Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én úgy látom, spanyol sör.
De a Pécsi Sörgyár gyárt gluténmenteset.
De a kályhás igen, miután elküldtem neki a kályha szerkezetrajzát is.
A fabrikettel amúgy is óvatosan kell bánni, már hozzászoktunk.
Nem szabad megrakni vele a tűzteret, mert kitágul égés közben. Ismerőséknél így robbant fel a kályha.
No majd egyszer veszek már! Mindig fèltem, hogy pocsèk lesz, ès csak kidobtam a pènzt rá.
De ha azt mondod, hogy pont olyan, akkor kipróbálom!
És mindjárt kezdődik egy újabb dolgos hét!
Úúúúúúútálok dolgozni!!!!
" a sör is glutènt tartalmaz"
Hogy én erre sohasem gondoltam??? Pedig igaz lehet.:)))
De csak azért nem, mert egyrészt nem iszom sört, másrészt nincs gondom a gluténnal. :)
Ezt ismerem!!! :)))
A palacsintatésztát lehet fűszerezni!
Vagy némi párolt zöldséget tenni bele. (Pl. brokkoli, karfiol, gomba...stb.)
És a kis kockákra vágott sajt sem rontja el. (Akár a füstölt sem!)
Hát,,,, mostanában a legbiztonságosabb a fotelutazás... Ott legalább nem robbantanak fel! :(
Szomorú!
:( :( pedig majdnem olyan finom mint a frissen facsart narancslé v a friss must :)
... ma reggelre egyforma teát főztem mindegyikünknek :) a lányom kerítése mellett volt 1 hatalmas bokor galagonya amit minden tavasszal megkopasztott nekem h legyen sokáig tartó galagonya virágos hajtásából teám :) de mivel eladták és építkezés kezdődött kivágták a bokrot :( jó ! van a faluba máshol is :)
A rántott csirkemell helyett ma kiadósabb ètelt főztem.
A csirkemellet csîkokra vágtam, besóztam.
Tojást felvertem,só, bors, kukoricaliszt, pici ásványvîz.
Sűrű tèszta legyen. Ebbe forgattam a csirkemellcsîkokat, forró zsîrban kisütöttem.
Egy csirke mellèből îgy hatalmas adag lesz, îgy tènyleg kiadós. A bunda nagyon fincsi rajta!
Nálam azèrt a kukoricaliszt, mert glutènmentesen kell ennem.
De règen? Règen nem ásványvîzzel kavartam ki, hanem pici sörrel. Orly módra.
Csak ugye a sör is glutènt tartalmaz😰
De jóóóó!
Örülök, hogy jól működik a kályhád!!! :)))
A fabrikettel azért csak óvatosan, ha nem javasolta a használati utasítás!
Talán most hagyta abba az eső nálunk!
Több, mint másfél napig zuhogott!!!
... én is :) már felszeleteltem hozzá a káposztát is :)
... itt valamelyikbe olvastam 1 pasinál h szokott előre vagdosni salátának és zárt dobozba v kisvödörbe tárolva mindig van készenlétbe nála :) na akkor szoktam rá , h mindig van is valami ilyesmim a hűtőbe :)
"persze a tizenöt perces kaja.talán akkor megvan,ha mindent odakészítenek neki.hát olyan jó dolgom még nem volt."
Ja! Meg a vásárlás, a hazacűgölés, az előkészítés és a mosogatás!!! Tényleg megvan 15 perc alatt!!! :)))
Viszont ne feledjük, jó ötleteket még adhat! Mert maga a főzésrész is lehet elhúzódó sok kajánál!!
Nna, így lehet spórolni.
Tegnap vettem egy kis darab sertéscombot. Ma felszeleteltem, de mielőtt tovább mentem volna, felhívtam a fiamat, főzzek-e.
Mondta, hogy nem éhes.
Esetleg magamnak megpárolok egy szeletnyi húst, a végén dobok mellé zöldséget. A többit lefagyasztom.
Igaz is, a káposztát is elkészítem, megpirítom, eláll az is.
Holnap megcsinálom azt a két szelet libát, és a fiam legalább egy falatkát egyen belőle. (Az is lehet, abból is marad még fagyasztani.)
"kimarad a panír-tojás, a zsemlemorzsát átszitálom, és azokat a nagyobb összeállt db-okat belekavarom a tojásba, + egy kis sütőpor. "
Én is csináltam ilyet és a férjem szerette is.
De mostanában a megmaradt tojást úgy hasznosítom, hogy a serpenyőből kiöntöm a zsiradék nagyját, és beleöntöm a tojást. Habos lepény lesz belőle, amit a köretre csúsztatok, de a krumplipürébe akár bele is lehet óvatosan keverni...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)