoktatjuk, ahhoz mindég ragaszkodni fog!

Pl. száraz tápban még márkát sem tudtam váltani, mert egy szaglászás után otthagyta! :)

94680. Anyagi (válaszként erre: 94628. - Globus)
2018. jún. 14. 20:38

De érdekes......


Na erre akkor (is) kell gondolni, amikor az ember gyereket nevel!!!

Ha kicsi korban nem szoktatjuk rá a gyerekeket a változatos, egészséges étrendre akkor később már talán nem is lehet...

94679. Guruljka (válaszként erre: 94677. - Anyagi)
2018. jún. 14. 20:38

Finom is, jól lehetett szellőztetni.


Én szombaton Pestre utazom, régi jó barátokkal találkozni. Hát inkább levenni való réteget kelljen vinnem, mint hogy egy szál ruha izzadjon rám!

94678. Anyagi
2018. jún. 14. 20:34

Reggel végre élkészült a kelkáposzta főzelék, amire már hét vége óta készültem!

Finom!

Nálunk mindenki szereti!! :))

94677. Anyagi
2018. jún. 14. 20:30
Jaj, de jó volt ma!!! Nagggyon élveztem a hideget!
94676. Százas Evelin (válaszként erre: 94675. - Ab61752c45)
2018. jún. 14. 13:25
Én olyan nagy közértes műanyag ládába teszem. Olyanom sok van, valahonnan... :-)
94675. ab61752c45 (válaszként erre: 94672. - Százas Evelin)
2018. jún. 14. 10:27
én is szoktam aszalni.magam eszkábálta keret,alul,fölül régi függöny.este beviszem,reggel ki.aztán mikor zörgős,egy szál rozmaring bele,meg olaj.
94674. Százas Evelin (válaszként erre: 94670. - Guruljka)
2018. jún. 14. 10:07
Már írtam, hogy nem akarom mindenáron etetni. :-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook