Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül? (beszélgetés)
Ezt azért teszi, mert jobb velük (pl nem hisztiznek). Ha olyan programot csinálnál, ami vetekszik a haverjaival töltött idő minőségével, akkor szó nélkül otthon maradna, veled.
Tehát válaszom a kérdésre: hogyan tudom érvényesíteni...
Válasz: legyél jobb! Ha nem vagy az, így jártál, jobbak a haverok.
A fórum elolvasásából nekem az jött le, hogy egy huszonéves hisztis lányka vagy, aki elvárja, hogy a párja engedelmeskedjen neki. Már ma ez a szó, hogy engedelmeskedni?! Most egyenrangú felek vagytok vagy az anyja vagy, netán a nevelője stb? Illetve hogyan vegyen komolyan és ne a hisztis kislányt lássa benned, amikor te magad írod, hogy hisztizel és mégis elmegy a haverjaival. Nagyon-nagyon változtatnod kéne, mert nem lesz pasi, aki hosszútávon elviseljen, menekülni fognak tőled.
Hogy hogyan változtass? Passz...nyilván oka van, amiért ilyen lettél...na, azt kellene megfejteni és megoldani. Persze kompromisszumok is kellenek, neki is megértőbbnek kell lennie és több közös programod szervezni, ha kevesled és hasonló dolgokban megegyezni.
Ha nem tudsz változtatni, akkor újra és újra kudarc fog érni...szerintem.
Az én közvetlen környezetemben 2 ilyen hisztis és irányításmániás nő van. Egyik 30 éves és egy normális komoly kapcsolata nem volt, mert amint rájöttek, hogy milyen ő is valójában, nem bírtak meglenni mellette. Persze ő ezt úgy adja elő, hogy hülyéket fogott ki. De a saját szülei és testvére is idegbajt kap már tőle. Pláne a szülei, mert velük lakik otthon, de anyuka mindent ráhagy, mert hát őt így kell elfogadni. Mindezek mellett nem is valami önálló személyiség. Az észt tudja osztani és parancsolgat, de ő semmit nem ért el még mindig, nem is dolgozik, mert neki nem jó akármilyen munka...csak amivel hirtelen és sokat kereshet, kevés munkával.
A másik kedves hölgynél (34 éves) a hisztisség már addig fajult, hogy nekiment a pasijainak és véres karmolta őket és hasonlóak. Ő azt állítja, ez nem hiszti, a pasik provokálják. Igen, azzal, hogy szeretnének 1 napot a haverjukkal tölteni vagy nem értenek egyet vele valamiben?
Na, a lényeg, hogy ha nem változol, te is vénlány maradsz szépen szólva, mert nem fogják eltűrni a viselkedésedet.
de miért nem szeretnéd?
mi pl. mindig egyeztetünk egymással, ha pl. nekem néz ki csajos program, akkor megnézem már a lányokkal az időpont egyeztetésnél, hogy oda esetleg terveztünk-e már valamit, ha nem, akkor megmondom, h akkor mennék ide-oda, és akkor vagy a párom is szervez vmit magának, vagy elmegy sportolni, vagy elvan itthon.
És ez fordítva is így van, eszembe nem jutna pont a havi haveros estére csakazért is programot szervezni :S
Én most olvastam vissza nagyjából. Eddig azt hittem, 20 körüli, komolytalan fiatalok vagytok.
Ez szerintem elég sokat elmond. :S
Tényleg nem akarlak bántani, de én sem tudnálak komolyan venni. Azt mondod, egy hónap szünet, mindenki gondolkodjon. Aztán piszkálni kezded, hogy gondolkodott-e már.
Majd megint elhatározod, hogy kitartasz a saját döntésed mellett. Aztán ő meggondolja magát, te azonnal ugrasz, hogy oké jöjjön.
Miért nem tiszteled magad annyira, hogy nem ugrálsz mások kénye-kedve szerint?
hova jött át? mégsem együtt laktok?
Vagy csak azért, mert a szüleitek együtt vannak?
Mit művelsz már megint? Nem arról volt szó, hogy egy hónapig békén hagyod?
Egy hétvége baromi hosszú, annyi minden belefér ;)
Pénteken esete uram és a lányom elmentek koncertre, én otthon maradtam a makival.
szombaton délelőtt úszni mentem a lányommal, uram a fiammal elment cipőt venni.
Utána mindahányan együtt ebédeltünk.
Délután moziba mentem a kölykökkel, uram dolgozott. Este a kölyköket lepasszoltuk, ketten mentünk moziba.
Vasárnap reggel otthon terpesztedtünk mindahányan, majd az egyik gyerek elment a barátnőjénhez, a másikhoz jött egy barája.
Délután a barátnőmmel kávéztam. Késő délután a kölykök tanultak egy kicsit, uraság filmezett, én olvastam, és tanultam.
Tudom, nem mindenki ilyen jövős-menős mint mi, csak azért írtam le, hogy lásd, mennyi mindent lehet csinálni, és akkor nem kell hisztizni.
Úgy, hogy tök normálisan leülsz vele megbeszélni, hogy a minden hétvégés haverozás sok, néha szeretnéd, ha kettesben mennétek valahová vagy csak otthon maradnátok.
Megkérdezed, mi az ő véleménye erről? Ha azt mondja, oké, akkor jó. Ha elzárkózik v. tiltakozik, még mindig teheted azt, hogy te is csinálsz magadnak külön programokat (esetleg nem csak hétvégére), hátha attól észhez tér.
Ha nem, akkor meg tedd lapátra, mert még nem akar igazán stabil kapcsolatot.
Azt akarod, hogy értékeljen és tegyen érted valamit.
Nos ez akkor fog bekövetkezni, hogyha TE elkezded magad értékelni.
Azt kapod, ami "jár", ami a fejlődésedet segíti.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat?
- Teljes kiborulás
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- 14 napos elállási jog érvényesítésekor visszajár a pénz?
- Mérlegképes könyvelői képesítésnél mely tárgyakból lehet felmentést érvényesíteni?
- Hallottatok már arról, hogy a tetőcserép átázik? Hogyan lehet garanciát érvényesíteni?