Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


107034. Mezei Virág (válaszként erre: 107033. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 17:58
Kis mennyiségért már nem igazán éri meg annyit dolgozni.
107033. bulikázós (válaszként erre: 107032. - Mezei Virág)
2019. máj. 14. 17:51
Nem vettem még! Szilvásgombócot már igen, lehet, hogyha nem sikerül, akkor kipróbálom a mélyhűtöttet.
107032. Mezei Virág (válaszként erre: 107025. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 17:34

Ha csak kis mennyiség kell, én már ugyan neki nem állok. Megveszem készen a mélyhűtöttet, nagyon finom, és nem is vészes az ára. (már régen vettem, mostanában szamócás gombócot veszek a Lidlben)

Nudlival sem vacakolok már.

Neked azért jó főzőcskézést!

107031. LadyBird 2015 (válaszként erre: 107026. - Cika58)
2019. máj. 14. 17:16
cukros-fahéjas tejföl kizárólag a túrógombóc tartozéka! Nálam:)
107030. LadyBird 2015 (válaszként erre: 107020. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 17:14
A tojástól keményebb lesz. Hogy miből mennyi kell, az függ a krumpli víztartalmától...
107029. globus (válaszként erre: 106961. - Forrest2010)
2019. máj. 14. 17:13
Úgy-úgy. Nem éppen egészséges étkek csúcsa, de néha jó bekajálni belőle :D
107028. 12d083b51b (válaszként erre: 107026. - Cika58)
2019. máj. 14. 17:10
No még ilyet sem hallottam. :)))
107027. 12d083b51b (válaszként erre: 107025. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 17:09

No még 1x:

Ha a meggyúrt tésztából kb. fél csukló vastagságú hengert (kolbászt) gyúrsz, akkor azt kell kb. 1 cm széles (vastag) darabokra szelni.


Ha a kolbászt kb. hüvelykujj vastagságúra pödröd, akkor azt kb. 4-5 cm hosszúra szeled. És mehet a főzővízbe.

107026. cika58 (válaszként erre: 107009. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 17:06
Én cukros tejföllel szeretem:))
107025. bulikázós
2019. máj. 14. 17:04
Neki veselkedem megint, hátha sikerül! A férjem annyira szereti a szilvásgombócot nudlival, de ezek nem mennek nekem. Köszönöm a tippeket!
107024. 12d083b51b
2019. máj. 14. 17:01

Valahogy így:


[link]

107023. 12d083b51b (válaszként erre: 107020. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:51

Liszt, só, krumpli. Könnyen kezelhető, de nem ragadós tésztát kell gyúrni belőle. (Soha semmit nem dekázok!)


Mi a meggyúrt tésztából leszedtünk egy darabot, azt a tenyerünkkel a lisztezett deszkán hosszú henger, kolbász alakra sodortuk, majd késsel kb. 1 cm-esre daraboltuk, és azokon a db-okom is egy mozdulattal a deszkán még pödörtünk egyet, hogy a vágás nyomát eltüntessük. Szép kis egyforma núdlik lesznek.

Forrásban levő vízzel kifőzni, akkor jó, amikor már feljöttek a víz tetejére.

107022. globus (válaszként erre: 107020. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:41

Liszt, só, főzött tört krumpli langyosra hűlve, zsír.

Tojást én nem teszek bele.

107021. globus (válaszként erre: 107019. - Globus)
2019. máj. 14. 16:40
Vagyis elvileg egyesével szokták pödrögetni, formázni régen.
107020. bulikázós (válaszként erre: 107018. - 12d083b51b)
2019. máj. 14. 16:40
Miből álla te tésztád? Liszt, tojás, só, krumpli? De mennyi?
107019. globus (válaszként erre: 107016. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:40
Elvileg sodorni kellene, de anyu nem csinált belőle nagy felhajtást. Kisodorta, mint a tésztát (vastagabbra hagyta), és ugyanúgy késsel felaprította. Kicsit szögletes így az oldala, de prézli után nem látszik meg.
107018. 12d083b51b (válaszként erre: 107016. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:37

Ha meggyúrtud a krumplis tésztát, és hosszú kolbász-alakot sodrok belőle, majd azt fogjuk eldarabolni, az lesz a núdli.

Minél vékonyabbra sodorjuk a kolbászt, annál apróbb lesz a núdli. Mondom én.

Esetleg valaki másként csinálja???

107017. ab61752c45 (válaszként erre: 107016. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:18
sajnos nem tudok,életemben nem ettem.
107016. bulikázós (válaszként erre: 107013. - Ab61752c45)
2019. máj. 14. 16:17

Soha nem hallottam! :-) Csak egy a baj, nem tudok olyan finom nudlit csinálni, mint anyukám! Ő pedig már sajnos nem lehet velünk :-(

Úgyhogy, valaki megtaníthatna kis apró nudlikat csinálni !!!

107015. Mezei Virág (válaszként erre: 107014. - Ab61752c45)
2019. máj. 14. 16:05
Hááát ez van! Én sem enném úgy meg. :DDD
107014. ab61752c45 (válaszként erre: 107012. - Mezei Virág)
2019. máj. 14. 16:04
jaj nekem!
107013. ab61752c45 (válaszként erre: 107009. - Bulikázós)
2019. máj. 14. 16:03
tiszta Levente Péter vagy.ő írta,hogy gyerekkora óta így eszi.
107012. Mezei Virág (válaszként erre: 107007. - Ab61752c45)
2019. máj. 14. 16:02
A cukros is pirított szalonnás ám! :DDD
107011. bulikázós (válaszként erre: 106988. - LadyBird 2015)
2019. máj. 14. 16:02
Nagyon kevés helyen lehet kapni, (most felkapott étel lett éttermekben) mi a nagyvásárcsarnokban vesszük. Szerintem leginkább marhahúsból lehet megcsinálni a receptet.
107010. Guruljka (válaszként erre: 107006. - 12d083b51b)
2019. máj. 14. 16:01

Nálunk gyerekkoromban a túrós csusza önálló második fogás volt egy könnyű leves után.

Halászlét ritkán ettünk.

107009. bulikázós (válaszként erre: 106967. - Cika58)
2019. máj. 14. 16:00
Én először sósan eszem, majd desszertként fahéjas porcukorral! :-)
107008. Guruljka (válaszként erre: 106988. - LadyBird 2015)
2019. máj. 14. 15:59
Még én is csak olvastam róla. Nincs elképzelésem, hol vehetnék.
107007. ab61752c45 (válaszként erre: 107002. - Mezei Virág)
2019. máj. 14. 15:58
persze,de nekem pirított szalonnával az igazi.
107006. 12d083b51b
2019. máj. 14. 15:58
Nálunk a halászlé után második fogásként volt a túróscsusza, töpörtővel a tetején, sósan, hogy biztosan lecsússzon rajta a sör!
107005. bulikázós (válaszként erre: 107003. - 12d083b51b)
2019. máj. 14. 15:57
Pont ma lapoztam vissza az első oldalakra :-) És igazából engem is ezek saját ötletek spórolásra érdekelnek. Mindig lehet tanulni mástól!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook