Hol lehet jó áron nátrium perkarbonátot kapni? (Öko mosáshoz, folttisztító, fehérítő só) (tudásbázis)
mondjuk én eddig csak fehérhez használtam a na-perkarbonátot, színeset mosódióval mosom, ha nagyon koszos akkor mosószódát is teszek mellé. (meg utóbbi időben egy kis ecetet is rakok minden mosáshoz, és nagyon puhák lesznek tőle a ruhák!!)
ha valami foltos, akkor meg pefújom folttisztító spray-vel mosás előtt (nem tudom miféle, anyukám hozta valahonnan).
de elvileg lehetne a na-perkarbonátot színes ruhákhoz is használni.
régebben lehetett kapni színes ruhákhoz hypót (clorox) de már évek óta sehol nincs
vanish-t nem vettem mert szerintem nagyon drága, az olcsóbb folttisztítók pedig nem sokat érnek
igen, erre
de a perkarbonáttól sem? mert van az úgy, hogy a színes ruhára kerül valami kajafolt (főleg mostanában, hogy főzök)
:)
szerintem menj be a hozzád legközelebb eső bioboltba, és nézd meg hogy nekik van-e, vagy ha nem, mondd hogy erre lenne szükséged és hogy mennyiért szerzik be neked.
(amúgy a zöldbolt oldalán megyék szerint fel van sorolva néhány bolt, gondolom azok akikkel kapcsolatban állnak)
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb fehérítő?
- Milyen fehérítőt használsz, hogy igazán fehérek legyenek a ruhák? Környezetbarátabb megoldás érdekelne
- Nem emlékszik valaki egy fehérítő tabletta nevére véletlen?:)
- Vettem a turkálóban egy nagyon jó felsőt, de itthon vettem észre, hogy van rajta egy folt. Mit tehetnék, valami folttisztító?
- Mit lehet tenni, ha a kárpiton foltot hagy a folttisztító?
- Tudtok valami jó folttisztítót ajánlani, ami kihozza a gyümölcsfoltot is?