Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen, megálmodtam, hogy lapul a polcon egy doboz pacal, az lesz ma az áldozat. Majd főzök hozzá krumplit és kész az ebéd!
Ma még szép idő van, körbenézek itt nálatok, és most csak úgy, amerre a szemem kilát a lyukból, arra megyek sétálni.
Az elmúlt 3 nap csak cipekedtem a bevásárlásokkal, ma "úrinőt" csinálok magamból. :))
Már több mint egy hete, hogy vettem szép paprikát, három darabot.
Az egyik még megvan a hűtőben, de nem mondhatjátok, hogy nem fejlődöm. :D
Igen, nagyon szívesen.
Vettem kettő menüt, ami állt két borsólevesből, amiből nem sajnálták sem a borsót, sem a zöldségeket,sem a csigatésztát. Nekem az egyik önmagában elég volt ebédre, de a másiknak is lett gazdája. A menühöz tartozott második fogásnak csirkepaprikás kagylótésztával. Ez is bőven kitett két adagot, vagyis összesen 4 lett. A csirke csont nélküli volt benne, és mell, puha, finom. Délután ettem meg belőle egy fél adagot. A menühöz tartozott 1-1 kakaós palacsinta. Vettem még egy adag nem tudom, milyen névre hallgató levest, az már ment a fagyasztóba. Abban sok zöldség és hús volt. Egytál ételnek tökéletesen elég lesz. Szintén a fagyasztóba ment egy adag spenótfőzelék, ami szintén két adag lesz, és ugyancsak két adagnak számító zöldbabfőzelék. A főzelékekhez fasírtgolyók, amik szintén fagyaszthatók. Közben persze főzök is, de jó lesz néha készet elővenni.
Remélem, elég kimerítő és részletes volt a válaszom.
Tudom, hogy ott visszább vannak 6 órával.
Majd jelentkezik...
Nem lehet is = nem lehet itt.
Én meg hamarosan kinyúlok... még a tegnapi nap bujkál bennem, és a mai korán kelés a munka miatt.
Érdekes, hogy még nem érkezett meg a visszaigazoló mail, pedig hol van már 16 óra?
Nem lehet is éjjel-nappal, aludnia is kell.
Lehet, a családdal csinál programot. Ott még 6 órával korábban vannak. Azaz éppen dél körül van.
Köszönöm!
És azt elárulod, hogy mi finomakat válogattál össze???? Talán ötletet kapok belőle. :))
Ókori.
"Ha nem kellene tartanunk a nagy német filozófus, Heidegger olykor félrevezető, nehézkes gondolataitól, őt idézném a legszívesebben, aki a filozófiájában rátalált erre a görög szóra: alétheia, – ez az igazság; szó szerint azt jelenti: az, amiről elvették a fátylat. Mégpedig a feledés fátylát. Léthé a feledés fátyla."
Nincs igaza, Heidegger gondolatai szépek és világosak. Biztosan rossz fordítást olvasott az a lelkész, akitól idéztem:
Tudjuk mi azt, hogy arany szíved van, meg azt is, hogy ez nálad szinte foglalkozási ártalom, de ... ne nekem mondd, nem nekem esett rosszul.
Hogy is mondták őseink? Fátylat rá!
Ez a mondás vajon honnét ered???
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)