Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Holland sajtleves recept

Holland sajtleves recept

A Holland sajtleves hozzávalói:
5 dkg edámi sajt
5 dkg füstölt sajt,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csomó leveszöldség,
1 db paradicsom,
1 húsleveskocka,
4 vajon pirított kenyérszelet.


A Holland sajtleves elkészítési módja:
Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget és a paradicsomot. Felengedjük egy liter vízzel, beletesszük a húsleveskockát és nagyon puhára megfőzzük. Ha megfőtt áttörjük, vagy botmixerrel finomra turmixoljuk az egészet. Ha a levét elfőtte, vízzel pótoljuk. Újra felforraljuk és tűzálló tálba öntjük. A vajon ropogósra pirított kenyérszeleteket rátesszük a tetejére és meghintjük a kétféle lereszelt sajt keverékével. Forró sütőbe toljuk, de csak annyi időre, amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A holland sajtleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook