Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mátrafüreden van egy csodaszép kis panzió.
Fekete rigó-ott szoktunk lakni .
Arra jártok keressétek meg a bazársorbol nyiló kis utca.
Isteni a konyhája családi vállalkozás .Gyerekbarát,ragyogo tisztaság,modern ,uj minden benne.😊
Igen az sok a buszjegy ára.
5-ezer lenne teljesáron,90%-s jeggyel megéri.
Évtizedek óta járunk oda nyaralni Mátrafüred Mátraháza Kékestető.Megszoktuk.😊
Ha át kell szállni, akkor fél nap is megvan, ráadásul ha a viteldíjat is nézem, akkor már a fagyasztott bab olcsóbb.
Göngyös jó fej város, a Mátra is jó, de Gyöngyös épp cdak a Mátra kapuja még.
...a konténeres cuccot bármikor lehet ültetni , csak néhány kivétel van , amikor nem ajánlják :( egészen hatalmas fákat is lehet kapni konténerest :) tényleg hatalmasokat !
...emlékszem néhány éve láttam valami kertépítő olyan fákkal telepített be 1 csodálatos kertet , jó ! 1 vagyonért ! na majd ha megnyerem a főnyereményt :D // bár Bundy szerint nekem ő volt a főnyeremény :( :( hááát ....nemtom :( :(
... emlékszem h régen nem hittem el h 100 ft főlé merik engedni a liszt , a kenyér ...árát !!! ma már örülnénk neki , ha csak annyi lenne ! igyekszem nagyon felhasználni mindent , amire pénzt adtam ki , amivel dolgozott valaki , nagyon ritkán fordul elő h ki kell valamit dobnom / végül is azt se , mert van a kutyus és vannak tyúkjaink :) / de kiakaszt az irtózatos pazarlás és nem csak az üzletek részéről :( :( tuti h nálunk semmilyen süti , se kifliféle , se kalács , se kenyér nem kerül soha a kukába ! de néha azért ámulok :( :( jó ! nem látnám , ha nem a csirkéinknek lógatnák oda a kapura , a kerítésre :( :(
...régen a férjem mesélte , h az utcájukban lakó gyerekek sose voltak olyan jól ellátva , ahogy náluk volt , még az mellett is , h az após ivott még a 60-as évek elején is :( azért Anyósom mindig tudott valami kaját tenni az asztalra :) jó ! a kertje is művelve volt az utolsó centiig :) és sokszor tényleg csak a gyűjtögetett esővíz volt , amivel locsolni tudta a hegyoldalba :(
😅😅😅😅😅😅😅
20-perc tőletek?
Én 3-órát utazok oda vissza.
Szeretem jó hely, a Mátra meg isteni.
Ha ezt igy főzöd észre sem veszed h benne van.
Kell az ize miatt.Ami belevaló tedd bele .
Innen Gyöngyös kicsit messzebb van. 20 perc, ha nem kell átszállni, de valami 600 Ft az útiköltség, ugyanennyi vissza.
Fejtett babot fagyasztva veszek, ha éppen azt ennék. Hogy a frisshez képest milyen, fogalmam sincs, régen volt már, hogy fejtettem.
Én bablevesbe nem teszek vöröshagymát, csak 3-4 vékony szeletet, ami szét is fő benne. Paprikát és paradicsomot sem.
Megfogadtam a tanácsodat, és elkezdtem olvasni az elejétől. Kész történelem.
A fórum 2009-ben (10 évvel ezelőtt!) indult, még a svájci-hitelek sorozatos felvételének idejében és már akkor olyan volt nagyon sok ember helyzete, hogy elkelt hó végén a jó ötlet, az apró fortély.
Mondhatnám: a konyhaművészet kezdete. Gyakorlatilag krumplit ettünk krumplival.
Igaz, hogy a krumpli ára az elmúlt hetekben (ahhoz képest) az egekig kúszott, de valóban érdemes elkezdeni olvasni. Van ott sok-sok egyéb jó tanács, érdemes megfontolni és 1-1 nekünk tetsző fortélyt megmenteni magunknak és az utókornak. Olvasásra fel! :))
Lyuk aljába először egy lapát homok+víz, majd a földlabda+föld, ismét víz.
A homokba a fa hajszálgyökerei hamarabb megkapaszkodnak, mint a keményebb talajba, így segítik a fát, amíg a vastagabb gyökerek is meg tudnak kapaszkodni a talajban.
Azt bánhatod.
Nem kell vele törödni ha óbégat párod.
Nem fog rajtad ki az elültetés.
Van fenn a neten videó biztos, hogyan kell gyümölcsfát ültetni .
Lyuk föld víz.Latod el is ültettük😅😅😅😅😅😅
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)