Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Én a 2 dl-s kávésbögrémbe egy (csapott) teáskanálnyi kávét forrázok le.
Sógornőm presszóban dolgozott, szerinte ez azért erős, mert 2 adag víz + 3 adag kávé, nagy az adagolója. Nem tömöm meg, sőt tele sem töltöm.
Igazi gondom az aromával, illattal van. Lehet, hogy előhalászom a régi hagyományost, anyagot tesztelni.
Mindenütt írják, hogy arabica-robusta keverék kávék, de több fajtán fel sem tüntetik. Robusta eddig csak a Paloma, összes többi arabica tisztán - már amin van infó.
Én egy ilyen "rövid" kávétól valószínűleg meg is pusztulnék rögvest.
Mi ugyanígy vagyunk az összes péksüteménnyel. Akármilyen zsemle, kifli, egy szelet jó kenyérrel nem ér fel :)
Bocs a hibákért, telefonról pötyögök.
Ilyen főzőm van, rövid erőset készít. Lehet, hogy ezért furcsa...
[link]
Találtam receptet. A fiókban. Nyilván nezről kiírt, de gogalmam nincs ki az értelmi szerző. Nem olyan, mint amilyet keresek, de el fog gogyni. Ennek a receptnek a változtatásával próbálkozok még. Két képet tettem fel róla, ide akartam, de nem tudom, hogy kell, viszont amit nem akartam: a profilképem lett. :D
ha hiszed ,ha nem én még sosem ettem hamburgert.illetve nagyon régen,mikor a lányom hamburgerezni akart beültünk egy helyre.én mit kértem,olyan hamburgert,amiben csülökhús volt.de az édeskés ízét utáltam.legszívesebben kértem volna egy szelet kenyeret.
nekem is tökmindegy.kávé,kávé.biztos van különbség,nem vagyok én barista.reggel ledöntöm,aztán kész.mostanában a legolcsóbbat vesszük.
Köszönöm. :) Szerintem ez sem hasonlít sajnos hozzá.
Hát a kérge biztosan nem hasonlít a régi zsúrkenyér kérgére.
Nme mindegyik kávé való a mi presszó-kávéfőzőinkbe. Emlékeim szerint a Dallmayr nagyon is jó a németes gyenge kávékhoz.
[link] Talán ez hasonlít hozzá Én még nem próbáltam, de ami késik... Fiatal koromban volt Debrecenben francia kenyér is. Hú az de finom volt. 😊
A Dallmayr 1500, és olyan, mint a macskahúgy... :/
... régen sok éven át Karavánt főztem , először az őröltet , utána vettem a kilós szemeset :( a férjem reklamált h pocsék ! vettem azóta már Lavazzát , Omniát / nemtom miért ? sose szerettem :( / Palomát , Krőnungot ..... sokat kipróbáltam :) néha megkérdezem : hogy ízlett ? érez-e különbséget ? / én semmit nem érzek :( / de ő se !!! egyszerűen nem is tud mondani semmit ! majdnem tökmindegy akkor melyiket főzöm :(
Felhívnám őket, van e zsúrkenyerük és honnan kapják, melyik pékségtől.
De az biztos, hogy a házi recept az igazi. Viszont az meg megint kérdéses, egy házi recept olyan-e, mint anno a kenyérgyári. Drukkolok!
Hajdú-Biharban csak Nyíradonyban van Príma üzlet. Azért még remênykedek, hátha van valamelyik fórumtagnak receptje.
Ja hát engem már eleve attól a bódés hamburgertől is 😨
Azt én is szeretem, de a régi bódés hamburgerektől kirázott a hideg: fasírt az édes molnárkában.
Különleges volt, az IS adta a különlegességet, az íze. De én nem is édesnek mondanám, hanem vajasnak. Finom vajíze volt. Nem is ettük minden nap.
Én szeretem az édeset sóssal, ezért szeretem a párolt gyümölcs-sült hús párosítást nagyon.
Eskü, hogy pont olyat láttam a Prima-ban. Szeletelt volt, láttam a belét is.
Te sem vagy egészen olyan... Más lett gyerekkorod óta az ízérzékelésed... :D
Én pont az édeskéssége miatt nem szerettem annyira. Ma sem értem, mi köze az édesnek mondjuk a sajtos krémeknek vagy a szaláminak. De emlékszem a zsúrkenyérre. A zsemlekenyérre is.
Azt nem tudom, de CBA-s termékeket is árulnak.
Angyal vagy, hogy segítesz. Szóval a lényeg, hogy olyat már nem lehet kapni, legalábbis a válaszadók szetint. Viszont Limaráé sem olyan. :(
Nem egészen, a Prima leginkább Bpest környékén van.
Nem vagyok benne biztos, de mintha a Prima ugyan az lenne, mint a CBA.
Pécsett is olyan volt. Édeskés, puha héjú, kalács jellegű, és könnyű volt szeletelni.
További ajánlott fórumok: