Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölt borjúszeletek recept

Göngyölt borjúszeletek recept

A Göngyölt borjúszeletek hozzávalói:
10 dekás borjúszeletek,
1 szeletke füstölt szalonna,
1 szál leveszöldség,
egy kis törött bors
6 deka zsír.
A mártáshoz:
1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma,
2 evőkanálnyi paradicsom,
1 kanál liszt,
1 deci tejfel.


A Göngyölt borjúszeletek elkészítési módja:
10 dekás borjúszeleteket megveregetünk és széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfőtt leveszöldséget, amiket egy kis törött borssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük őket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk. Mártása: A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evőkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evőkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük, beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk. Gombás rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A göngyölt borjúszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook