Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan tudnám a 16 hós kislányommal megszerettetni-megszoktatni a fogmosást? fórum

Hogyan tudnám a 16 hós kislányommal megszerettetni-megszoktatni a fogmosást? (beszélgetős fórum)


20. Tina87
2009. okt. 8. 22:08
Én elöször fürdetés közben adtam a kezébe és mutattam neki hogy kell.Az elején még nem akarta rá a fogkrémet, de azóta -már fürdés után- rendesen fogat mos.
2009. okt. 6. 13:19

3 ötletem van erre, bár nem vagyok tapasztalt, gyerekem nincs, de a családban, ismerősöknél vannak, szóval a tippjeim, hátha bejön:


1. gyerekfogkrém. Azt imádják. :)


2. Lehet a gyógyszertárban kapni kis dobozban ilyen fogvédő bogyót a kicsik tejfogaira, minden este be kell venni egyet és elszopogatni, a fogzománcot táplálja és védi az összetétele, nem is drága.


3. NE ERŐLTESD!!!! Megutálja! :)

2009. okt. 5. 22:05
A kislányomat, amikor beleteszem a kádba már mutogat a fogkeféje felé, ilyenkor odaadom neki egy kis almás gyerek fogkrémet teszek rá és én is elkezdem mosnia a fogamat, bohóckodok kicsit hozzá. Jó mókának veszi és néha már utánozta is a mozdulataimat. Igaz, hogy az öblögetés nem mindig sikerül és lenyeli a vizet, de majd azt is megtanulja.
17. kiskoz (válaszként erre: 12. - Bebe82)
2009. okt. 5. 21:58
igen, valószínűleg a saját fogaidból indulsz ki, azért akarod annyira az övéit óvni, hogy neki ne romoljanak idő előtt. én is biztosan azért erőlködök, mert nekem anno nem tanították meg, nem voltam hozzászoktatva, csak már amikor saját magam kezdtem el. Kínlódtam és kínlódok is sokat a fogaim kezelésével azóta is.:-((
16. bebe82
2009. okt. 5. 21:55
én is sokszor gondoltam arra, hogy pár napra leállok a fogmosással, hátha utána jobb lesz. de valahogy mindig az jut eszembe, hogy addig nehogy "baja" legyen a fogainak. tiszta hülye vagyok
15. bebe82
2009. okt. 5. 21:53
és nem félsz, hogy addig megsínylik a fogai?
2009. okt. 5. 21:53
Hanna babámnak most 4 foga jön egyszerre, amúgy is érzékenyebb az ínye. Nem hiszem, hogy ha akarata ellenére turkálnék a szájába azt jó néven venné. Ő érzi, hogy mennyire erősen haraphatja meg a fogkefét fájdalom nélkül és így is tisztulnak a fogacskái. Tapasztalatból tudom a nagyobb gyerekeimnél, hogy amit "erőszakkal" akartam náluk bevezetni szinte mindig kudarcba fulladt. Két éves korukra szépen megtanultak fogat mosni.
13. kiskoz (válaszként erre: 10. - Bebe82)
2009. okt. 5. 21:52
Én úgy gondoltam, minél korábban mosom neki, annál jobban megtanulja és megszokja. De kezdem belátni, hogy már túl erőszakos vagyok és nagyon erőltetem, ezzel pedig pont az ellenkezőjét fogom vele elérni, tehát nemhogy nem szereti meg, inkább megutálja és sikítva menekül már a fogmosás szó hallatára is. Azt hiszem, egy időre leállok és inkább várok türelemmel, addig meg talán elég lesz,ha látja tőlem, hogyan kell csinálni és egyszer majd csak elkezd utánozni.
12. bebe82
2009. okt. 5. 21:44

annyira féltem a fogait.

az enyém is könnyen romlik, a férjemé is.

szerintetek ilyenkor már "igaziból" kell fogat mosni neki? úgy sajnálom olyankor, de muszáj megszoknia, mert ez ugye mindennapos dolog.

11. kiskoz (válaszként erre: 5. - Marc§ika)
2009. okt. 5. 21:43
köszi, elolvastam őket!!! remélem, lesz, ami beválik majd:-))
10. bebe82
2009. okt. 5. 21:40

ez engem is érdekelne

én úgy csinálom, hogy egyszerre 2 fogkefét használunk, egyik az ő kezében van, a másik nálam, az övén nincs fogkrém. a sajátját szívesen elrágcsálja, viszont ha én akarom mosni, azt nem akarja engedni. csellel mindig megmosom, gyorsan megsikálom, hogy ne tartson soká, de így meg erősen csinálom neki a férjem szerint.

amúgy az én lányom is 16 hónapos és olyan jó lenne, ha valahogy meg lehetne szerettetni vele. vagy legalább annyit, hogy tartsa nyitva a száját egy percre.

2009. okt. 5. 21:38
Nekem is ennyi idős a kislányom, de van két nővére. Miért akarod, hogy már ilyen picin tudja, hogy hogyan kell szabályosan mosni a fogacskáit. Hagyjad, hadd rágicsálja a fogkefét, rövid időn belül meg fogja tanulni a helyes használatát. Mossátok előtte a fogatokat.
8. kiskoz (válaszként erre: 6. - Sajert)
2009. okt. 5. 21:38
Ezt a Dentinox-os előkészítést lehet én is bevetem majd!! És én is gondoltam már arra, hogy adok neki vmi olcsóbb fogkefét, amit rágcsálhat. Köszi az ötletet!!Egyébként az én lányom alapból utálja, ha a szájába "turkálok". Jó ideje már nem tudom neki megnézni, hogy épp van-e kibújó foga, úgyhogy 12 foga biztosan van, ezt tuti, a többit a jó ég tudja...
2009. okt. 5. 21:31

Kimaradt:

vettem egy könyvet, és nézegetjük benne a fognyűvő manókat, amit Anyának is le kell söpörni a fogakról, különben nagyon fájni fog a foga, és az rosszabb

6. sajert (válaszként erre: 1. - Kiskoz)
2009. okt. 5. 21:30

Én öt hónaposan kezdtem neki mosni, mert akkor jött ki az első foga. Most 20 hós, és 16 foga van, de egy hónapja vért izzadok vele fogmosásnál. Fogorvos mondta, hogy biztos fáj neki, fogmosás előtt kenjem be Dentinox-al az ínyét. Bekentem, és most jobban bírja a mosást.

Én adtam neki egy olcsó gyerekfogkefét, azt rágcsálja elsőnek, aztán jövök én, és megsikálom neki bekenés után.

2009. okt. 5. 21:26

[link]


itt találtok pár ötletet.

2009. okt. 5. 21:25

ugy hogy,vedd a kzedbe a fogkefét,és jászd ell

a fógnyúvőmanó történetét.

8éves a kisfiam és,ma is kéri,játzuk ell.

2009. okt. 5. 21:25
először csak add a kezébe és mutasd neki,hogy te hogyan csinálod.később majd megszokja ,de ne erőltesd mert csak megutálja...az oviban majd a többiekkel együtt megtanulja ...az én gyerekeimnek 1-évesen még nem is volt foguk,tehát semmiről nem maradt le a gyermek....
2009. okt. 5. 21:23
Ez engem is érdekelne...nálunk szájzár, nem engedi. Ha kezébe adom a fogkefét eldobja. tettem rá fogkrémet - amúgy megenné szó nélkül - de úgysem jártam sikerrel.
2009. okt. 5. 21:19
Kislányomnak kb. 1 éves kora óta (4 hónapja) próbálkozom a fogmosással - nem túl nagy sikerrel. Először az ujjra húzható szilikonos kefével, max. fél percig viselte el, hogy dörzsölöm neki. De ezt sem szerette igazán. Később vettünk neki tanuló fogkefét, azzal végképp reménytelen, mert egyből kikapja a kezemből és igazából rágókának használja, ha elvesszük tőle, akkor pedig éktelen ordításba kezd. Úgy sem engedi, hogy közbe én is fogjam a kezét a fogkefével együtt, és úgy próbáljuk meg a fogmosást. Így képtelen vagyok vele megszoktatni, hogy mit is kéne csinálni a fogkefével. Mit tanácsoltok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook