Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Nem baj az. Nők könnyebben betanulják a férfimunkát, ha rá vannak szorulva.
Nálunk én vagyok egyetlen aktív korú nő + 4 férfi és egy néni :)
Á, reménytelen. Apám se volt, nemhogy haverja lett volna.
Nekem a női háztartásban való felnövés jutott. Anyám nem igazán próbált meg együtt élni férfival, elvált az én apámtól is, a húgaim apjától is hamar.
Általában a hagyományos tésztaszószokra.
Vadast, mint valahol lentebb írtam, nem szoktam csinálni, nem győzött meg a gyerekkori kóstolás.
Meg nem is értem, miért ez a neve. Állítólag ezzel a marhahús a vadhúsra hasonlít, de hát kérem, honnan tudjam én, milyen a vadhús? Nem vagyok én erdész lánya... (sajnos)...
Az a két kanálnyi olaj kb. 40 gramm, plusz a sertéshús saját zsírtatalma.
Nagyon ritkán főzök pörköltet, a legtöbbször párolom valami fűszerrel a húst, a saját zsírjában-levében, még kanálnyi zsiradékot sem téve bele. A végén akár zsírjára is lehet sütni. Vagy szorosan záródó fedő alatt serpenyőben, vagy sütőzacskóban a sütőben - de a serpenyős változat kicsit energiatakarékosabb.
Paradicsomot semmibe nem teszek, az egy kivétel a sárgaborsófőzelék. :D
Én pároltam már vörös káposztát is zsiradék nélkül, csak fűszerezés kérdése a dolog. Figyelni kellett, le ne égjen, de csak vizet locsolgattam alá.
A kacsasült, amihez ettük, épp elég zsíros volt.
Hogy a zsír adja meg az étel ízét, az inkább csak nosztalgia.
Milyen szószra gondolsz????
Én pl vadasra vagy paradicsomra vagy bolognaira aminek több mint a fele zöldség. Ezekben alig-alig van zsiradék - de én egyébként is igyekszem kispórolni mindenből a zsiradék legnagyobb részét.
A pöri is elkészül egy-másfél kanálnyi olajon. Ráadásuk bővebb lével, úgy, hogy a sűrűségét 1-2 összeturmixolt paprika és paradicsom adja. HA MÉG MINDÉG KÍVÁNJA, 1.2 TEÁSKANÁLNYI LISZTET ÖSSZEKEVEREK KÉT LÖTTYINTÉSNYI VÍZZEL ÉS BELEÖNTÖM A SZAFTBA.
Most persze lehet megrőkönyödni és megállapítani, hogy ez nem is pörkölt, de finom és szinte zsírmentes. Nem gond a szaftos tészta!
Vagyis, tudom, Te a tésztát sem szereted...
Tehát naponta ennél tésztát?
Én havonta sem...
A legtöbb szósz "gazdaságtalan" az egészséges étkezés szempontjából, mert elég sok zsiradékot tartalmaz. Ha egy étkezéssel beviszem az aznapi 40-50 gramm zsírt, mit tudok enni a nap további részében?
Most már második hete ájuldozom, hogy milyen drága minden a piacon! Csap kapkodom a fejemet!!! :((
Viszont aggasztó, hogy ha most ilyen drága a piacon a zöldség, akkor jövőre fagyasztott is drága lesz! :(((
???
Lehet, hogy a gyerekeknek vette a jobbat/drágábbat, magadnak meg az egyszerűbbet? Csak ti még nem értettétek...
Megpucolva, gerezdenként olajban.
Vagy fokhagymakrémként, olajjal leöntve.
Fagyasztani is lehet, de jól záródó kis edényben.
Na erről beszéltem!!
Az ember ízlése változik!
A tökfőzelék mindég a kedvencem volt!!!
IGEN!!!
És évente érdemes újrakóstolni, mert változik az ember ízlése!
Ha-ha-ha-ha!!!!!
Csuda egy cicus!!!
Mondjuk én is tudom, hogy amire kiskorában rászoktatjuk, ahhoz mindég ragaszkodni fog!
Pl. száraz tápban még márkát sem tudtam váltani, mert egy szaglászás után otthagyta! :)
De érdekes......
Na erre akkor (is) kell gondolni, amikor az ember gyereket nevel!!!
Ha kicsi korban nem szoktatjuk rá a gyerekeket a változatos, egészséges étrendre akkor később már talán nem is lehet...
Finom is, jól lehetett szellőztetni.
Én szombaton Pestre utazom, régi jó barátokkal találkozni. Hát inkább levenni való réteget kelljen vinnem, mint hogy egy szál ruha izzadjon rám!
Reggel végre élkészült a kelkáposzta főzelék, amire már hét vége óta készültem!
Finom!
Nálunk mindenki szereti!! :))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)