Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Kellemes sétát neked!
És szivom a véredet !😁 Popeye kedves, Popeye!
És itt befejezem vámpírkodásomat, de nem tudtam kihagyni! Ugye nincs harag? 😊😘😍
Nem kötözködsz! Totál igazad van!
Pató Pál, aki nem írt, nem is olvasott. Köszi, úgy látszik én sem leszek már fiatalabb! :))
Ez a lecsó szombati ebédnek jó ötlet, bár én eddig úgy terveztem, hogy kirámolom a hűtőből az ilyen-olyan maradék zöldségeket, és egy db-ka kolbásszal serpenyős párolt vegyest csinálok.
No, majd eldöntöm még addig. :))
Dodira gondoltam, azt hittem, hogy ma reggel már ismét csak olvashatom az anekdotáit, de ez bizony "nem jött össze", ahogy mondani szoktuk.
Nézem az adatlapját, olyan Pathó Pálosra vette: nem írok, csak olvasok, és erre eszembe jutott egy ősrégi vicc. Aranyos, kedves, egy kicsit 12 karikás, de megpróbálom szépen elmondani:
1 fiú és 1 lány kisegér bújócskázik, a fiú a hunyó, a kislány aki elbújik.
A fiú egér számolás után elkezdi keresni a kislány-egeret, de sehol sem találja. A végén elkezdi hívni: - egérke, gyere elő, de egérke nem jön.
- Egérke gyere elő kérlek! De egérke nem jön.
Egérke most már haraggal, toporzékolva monda:
- Egérke, gyere elő, mert haragszom. De egérke még mindig sehol. Erre a kisfiú egér:
- Egérke gyere elő, mert megb...lak!
Itt vagyok a forgácsban! szólt a válasz, és a kislány-egérke kidugta fejét a forgácsból.
Most úgy látszik, mi vagyunk a keresők, de hiába kérleljük a mi kis fiúnkat... :))
Igen, megálmodtam, hogy lapul a polcon egy doboz pacal, az lesz ma az áldozat. Majd főzök hozzá krumplit és kész az ebéd!
Ma még szép idő van, körbenézek itt nálatok, és most csak úgy, amerre a szemem kilát a lyukból, arra megyek sétálni.
Az elmúlt 3 nap csak cipekedtem a bevásárlásokkal, ma "úrinőt" csinálok magamból. :))
Már több mint egy hete, hogy vettem szép paprikát, három darabot.
Az egyik még megvan a hűtőben, de nem mondhatjátok, hogy nem fejlődöm. :D
Igen, nagyon szívesen.
Vettem kettő menüt, ami állt két borsólevesből, amiből nem sajnálták sem a borsót, sem a zöldségeket,sem a csigatésztát. Nekem az egyik önmagában elég volt ebédre, de a másiknak is lett gazdája. A menühöz tartozott második fogásnak csirkepaprikás kagylótésztával. Ez is bőven kitett két adagot, vagyis összesen 4 lett. A csirke csont nélküli volt benne, és mell, puha, finom. Délután ettem meg belőle egy fél adagot. A menühöz tartozott 1-1 kakaós palacsinta. Vettem még egy adag nem tudom, milyen névre hallgató levest, az már ment a fagyasztóba. Abban sok zöldség és hús volt. Egytál ételnek tökéletesen elég lesz. Szintén a fagyasztóba ment egy adag spenótfőzelék, ami szintén két adag lesz, és ugyancsak két adagnak számító zöldbabfőzelék. A főzelékekhez fasírtgolyók, amik szintén fagyaszthatók. Közben persze főzök is, de jó lesz néha készet elővenni.
Remélem, elég kimerítő és részletes volt a válaszom.
Tudom, hogy ott visszább vannak 6 órával.
Majd jelentkezik...
Nem lehet is = nem lehet itt.
Én meg hamarosan kinyúlok... még a tegnapi nap bujkál bennem, és a mai korán kelés a munka miatt.
Érdekes, hogy még nem érkezett meg a visszaigazoló mail, pedig hol van már 16 óra?
Nem lehet is éjjel-nappal, aludnia is kell.
Lehet, a családdal csinál programot. Ott még 6 órával korábban vannak. Azaz éppen dél körül van.
Köszönöm!
És azt elárulod, hogy mi finomakat válogattál össze???? Talán ötletet kapok belőle. :))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)