Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


117855. ab61752c45 (válaszként erre: 117847. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 15:25
a miénk is. rendszerváltáskor mindenki rohant megkeresztelni a gyerekét, kivéve engem.én nem szoktam a számból segget csinálni.
117854. Napsugár8 (válaszként erre: 117853. - Mezei Virág)
2019. okt. 14. 13:54

Jól csináljátok!

Jól nevelted. :))

117853. Mezei Virág (válaszként erre: 117852. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 12:37

😀😀😀

A piaci vásárlás az övé szombaton! Kajaügyileg mindent megvesz a boltokban is. Az egyebeket én veszem meg. De együtt szoktunk fontos dolgokat vásárolni. Megbeszéljük, aztán megyünk. 😀

117852. forrest2010 (válaszként erre: 117850. - Mezei Virág)
2019. okt. 14. 12:33
... azt nem merném rábízni h vásároljon is :( rossz a tapasztalatom ezzel kapcsolatba :( :( általában veszek 4-5 cs konyhai törlőt , 1x mikor ő ment vásárolni szegénykém nézte h az akciós :( :( és vett ő is néhány csomaggal :( :( csakhát az 1 dolog h ráírják h akc. de eleve 3x 4x annyi volt az ára mint annak amit veszek :( és az se jobb ! csak éppen márkás , de a célnak megfelel a kevésbé márkás is :) + már azért megközelítőleg ismerem az árakat , és olyanokat + se nézek , azokat nem a mi nyögdíjunkhoz szabták :(
117851. Mezei Virág (válaszként erre: 117847. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 12:20
Sok a képmutató. Többször megtapasztaltam már.
117850. Mezei Virág (válaszként erre: 117848. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 12:19

Na ugye? Meg is tartottam magamnak!

Sok dolgot megcsinál, vásárol is. 😀

117849. forrest2010 (válaszként erre: 117841. - Globus)
2019. okt. 14. 12:18
... szoktam olyan Anyagi féle egybe tarját sütni több órán át , a legvastagabb talpú serpenyőbe és még aláteszem a másik jó vastag vaslapot is , hát az se 1 mindennapi zaba :) de naggggyon fincsi :) tud lenni :)
117848. forrest2010 (válaszként erre: 117846. - Mezei Virág)
2019. okt. 14. 12:15
...akkor Ő 1 aranyember :) :) ha még el is mossa maga után a romokat :)
117847. forrest2010 (válaszként erre: 117844. - Mezei Virág)
2019. okt. 14. 12:13
... Apám 95-be halt meg , előtte , mikor jött előfordult h bement a templomba és háborgott azon h 7-8 ember volt csak bent :( :( nem volt ő se vallásos annyira nem h én 54-be mikor születtem nem is lettem megkeresztelve se , na ahhoz képest ma valahogy többen vannak , legalábbis látni 1 rakás autót a templom környékén , amikor mise van :( micsoda 1 szentfazék lett a falunk :( :(
117846. Mezei Virág (válaszként erre: 117834. - Anyagi)
2019. okt. 14. 12:11

A férjem szombaton jó fokhagymás abált szalonnát "gyártott". A disznóságokat nem csak enni szereti néha, meg is csinálja. Sokszor vágtak disznót, ért is hozzá szerencsére. De a szalonnát már csak a piacon vesszük.

(el is mosogat)😀

117845. forrest2010 (válaszként erre: 117841. - Globus)
2019. okt. 14. 12:09

:) :) :) 1x a raktárosnénink mesélte h a menye disznóvágásnál v 150 gombócot csinált h majd később milyen jó lesz az :) hát nem sok ebéd volt belőle , szőrén szálán eltünt , felszívódott... aztán azt mondta h a Zsuzsika megette :( / szegény gyerkőc !!! :( az egyik kislánya :( /


Bundy + 1x Anyósom valamikor tavasszal talált a zsír alján 1 szál véreshurkát , megsütötte Bundykának és szerinte ő olyan finomat még életébe nem evett !!! naná h nem !!! amikor már azt is elfelejtette h milyen a disznóvágás és biztosan ki is volt rá éhezve :) előkeveredett 1 olyan vastagbélbe töltött incsifincsi :) :D / az az igazság h én nagyon nem is csodálkozom h a testvérei is + ő is cefetül beles 1 banda volt , Anyósom csodálatosan tudott ízesíteni :) hiába szerettem volna én is , ha 1x nem is érzek ízeket , de a véreshurka az a fajta nekem is a szívem csücske volt :) olyat azóta se ettünk :( a kisöreg még talán előbb elment , mint Anyósom :( / az a böllér kisöreg olyan szépen élt a feleségével , ha irigyelnék valakit valamiért , tuti h őket irigyelném :) 2 hónappal a néni után elment a kisöreg is v fordítva ?

117844. Mezei Virág (válaszként erre: 117773. - Dodi44)
2019. okt. 14. 12:07

Szia Dodi!

Szerintem itt kevesen járnak templomba...

Szeretnének mindenkit beterelni, de biztosan nem fog sikerülni!


Szavazni voltunk, és finom kaját is főztünk! 😀

117843. forrest2010 (válaszként erre: 117820. - Anyagi)
2019. okt. 14. 11:56
... tényleg !!! lehet h ma én is kutatásokat végzek a spejzba v a vödrök körül :) / a mindenféle kekszes + mustáros + ketchupos vödör nálunk tárolóvá lép elő ha kiürült , aztán , hamá' nincsen mibe ültetnem , mert az összes cserepet teleraktam , akkor Bundyval kifúratom a vödör alját és lefokozom cseréppé :) :) / valahol tuti h van sárgaborsó is :)
117842. globus (válaszként erre: 117840. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 11:55
Most már itt is tisztul, távoli hegyek még homályban, de a város felett napsütés van.
117841. globus (válaszként erre: 117839. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 11:54
Sous vide. Ugyanaz, mint a hús lassú sütése technológia. Csak itt nylonzacskóba dugva, vízben szottyad a hús órákig, nem kell mellette állni, kevergetni vajpuha lesz. Felhasználáskor csak egy mártást készítenek hozzá, ami megadja az étel igazi jellegét. El tudnám képzelni, ahogy disznóöléskor megfőzök fél jószágot, konyhakészen pakolnám fagyasztóba...
117840. forrest2010 (válaszként erre: 117818. - Globus)
2019. okt. 14. 11:52
... nálunk gyönyörű az idő :) bentről nézve :) süt a lizi ezerrel :) hajnalba 8 fok volt :(
117839. forrest2010 (válaszként erre: 117817. - Globus)
2019. okt. 14. 11:50
...nem is olvastam még róla :( majd beírom a keresőbe megnézem mi az ? a : szuvidolás :)
117838. forrest2010 (válaszként erre: 117830. - Anyagi)
2019. okt. 14. 11:33
... ó hát Bundyka oda egyedül jár én a mobilomon lottózok már sok sok éve :) és már illene nyerni is 1 kicsit :))))
117837. forrest2010 (válaszként erre: 117823. - Anyagi)
2019. okt. 14. 11:29
... mondtam már neki h ha megnyerte hadd vigye ! holnaptól övé a fakanál , erre megkérdezte h szeretem-e ? a virslit ? mert azt tud :( főzni :(
117836. forrest2010 (válaszként erre: 117834. - Anyagi)
2019. okt. 14. 11:24
... én jobban szeretem a húsos szalonnákat amibe van 1 vékony kis zsírréteg , az abált + éppen fordítottja :) dehát kinek a pap .... a férjem a pörcöt nem csípi 1 cseppet se én + azt is nagyon / csak ne hizlalnának ezek mind :( :( /
117835. Anyagi (válaszként erre: 117785. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 11:08
.........................
117834. Anyagi (válaszként erre: 117785. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 11:08
Pedig a jó fokhagymás abált szalonna milyen finom!!!!!
117833. Anyagi (válaszként erre: 117722. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 10:57
Mégiscsak rendes ez az ember!
117832. szabot.88 (válaszként erre: 117826. - Anyagi)
2019. okt. 14. 10:51
Köszönöm. Még csak levest főztem belőle. Valahogy a rántás miatt idegenkedtem tőle, de már olvastam h jó csak önmagával sűríteni is.
117831. Anyagi (válaszként erre: 117685. - Guruljka)
2019. okt. 14. 10:51
:)))
117830. Anyagi (válaszként erre: 117661. - Forrest2010)
2019. okt. 14. 10:47

Ha-ha-ha!!!

Meg voltam győződve először, hogy lottózni mentek!

117829. ab61752c45 (válaszként erre: 117819. - Anyagi)
2019. okt. 14. 10:42
hát muszáj.amikor táppénz kaptam,azt hittem hanyatt dobom magam.
117828. Anyagi (válaszként erre: 117643. - Napsugár8)
2019. okt. 14. 10:40

A "sonkatökből" készítettem már pörköltöt is, felkockázva!

Ízlett olyannak is aki nálunk nem szereti a tököt!

117827. Anyagi (válaszként erre: 117634. - Dodi44)
2019. okt. 14. 10:37
A hűtő ajtajára egy papír és felírni mi került be és ki!
117826. Anyagi (válaszként erre: 117822. - Szabot.88)
2019. okt. 14. 10:35

Én be szoktam áztatni a sárgaborsót néhány órára.

És kuktába rakom, de sima fazékban is hamar kész van.

Úgy készül szinte, mint a bableves : Hagyma, fokhagyma, némi zöldség vagy egy leveskocka, bors, só, némi füstölt valami és/vagy füstölt kolbász.

Ha megpuhult a s.borsó, kihalászom a húsfélét és merülő mixerrel összeturmixolom. (Ezt nem mindenki teszi meg.)

Tulajdonképpen itt már ehető, van aki nem folytatja tovább, de én (az íze végett) berántom némi pirospaprikás rántással.


Ha még nem csináltál sárgaborsót, elsőre ajánlom a lábast a főzésre, mert sok vizet felvesz, és ha látod, akkor tudod pótolni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook