Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Homeopátia (beszélgetős fórum)


1 2
2012. okt. 18. 14:01
Jó dolog
44. Lia30 (válaszként erre: 43. - Zizisicc)
2009. jún. 25. 17:36

Köszönöm a tanácsaidat, utána fogok járni. És beszélek az orvosommal is, hogy javasolja-e a magasabb potenciált.

Köszi!

Szép napot!

43. Zizisicc (válaszként erre: 42. - Lia30)
2009. jún. 25. 16:22
Akkor pedig pláne indokolt lenne egy magasabb potenciál, ami lelki síkon is rendbe tesz. Persze a magasabb potenciálú szer elrendelése az orvos feladata. Viszont javasolnám Neked, hogy nézz utána a neten a Bach-virágterápiának, ami főleg lelki síkon dolgozik, és ezen keresztül hat a testre. Mehet együtt a homeopátiával, kiegészítheti annak hatását, ill. lelki problémáknál önmagában használják. Ha a homeopata orvosoddal nem találsz megoldást, a lelki egyensúlyod helyreállítására (a jól eltalált alkatiszer magas potenciálban rendbeteszi ezt is), kérdezd meg tőle, mit szólna, ha kiegészítésképp szednéd az esszenciákat is. Persze, csak ha szimpatikusnak találod a módszert. Arról is van tapasztalatom, csak ajánlani tudom. :o))
42. Lia30 (válaszként erre: 41. - Zizisicc)
2009. jún. 25. 15:50
Hááát, nem mondom, hogy nincsenek. Egyáltalán nem vagyok kiegyensúlyozott, sok olyan problémám van, ami lelki okokra vezethető vissza. Tulajdonképpen ez is. Stressz, szorongás okozta testi elváltozásról van szó, ami kihat a hormonrendszerre is.
41. Zizisicc (válaszként erre: 40. - Lia30)
2009. jún. 25. 15:22
Talán mégiscsak jobb lenne bevállalni egy 200-ast potenciált. A fizikai tüneteiden kívül lelki problémáid nincsenek? Kiegyensúlyozott vagy?
40. Lia30
2009. jún. 25. 14:50
Hogy várjunk a hatással augusztusig. Addig ő is konzultál néhány emberrel, hogy mi a teendő, ha nem indul el a javulás. Ebben maradtunk legutóbb.
39. Zizisicc (válaszként erre: 38. - Lia30)
2009. jún. 25. 14:30
Szívesen, de sokkal nem lettél okosabb. Az orvos mit mond?
38. Lia30 (válaszként erre: 37. - Zizisicc)
2009. jún. 25. 14:17

Igen, elmondta, hogyan kell szedni, és be is tartom a dolgokat. Előtte, utána fél órával semmi, még fogmosás sem. Cigit, kávét, ilyesmit amúgy sem fogyasztok.

Igaz, néha előfordul, hogy úgy alakul a napom, hogy nem tudom bevenni reggel, de azt már este nem akarom pótolni. De szerintem az nem lehet gond, ha néha kimarad egy nap.

Köszi a válaszaidat! :)

37. Zizisicc (válaszként erre: 36. - Lia30)
2009. jún. 25. 13:44

Én úgy tudom, hogy egy időszakra nézve egy alkatiszert szoktak keresni, kettőt akkor szoktak adni, ha nincs meg az az egy. Igazából a szerek között nincs különbség, szinte mindegyik lehet ez is, az is. Általánosságban: tünetiszerként alacsony potenciálban kell szedni, alkatiként nagyban, általában 200-asban, indokolt esetben 1000-ben, vagy még nagyobbban. Minél alacsonyabb a potenciál, annál inkább a fizikai testre, tünetekre hat, hamar elmúlik a hatása, ezért sűrűn kell szedni, minél magasabb, annál inkább hat lelki és még magasabb síkon is, a hatása tovább tart, ezért ritkábban kell szedni. A 200-ast pl havonta egyszer. De természetesen konkrét esetekben lehet ettől eltérés.

Azt gondolom elmondta, hogy nem javasolja ez idő alatt a cigit, kávét, kólát, a mentholos cukrokat, rágókat, fogkrémeket, szájvizeket, krémeket, mert ezek közömbösíthetik a bogyók hatását.

36. Lia30 (válaszként erre: 35. - Zizisicc)
2009. jún. 25. 13:00

Nem tudom, miért két alkati szert adott, talán, mert kicsit ilyen is vagyok, kicsit olyan is, lehet hogy nem vagyok olyan tipikus. :)

Nem igazán értek hozzá, nekem ez az első alkalom, hogy homeopátiás szert szedek. Azt sem igazán értem, mi a különbség alkati és tüneti szer között, és hogy melyik mire hat. Az orvosomban viszont nagyon megbízom, szerintem tudja, mit csinál.

Nem mer erősebb hígítást adni, mivel a tüneteim külső tünetek, látványosak, és ha nagyon beindulna a primer rosszabbodás, az durva lenne.

Lehetséges, hogy ilyen sok időnek kell eltelnie, hogy valami változás beinduljon? Vagy lehet, hogy van olyan betegség, amire nem hatnak a homeopátiás szerek, bár az orvosom ezt kizárja... Hát csak nem értem, miért nem történik semmi.

35. Zizisicc (válaszként erre: 33. - Lia30)
2009. jún. 25. 12:47

Én nem vagyok homeopata, de 10 éve használunk bogyókat, tünetiként minimálisan, inkább az alkati kezelés jött be nekünk. A mi orvosunknál az alkati szert 200-asban szedjük.

Nekem ez így kicsit soknak tűnik, a kétféle alkati szer. Talán még nem derült ki egyértelműen melyik lehet az?

2009. jún. 25. 12:39
Én a terhességi vizesedésre szedek bogyót néhány napja.Nem rosszabbodott az állapotom,aztán el kellett kezdenem csalákiütésre is szednem.Tegnap óta használom,remélem 1-2nap múlva már tényleg jobban leszek,mert ez az éjszakai vakaródás...Jujj :S Meg vettem tejserkentőt,"szülést könnyítőt",meg a bébinek Kamomillát. /tudom,nem jól írtam :)/ Remélem majd ezek is hasznosak lesznek!
33. Lia30 (válaszként erre: 32. - Zizisicc)
2009. jún. 25. 12:38

Szia!

Két féle alakti szert szedek, mindegyik 15 CH-s, heti egyszer 10 db. Emellett egy tüneti szert, az is 15 CH-s, napi 5 db. A tüneti szernek tuti jónak kell lennie. Lehet, hogy amiatt nem hat, mert nem jó az alkati szer?

Köszi

32. Zizisicc (válaszként erre: 31. - Lia30)
2009. jún. 25. 12:18
Hmmmm, ennyiből nehéz megmondani. Talán nem a megfelelő szereket szeded. Tüneti szereket szedsz alacsony higításban, vagy alkatiszered van, nagy higításban?
31. Lia30
2009. jún. 25. 12:13

Sziasztok!

Több, mint három hónapja szedek homeopátiás szereket hormonproblémákra. Ez elég hosszú idő, de eddig semmi eredménye. Sem primér rosszabbodás, sem javulás. Mi lehet az oka?

Köszi!

30. csera
2009. máj. 17. 08:50

Sziasztok!

Remélem még szokta valaki olvasni a topikot?


Az lenne a kérdésem, hogy szabad kombinálni a szereket? Lehet egyszerre több hasonló hatású bogyót szedni? Mennyire lehet az adagot emelni?

Köszi, előre is!

2008. febr. 21. 16:34

Na a férjem ezt az állapotot már nem bírta nézni úgyhogy elmentünk egy pszihiáterhez aki azonnal elkezdte szedetni velem az antidepresszánst. Nem jó tudom de most ki tudok menni a kapuig egyenlőre csak eddig. (EGy hete szedem) Úgyhogy mivel nem akarom ismét hiába 6 évig szedni az antidepit, mindenképpen keresek homeopátiás orvost csak nagyon nehéz jót találni és közel is legyen.

Lehet, hogy az a bizonyos fehér holló előbb meglenne.

Én itt tartok, kérlek írjatok ti is:)

2008. febr. 21. 16:30

sziasztok bocsánat az eltűnésért. Csak én is azért nem írtam, mert nagyon eltünt mindenki.

Én nagyon megjártam az orvosommal, vagy 10 féle bogyit megvásároltatott velem. Amit rögtön nem értettem, hogy három naponta variált a gyógyszerszedéssel. Nem sok tapasztalatom volt előtte a homeopátiával , de azért azzal tisztában voltam, hogy három nap alatt nem lesz hatás. Napról napra rosszabbul voltam, volt halálfélelmem, ideges voltam, hozzám nem lehetett szólni és ordítottam minden szarért mint a sakál.

Az orvosom állandóan azzal bíztatott ha bármi bajom van vagy ha "ég a ház", mielőtt a Dunának mennék inkább hívjam őt. Történt egy szomati délelőttön hogy úgy éreztem mindjárt meghalok gondoltam kihasználom a lehetőséget hogy hívhatom. Csörgetek nem veszi fel megpróbáltam picit később nem veszi fel, gondoltam mindegy akkor még sem zavarom hétvégén majd csak lesz valahogy.

Hívom hétfő reggel nem veszi fel kedden, szerdán (mindig csak egyszer hívtam nem ám ezerszer)és akkor már nem nem vette fel hanem azonnal kinyomta a telefont.

27. mse1 (válaszként erre: 18. - Welker Melinda)
2008. febr. 14. 10:00
Melinda,vagy még a fórumon?
26. mse1
2008. febr. 14. 09:59
Sziasztok! Melindát keresném, ha még rajta van a fórumon. Volnának neki híreim.Bár az is lehet, hogy már senki nincs, mert idei bejegyzést még nem láttam.
2007. dec. 23. 09:43
Most vettem a két éves kisfiamnak Stodal szirupot köhögésre,és tényleg nagyon jó.Hetekel ezelőtt megvolt fázva és a köhögés visszamaradt neki,nem akart elmúlni.Pár napja szedjük,és szinte már nem is köhög.Most fejfájásra akarom majd magamnak kiprobálni,állitolag segit.
24. szeri8 (válaszként erre: 18. - Welker Melinda)
2007. dec. 21. 12:35

Szia Melinda!


Én ha nagyon depressziósnak érzem magam, semmihez sincs kedvem, utálom magamat és az egész világot, akkor Schüssler sót szoktam bevenni: az 5-ös számút. Kalium phosphoricum a neve és D6-os higításban. Ez nekem erőt és életkedvet ad.

23. cilus
2007. dec. 19. 11:11
Sziasztok!Segitséget kérnék hogy körömágy gyulladásra mit használjak./A körmöm alá ment egy tésztadarab://.Olvastam ledum,silicea,belladonna.Ezek közül valamelyik kó??Köszönöm nektek előre is a segitséget!Üdv.Cili
2007. dec. 4. 11:39
Nagyon kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok. Időről, időre beszámolok arról, hogy éppen hogy állok a gyógyulással. Vannak félelmeim, mert úgy hallottam a homeopátia kezdetben felerősítheti a tüneteket, na én akkor kinyúlok. Persze ezt csak viccesen, tudom, hogy csak jobb lehet.
2007. dec. 4. 10:12
Zsikee! az egyik oldalon mercurius solubist és acidum phoshoricumot ajánlottak a dokik zsíros haj + hajhullásra...de azt nem tudom, ezek közül melyik jó a hajhullásra..vagy ez a 2 szer áltaánosan a hajproblémákra van-e..ha gondolod, nézz utána.
20. Zsikee
2007. dec. 3. 21:38
Náthára, torokfájásra, aranyérre, ideges stresszre, köhögésre, hugyúti fertőzésre, általános immunerősítésre használja az egész családom már évek óta . Most hajhullásra keresem a megoldást homeopathia terén. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
19. szkata78 (válaszként erre: 18. - Welker Melinda)
2007. dec. 3. 20:36

szia Melinda!

szerencsére nekünk komolyabb bajaink még nem voltak, de az eddigi tapasztalataim alapján működik..de az orvosod biztos mond egy körülbelüli időt, amikor azért már érezned kell a javulást, vagy ha nem, akkor gyógyszert váltani..amit még javasolni tudok, ahol azért szakértők válaszolnak a kérdéseidre ezzel kapcsolatban, az a www.homeopatia.info.hu oldal..ott a kerdes-feleletél kérezhtesz bátran szakértőktől..pl hogy mennyi idő után kellene érezned a változást..

jobbulást kívánok!

2007. dec. 3. 12:25

Sziasztok!

Melinda vagyok végre találtam egy működő fórumot. hátha tudtok segíteni vagy bíztatni. Én kb 8 éve vagyok pánikbeteg eddig szerintem csak "kísérleteztek" rajtam az orvosok hátha beledöglök valamibe, ha meg nem akkor adtak egy adag nyugtatót és addig is csöndbe vagyok. Egy orvos volt aki konkrét gyógyszert adott a rexetint de úgy tünt hogy kétszer eltudtam menni hozzá és akkor már meg is gyógyultam. ( orvos szerint) Na most mivel ez így nem élet, hogy még a lakásból sem merek kilépni így utolsó probálkozásra egy homeopátiás orvos kezébe adtam minden bizalmamat. Most kezdtem el szedni a bogyókat így tapasztalat és változás még nincs. (pulsatilla LM, acidum picrinicum, és ipeca a jelentleg szedett kincseim)

Igazából tényleg az érdekelne, hogy hatnak-e (mert ha más bajokra hat akkor gondolom a depresszióra is) vagy van-e ismerősötök aki kijött a depiből homeopátiával és mennyi időbe telt.


Válaszotokat előre is őszintén köszönöm. Melinda

17. szkata78 (válaszként erre: 16. - Igynogy)
2007. dec. 1. 19:31
ezeket az antibiotikum mellett is elkezdhetitek szedni, meggyorsítja a betegség lefolyását...mi most bárányhimlősek voltunk, szedtünk homeopátiásat és egy hét alatt átment..már a sebekből is alig van valami..és a doki két hétre írt ki, csak jövöhet szerdán kell visszamenni...addigra még seb sem lesz..ugyhogy tuti, hoyg a homeopátiás besegített..én hiszek benne:D
2007. nov. 30. 21:54

Igen, mi is ezeket kaptuk, most immunerősítésre. Kíváncsi leszek. Sokat beteg a nagyom, főleg most. :( Remélem ez majd használ.

És igen, még mindig olcsóbb mint az anti, meg nem káros. Most kapott mind a két gyerkőcöm, le se írom mennyit fizettem a gyógyszerekért, és ezt két havonta általában. Hát ha most végeztünk az antival, kezdjük a bogyókat. :)

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook