Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan tudnám bilizésre szoktatni kislányomat? fórum

Hogyan tudnám bilizésre szoktatni kislányomat? (tudásbázis kérdés)


1 2
44. Zskrisz71 (válaszként erre: 42. - Bummer)
2014. febr. 11. 11:12

Szia!

Sokszor a gyerekek azért nem kakilnak csak pelusba, mert ragaszkodnak a saját kakijukhoz, de ez többnyire a fiúkra szokott jellemző lenni. A lányok elég korán szoktak szobatiszták lenni. Úgy gondolom, hogy valami érzelmi probléma van a kislánnyal,jelezni kellene a háziorvosnak és a védőnőnek, és egy gyermekpszichológushoz is el kellene vinni.Nem kell a pszichológustól megilyedni, azért van, hogy segítsen.

Én is voltam már ilyen helyen a kisfiammal, igaz nem emiatt.

Üdv.Krisztina

2014. jan. 7. 01:14

Sziasztok!

Az én picikém 3 évesen,1 hét alatt tette le a pelust végleg,bár már elötte a kertben próbálkoztunk nélküle,de inkább "megitatta a füvet",minthogy bilire ült volna. Nem tudom,mennyit segített,de vettünk neki zenélős bili. Na,azt nagyon élvezte,nyáron,kint csak abba pisilt,bent nem használta a wc-t (elötte már ráült a wc-re,de a kistesó születése után leszokott róla,én meg a lakásba nem hoztam be a bilit). Elmentünk beiratkozni az oviba (pelus rajta),ott a dadus néni mondta,hogy alváshoz sem lehet pelust adni a gyerekre. Hazafelé kérdeztem,hallotta-e? Igen! Akkor kipróbáljuk? Jó! Azóta csak éjszakára,esetleg hosszú autóútra kap pelust. Erölködhetnék,hogy estére is hagyja el,de nem fogok,majd rájön!

42. Bummer
2014. jan. 6. 19:58

Sziasztok!

Apukakent szamomra egyre aggasztobb, h a lanyunk mind a mai nem szobatiszta..5 eves elmult...

Este csak pelus, kulonben uszik a szoba...kaki inkabb beleszarad mintsem bilibe...annyit sikerult 1 egesz ev alatt elernem, h mar bilibe pisil magatol es torol...


Mindenki tudja, h kislanyoknal miert nem jo ha hastol csipoig mazas a draga...de minden hiaba...oviban is kepes hazaig tartani...


Szomoru vagyok mert ertelmileg a korat evekkel meghaladja...ir, szamol...termeszetes erdeklodesbol...


Az a baj, h nem tudom hova tenni a dolgot...ennyire igenytelen...kenyelmes?


En szerintem itt mar komolyabb segitseg kellene...a felesegem de foleg a nagyszulok nekem esnek mikor felhozom...


Valakinek otlet esetleg?

2011. júl. 15. 11:30

Mi 18 hónaposak voltunk mikor tavaly májusban levettem róla a pelust és félóránként ráültettem, ha sikerült ha nem a pisi mikndig ráültünk, és 3 nap alatt letettük a pelust. Bár hozzáteszem, hogy előtte már vagy 2 hónapja sem délben sem éjjel nem pisilt be és nappal is zsólt ha pisi vagy kaka kellet és nem utána hanem előtte.

Szerintem , ez nálam bevált, nem akkor kell ráültetni mikor kell neki, hanem rendszeresen és ha egyszer belesikerül akkor nagy lesz az öröm.

Ha udvar van akkor mégjobb mert nem kell a bili sem csak gugolni. Én mindig azt mondtam neki, hogy pisilje le a hangyákat. Piszkosul élvezte. Aztán ahogy letettük utána köv héten már éjjeklre sem akarta felvenni Este a tej után pisilt és reggel ahogy felkelt egyből mentünk wc-re és kész.


Szerintem lehet azt látni, hogy kész van e a gyerek rá, ha pelusban van és előre szól ha pisi vagy kaka van meg száraz alvás után a pelus akkor van kész rá.


Nem kell erőltetni, senki nem marad örökre pelusos:)


Igazából azt mondják, hogy ovira kell letenniük,bár azért fura szokott lenni mikor a bölcsiben akkora korú gyerekeket pelenkáznak mint az enyém, de van ilyen is.


Szerintem, legalábbis nekem nagy könnyedség volt hogy ugy ment tavaly összel bölcsibe , hogy szobatiszta volt, és ugyan ez van ovban is, jobb ha már ugy megy el hogy már biztosan szobatiszta. Mi most kezdjük majd az ovit idén ősszel és tavaly május óta nincs pelus. Sőt már olyan nagylány , hogy wc szűkitő sem kell, egyedül megy nyitja az ajtót, huzza le a ruhát felül megtörli lehuzza és öltözik. Persze ez mind folyamatjában alakult ki.


És a fiuk azt mondják kicsit 'lustábbak'. De nyugi minden babóról lekerül a pelus:)

2011. júl. 15. 11:03

15 hónaposan van értelme bilivel foglalkozni? Úgy érzem nem figyel még Rám a kislányom ha mondom Neki, h mit kellene a bilivel csinálni.

Én szeretném a szobatisztaságot de Jázmin olyan szinten jól elvan, el lenne akár órákat is kakis, pisis pelusban, h valamiért úgy érzem, nem vevő még a bilire. :-((

Pedig több ismerősömnek már ilyen korban szobatiszta a gyereke, és anyu is úgy emlékszik, mi is nyáron lettünk azok 1 év körül.

2009. febr. 15. 08:16
Én ráültettem a lányomat,betakartam és nézte a mesét.Aztán ha alkotott valamit felállhatott.Kicsit drasztikusan hangzik,de rájött,minél hamarabb alkot,annál hamarabb felállhat.5 nap alatt szobatiszta lett éjszakára is:))))
2008. szept. 22. 10:25

Talán nevetségesnek tünik,de én nekem bevált valaha.

Tettem a bilibe egy kis vízet,hogy a gyermek ne lássa

és ráültem ahogy az illik és mondtam a kislányomnak látod anyu milyen ügyes. Természetes ő is megpróbálta

és bejött.Hiszem,hogy nektek is bejön!!!!

2008. szept. 4. 07:02
Egy régi, de szerintem még mindig gyakorlatias módja a szobatisztaságra nevelésnek: használjátok ki a lehetőséget, míg jó idő van és nem fázik meg könnyen a gyerek kevés ruciban sem. Nem erőltetve, rá kell figyelni, hogy mostmár időszerű neki a pisi, aztán egy előre eltervezett magasabb dombocskára terelni a gyerkőcöt és megmutatni neki, hogy milyen furi, mikor gurul le a pipi a dombocskáról. Aztán ő is guritson valamit. Ebből játékot csinálni meg nagy bravót, és ha szerencsétek van élmény lesz neki és aztán jöhet a többi is. Az én esetemben bevált annak idején.
2008. júl. 24. 08:18

A fiam 3 éves lesz szeptemberbe, ami az ovi kezdetét is jelentené.

Viszont max amit elértem eddig, hogy ha van kedve a bilibe pisil. Nagy dolgot inkább tartogatja pelusig :(

Lehet ebből még nem lesz ovi?

2008. júl. 23. 20:13
Na,ebben a témában nekem is elkelne egy kis segítség.Kisfiam két éves múlt,de nem tudom ráültetni a bilire.Egyszerűen nem akar.Sem a wc-re.Már tanácstalan vagyok,pedig még a nyáron szobatisztának kellene lennie,de így nem mostanában lesz az.Tud valaki tanácsot adni nekem?
2008. júl. 23. 19:56

A mai gyerekek már általában a WC használatot látják szüleiktől és ezért azt tartják természetesnek, mikor eljön az ideje. Ez minden gyereknél más és más.

A WC szükítő jó dolog, de ne mozogjon, hanem stabilan legyen az ülőkére helyezve. Ahány féle ülőke, annyi féle szűkítő is van, erre figyeljetek oda a vásárlásnál.


Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy nem kell erőltetni és nyárom a legjobb ha elhagyódik a pelus.

33. lufi (válaszként erre: 32. - Mocori)
2008. júl. 9. 08:07
3 éves.
32. Mocori (válaszként erre: 31. - Lufi)
2008. júl. 8. 21:43

Oxi, köszi! Ma volt siker egyszer. Akkor mondta ám: "pipi, pipi". Utána még vagy fél óráig mondogatta. Aztán fürdés után is ráültettem, de akkor nem sikerült.

Pedig én arra gondoltam, ha már vissza tudja tartani, akkor tudja, miről van szó. Mert a barátnőm kisfia nem foglalkozik azzal, hogy van-e rajta pelus, vagy sincs. Elvégzi mindenképp a dolgát.

Mennyi idős a kisfiad?

31. lufi (válaszként erre: 29. - Mocori)
2008. júl. 7. 22:43
Nem kell elrakni a bilit, az a jó, ha szem előtt van. Mondhatod neki, persze. Én is így csináltam. Ha visszatartja, akkor még nincs rá felkészülve, a fiam is így csinálta. Mindig kérdeztem van-e kedve bilibe pisilni, van-e kedve ahhoz, hogy meztelenül szaladgáljon. Aztán ha volt, akkor úgy tettünk. Azért írtam, hogy pihentesd, mert lehet, hogy még nem kész a bilire. Volt, hogy láttam rajta, hogy elege van már a témából akkor pihi volt egy hétig. Nem akartam erőltetni neki, mert azzal többet ártottam volna. Amikor jött a jó idő levettük a pelust, de eleinte visszakérte, amikor érezte, hogy pisilni vagy kakilni kellett. Visszaadtam rá. Ez kb. 3 napig tartott. Aztán egy szép nap ledobta és 1 balesetünk volt csak, másnaptól egy sem, ennek már lassan 2 hónapja. Én pl. mikor ledobta a pelust, már a du. és az esti alváshoz sem adtam rá. 1-2 baleset volt, de pár nap alatt ágytiszta is lett.
2008. júl. 7. 21:30

az enyémet, aki elmúlt 20 éves, a nővérem szoktatta bilizésre..Virág nem beszélt még, a pelenkás korszakát élte..nővérkém gondolt egyet odavarázsolta a bilire, és bábszínházat játszott neki..órákig..gyerek határtalanul élvezte, eredmény is jött, nővérem hason csúszva mórikálta magát..s amikor koppant a kaki, tapsot kapott..Virág nagyvonalúan közölte Mari nevű nővéremnek felállva: Ami..ez azt jelentette, nesze drága Mariska, ez a tiéd..onnantól volt boldog biliidő, és Mari helyett Ami:))

Műsor kellett a sikerhez, de úgy vélem, tökéletesen megérte...a családi meseesték értékes darabja ez a történet..

29. Mocori (válaszként erre: 26. - Lufi)
2008. júl. 7. 20:42
Azt mondod, hogy korai? De akkor most hagyjam abba az egész bilizést, és pár hónap múlva vegyem elő, vagy azért mutassam, mondjam neki? Ma is egyszer inkább visszatartotta, így felhúztam rá a pelust.
2008. júl. 7. 19:43
Ja, és minden eredmény után nagy az öröm, a taps.Mostmár ha sikerül neki, akkor kijön szól és tapsol magának.A nagyobbaknál meg egy versikénk volt és eleinte mini cukrot kaptak érte.
2008. júl. 7. 19:41

Nekem a kisebbik fiam, most lesz október végén 2 éves.Felkelés után nem akar másik pelust felvenni.Ha nem adok rá kisgatyát, akkor elmegy a wc-be a bilire, ha adok rá, akkor nagyobb az esélye, hogy elfelejti, hogy az nem pelus.

A dél körüli alvásnál kap pelust, de nem tesz bele semmit.

Most így állunk.A nagyobbak mikor bölcsibe kerültek az egyikük 2 évesen, a másik 19 hónaposan 1 hónap alatt elhagyták a pelust.A gondozónők azt mondták megbeszélték a gyerekkel és ha azt mondja nem fog bepisilni, akkor higgyünk neki.Bejött.Persze ott be volt szabályozva, hogy mikor esznek isznak, mikor KELL menni a WC-re stb. és bizony ez is sokat számít.

26. lufi (válaszként erre: 25. - Mocori)
2008. júl. 7. 18:09
Szerintem még korai neki, az én fiam is ilyeneket csinált egy-két sikerélmény volt ugyan, de legtöbbször mellé vagy a bugyiba. Próbáltam mindenféle praktikát, de semmi. Aztán mikor már beletörődtem, hogy ez nekünk oviig nem jön össze, egyik napról a másikra ledobta. Türelem, ha a gyerek megérik rá sitty-sutty eldobja azt a fránya pelust.
25. Mocori
2008. júl. 7. 13:33

Sziasztok!


Nekünk olyan problémánk van, hogy a kislányom elbújva végzi el a dolgát. Már sikerült egyszer-kétszer belepisilnia, de inkább visszatartja és ha van rá lehetőség, akkor elbújik. Próbáltam úgy is, hogy én kimentem, de akkor utánamjön. Valaki tud nekem vmi tanácsot adni?

24. cilus (válaszként erre: 19. - 53cc09e608)
2008. júl. 6. 18:13
Micsoda ötlet:)) Én is kipróbálom!!!!
2008. ápr. 25. 13:56

Én elmagyaráztam neki h aki már ilyen nagy lány mint ő, annak nem kell pelus.Az csak a pici babáknak való.

Emellett ő hozzá van szokva h betelepszik hozzánk a WC-re, és beszélget.

Lehet h emiatt is, de nekünk a Wc szűkítő vált, be inkább.

22. szöszimami (válaszként erre: 21. - Mugli)
2008. ápr. 23. 15:31
Szia Tényleg elég furcsán hangzik de szerintem ezt is ki fogjuk próbálni köszi az ötletet
21. mugli
2008. ápr. 22. 17:53
Biztos furcsán fog hangzani, erre mifelénk van egy nagyon jól bevállt módszer. Már akár tiz hónapos korától lehet szoktatni a bilire, hogy később se idegenkedjék tőle. Reggel felkel, mindent készits oda, ültesd a bilire tolj elé egy kisszéket, és bármilyen furcsán is hangzik , a bilin ülve egyetek.
20. Tracsi (válaszként erre: 19. - 53cc09e608)
2008. márc. 7. 08:57
ez egy nagyon jó ötlet! És még a gyerek is élvezi! Ezt lehet hogy kipróbálom! :-))
2008. márc. 7. 08:42
Én az unokánál játékosan . egy macit ültettem a bilire és mikor nem latta , öntöttem bele vízet ,és nagyon megdicsértem a macit ,hogy milyen ügyes volt ! Soha nem mondtam ,hogy ülgjön rá ,magától ráült és pisilt ,utána nagyon megdicértem és boldog volt ,mert Ő is nagyon üges mint a maci .De a kakilás is igy menta maci is kakilt ,ott egész sötét babszemeket választottam ki ... az volt a kaki ,ne tudd meg a gyerek milyen jókat nevetett ,hogy a maci a bilibe kakilt ! :))))
18. Tracsi
2008. márc. 7. 06:38
Ez a téma engem is érdekel de fiúba! :-) Jöhetnek a jobbnál jobb ötletek!!!
17. szöszimami (válaszként erre: 16. - Ce91523917)
2008. jan. 18. 14:22
Hali azt én is vettem az első két alkalommal volt újdonság és akkor használta de azóta megint hanyagolja
2008. jan. 16. 17:52
Sziasztok! Az én kicsilányom 17,5 hónapos, hurcolja a bilit, rá is ül, de nem vetkőzik le. Ha ráültetem, nem pisil bele. Most vettem én is wc szűkítőt, hátha oda szívesebben produkál, főleg hogy mindig ránknyit, mikor mi vagyunk a wc-n és mondjuk neki hogy mit csinálunk.
2007. dec. 27. 16:07

sziasztok!

nekem a lánnyal nem volt gond,ő 20 hónaposan levette a pelust azzal hogy ő már nagy,nem kisbaba.de még alváshoz sem vette fel soha többet.pedig tél volt. november.

de a fiú ő bezzeg lusta.kb 2.5 éves.ha ráültetem belepisil a bilibe, de ha nem akkor a pelusba. nagy ritkán belepsisl magától is a bilibe, de ez olyan nála mint az időjárás.

szeszélyes.

a bölcsibe is igy van. ha ráületik hol pisil hol nem.

a szándék megvan benne csak nem igazán érdekli,.

talán nyáron majd.muszály is lesz mert szeptembertől ovis és nem biztos hogy jó ha pelussal megy oviba

remélem nem kell sokat várni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook