Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Férjem rám szól időnként, ha rinyálok valamiért, hogy "örülj neki, másnak még ilyen sincs", amin általában felhúzom magam, nehogy már a rosszabb legyen etalon, törekedjünk inkább a jobbak felé. De mégis elgondolkodtató, hogy minden bosszantó dologgal együtt is MÉG a világ szerencsésebb feléhez tartozunk...
A bangladesi muzulmánok az Eid-ul-Azha első napján Dhakában, Banglades fővárosában vágják le a szarvasmarhaikat. Dhaka, Banglades
Eid-ul-Azha Áldozati ünnep
Ne is mondd, annyi borzalmas hely van a világon, hogy mi tegyük össze kezünket-lábunkat, hogy így élhetünk!
Én sajnálom szegényeket, szaré'-hugyé' veszik át tőlük, éhen halnak, de így tudnak egy kis bevételhez jutni, amiből talán jut egy kis tiszta ivóvíz... Ha rákeresel gugliban, borzalmas állapot van náluk.
Köszi! Itt szerencsére az utca végén a kutyasétáltatónál ültettek egy eperfasort, tavaly fordultak termőre. Van fehér-fekete-tarka:)) Ha valahova megyünk, képes vagyok a kocsival megállni, ha szép eperfát látok, mert én is nagyon szeretem:)
hmmmm
Hát nem olvastad, hogy jobban élünk? ;)
A faepret én is nagyon szeretem! Itt is volt sok fa...
Régen a vidéki nagymamánál ettünk rengeteget.
Egészségetekre, jó nassolást! :D
még a nagy pofájával onnét is kikeveredne.
Persze! Csak nem tudjuk megvenni!:((
Mióta érik a fán termő eper, egy hete, nem vettem semmi gyümölcsöt. Gyerekekkel kijárunk a fasorba nassolni:))
Nálunk kicsit fúj a szél, tegnap estefele volt 10 csepp eső, meg egy kis égzengés. Azon kívül semmi. Pedig nem locsoltam, merthogy jön az eső..., most meg mindennek lóg füle-farka!:((
Nem sokat fogok belőle vásárolni ezért.
És még van képük azt mondani, a magyarok kevés zöldséget, gyümölcsöt esznek.
Éljen sok a 27% áfa! :((
[link]
Újabb szomorú tényről tett közzé adatokat az Eurostat: sehol máshol nem rágcsálnak olyan keveset a zöldségekből az EU-ban, mint nálunk. Pedig kellene, hogy együnk belőlük, nagyon is.
...lehet , h elásták a kertbe !!!! / ahogy Bundy mondja , ha valaki ismerős kérdezi tőle h én hogy vagyok ?!!!!!!!!! :( :( kis cúúúúúkorfalat :( :(
...én is csak olyan csendeset kérnék / bár ez nem kívánságműsor , ez se !!! / a szomszéd hatalmas ház ereszéről hozzánk folyik az esővíz , még félig se lett a hordó , pedig 1/3-nyi víz még volt is benne :( nagyon kimaradtunk a szórásból :(
mint én a bangladesi babnál.régen azt mondták,hogy ott éheznek az emberek.
hálistennek már nem lakik ott,lehet,hogy otthonban van.mert mozgást a házánál nem látok.
....mert különben bünti lesz !!! / kell a bevétel nekik :( :(
... azért ez valahol röhej / mondjuk én inkább sírni tudnék érte :( :( / h messziről ideszállított gyümölcs olcsóbb , mint az itt megtermelt :( :(
csak tegyél rájuk pórázt.
Nálad azelőtt is sok csapadék volt!
Térj át rizstermesztésre :)
:((
[link]
A duplájára drágulhat a meggy
Úgyhogy tegnap a Tescóban 289 Ft volt a banán, és azt vettünk! ;)
Ma it is akkora zuhancs volt, majd ket orahosszaig tartott! A birtokomat nem kell locsolnom! De a guppi halaimat vihetnem setaltatni! :)))
Lehet,gondolom ebből is van több fajta.
Amit vettem az rettenet rossz volt.
Meg sem latom azóta az ahhoz hasonlót és lehet csak egy rosszul tárolt krumplit ócsárolok?😅😅😅😅😅😅
Megboldogult gyerek koromban, elmaradhatatlan volt a spenothoz a tukor tojas es a bundas kenyer!
Akkor meg repetat is kertem a spenotbol! :)))
Tegnap este 6-tól 8-ig szakadt az eső, egy kicsit felfrissült a levegő is. Igaz, hogy az előrejelzés szerint még egy éjfél körölinek is lenni kellett volna, de ezek szerint nagyon csendben ment el felettünk.
Azért írtam le Guruljkának amit még édesanyámtól tanultam, mert ezzel a módszerrel roppanós marad az uborka, talán éppen azért, mert így gyorsan beindul az érési folyamat, és nem akár egy hétig is süttetni a napon.
Kovászos kenyér??? Amilyet a boltban kapok. Ha kovászos, akkor kovászos... :)))
No meg petrezselymes krumplinak is finom. :)))
Nekem sincs bajom velük, pedig ebben a panelban van belőlük jó néhány.
Tumbónak írtam, ha már olyan nagypofájú boszorkány lakik a szomszédjában, jobb elkerülni.
...szomszéd kisöreg azt mondta a bundás kenyérre , pirítósra h : ki eszi azt meg ?!!!!!!!!!!!! pedig fincsi :) van , aki főzelék mellé is szereti :) bármilyen feltét helyett :)
További ajánlott fórumok: