Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
...bakker !! 600 ezer ft-ra értékelték Anyósom házát 89-be :( mikor após meghalt , végülis csak telek értéket néztek
akkor is , mert a ház már akkor se ért 1 fillért se :( 96-ba adták el 4 milláért :)
Igen, hogyne. Stop shop vagy mi a neve.
Itt is úgy van; A..i, Jy, Deich.., Karát, Mü.., Ki..k
Lehet hogy rosszul írtam:
- a tejbegrízbe a kakaót, hogy legyen egy barna tészta alapom, ahogy írtam, a citromot kihagynám belőle
- annak a tetejére a vaníliás cukorral, pici tejföllel kikavart túrót
- a tetejére vagy a szeletelt sárgabarack, vagy a dióval megszórni
A grízpuffban pont az a jó, hogy egyszerű és kevés hozzávaló kell bele. És vízzel kell főzni, tehát le sem ég olyan könnyen. Én most nem ehetek tejeset pár napig, a foghúzás miatt, nekem ez most pont jól jön. Még a laktózérzékenyeknek is jó.
A túró-vanilincukor-sárgabarack önmagában is finom, fehérjedús desszert.
Bocs de az jutott még eszembe ,hogy egy érett sárgabarackot leturmixolsz,és belekavarod a grizz-paffba
Lesz szép sárga szine,finom barack ize,és az harmonizal a turós vancukros tölteleknek.
Én egy van pudingot sürüre főzve a turoba kavarnám .Sztem finom lenne teteje sbarack na ez az.😅
Ohhh ne pancsolj bele annyi mindent.
Túró vanilincukor sargabarack az megy,de kakaó dio tejfel az is külön másik adagnak sztem.
Vizualis alkat vagyok igy ezt elképzeltem amit leirtal inkabb mutymurutty griz-paff ,mint griz puff.
Bocs lehet izlik majd de...
Az ízesített tejbegríz is finom, de akkor akár ne is kavargasd, talán picit főzd hígabbra. Ha rendes tejbe citromlét facsarsz, az összeugrik.
A vízzel főzött grízpuffban fontos a citromlé, mert nem csak a savanykás alap ízt adja meg, de a felveréssel könnyed állagot kap.
Lehet, hogy a tejbegrízt is fel lehetne könnyebbé verni, ezt még nem próbáltam.
Holnap én is meg akarom csinálni, de egy kis csavaron gondolkodok:
- nem vízzel, hanem tejjel főzöm meg a grízt, és amikor kikavarom, egy kis kakaót is kavarok bele, inkább csak a színe miatt. Azt hiszem a citromot elhagyom, csak vaníliás cukrot főzök bele
- elsímítom egy tálcán, és tejföllel kikavart túrót rakok a tetejére. Vagy alig érett sárga barackot szelek rá, vagy őrölt diót (diópótlót) szórok rá.
Nem igazán tudom, hogy ezek így ízben hogyan fognak harmonizálni. Nem igazán szeretném túlvariálni, véleményeteket várom. Köszi! :))
Ha jól elkevered benne a bogyósokat, a kifolyó lé megszínezi, akár sávosan is.
langyosan még keménykésnek tűnt, de jól behűtve már érvényesült a gyümölcs leve. Nagyo finom, savanykás desszert.
És tényleg forrón kell kikeverni! Érdemes a vízbe eleve beletenni a félbevágott citromot, hogy elég jól megfőjön, mire a grízt beleszórjuk, és az is megpuhul. Más ám az íze!
...Jézusom !!!! nem csodálom h felháborít !!!
...én veszek 2-3 kenyeret az auc.anba és felszeletelem / másnap , v harmadnap és irány a fagyos ! :) az eleve szeleteltet nem szeretem / én aszerint vágom fel , h minek szánom , egyedül akkor vágom egészen vékonyra , ha belül töltött szendvics lesz belőle :) kettesével csomagolom , persze valamennyit hagyok kint a sima hűtőbe is , elég hamar megpenészedik ha nem hűtőbe tárolja a zember , látom a szomszédok kenyerén ! ez már nem olyan , mint a hajdanán sütött kenyerek , de ahogy csinálom én nem dobok ki 1 db-ot se / kivéve , ha a kenyér talpa koszos !!! azt levágom , megszárítom a csirkéknek /
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)