Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Jól csináljátok!
Jól nevelted. :))
😀😀😀
A piaci vásárlás az övé szombaton! Kajaügyileg mindent megvesz a boltokban is. Az egyebeket én veszem meg. De együtt szoktunk fontos dolgokat vásárolni. Megbeszéljük, aztán megyünk. 😀
Na ugye? Meg is tartottam magamnak!
Sok dolgot megcsinál, vásárol is. 😀
A férjem szombaton jó fokhagymás abált szalonnát "gyártott". A disznóságokat nem csak enni szereti néha, meg is csinálja. Sokszor vágtak disznót, ért is hozzá szerencsére. De a szalonnát már csak a piacon vesszük.
(el is mosogat)😀
:) :) :) 1x a raktárosnénink mesélte h a menye disznóvágásnál v 150 gombócot csinált h majd később milyen jó lesz az :) hát nem sok ebéd volt belőle , szőrén szálán eltünt , felszívódott... aztán azt mondta h a Zsuzsika megette :( / szegény gyerkőc !!! :( az egyik kislánya :( /
Bundy + 1x Anyósom valamikor tavasszal talált a zsír alján 1 szál véreshurkát , megsütötte Bundykának és szerinte ő olyan finomat még életébe nem evett !!! naná h nem !!! amikor már azt is elfelejtette h milyen a disznóvágás és biztosan ki is volt rá éhezve :) előkeveredett 1 olyan vastagbélbe töltött incsifincsi :) :D / az az igazság h én nagyon nem is csodálkozom h a testvérei is + ő is cefetül beles 1 banda volt , Anyósom csodálatosan tudott ízesíteni :) hiába szerettem volna én is , ha 1x nem is érzek ízeket , de a véreshurka az a fajta nekem is a szívem csücske volt :) olyat azóta se ettünk :( a kisöreg még talán előbb elment , mint Anyósom :( / az a böllér kisöreg olyan szépen élt a feleségével , ha irigyelnék valakit valamiért , tuti h őket irigyelném :) 2 hónappal a néni után elment a kisöreg is v fordítva ?
Szia Dodi!
Szerintem itt kevesen járnak templomba...
Szeretnének mindenkit beterelni, de biztosan nem fog sikerülni!
Szavazni voltunk, és finom kaját is főztünk! 😀
Ha-ha-ha!!!
Meg voltam győződve először, hogy lottózni mentek!
A "sonkatökből" készítettem már pörköltöt is, felkockázva!
Ízlett olyannak is aki nálunk nem szereti a tököt!
Én be szoktam áztatni a sárgaborsót néhány órára.
És kuktába rakom, de sima fazékban is hamar kész van.
Úgy készül szinte, mint a bableves : Hagyma, fokhagyma, némi zöldség vagy egy leveskocka, bors, só, némi füstölt valami és/vagy füstölt kolbász.
Ha megpuhult a s.borsó, kihalászom a húsfélét és merülő mixerrel összeturmixolom. (Ezt nem mindenki teszi meg.)
Tulajdonképpen itt már ehető, van aki nem folytatja tovább, de én (az íze végett) berántom némi pirospaprikás rántással.
Ha még nem csináltál sárgaborsót, elsőre ajánlom a lábast a főzésre, mert sok vizet felvesz, és ha látod, akkor tudod pótolni!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)