Hogyan öntözzem a tuját? (tudásbázis)
A tuleveluek csoportjába tartozo fákat meg kellene osszel és télen is ontozni, mert vízhiányban szenvednek. Én is kertészeti szakkonyvekben olvastam, hogy a fagymentes téli napokon kell megontozni, hogy a víz lejusson a gyokerekig.
Luxemburgban azt tapasztaltam, hogy a csmetefák, vagy akár a túlevelúek ultetésekor a fácska mellé oda raknak (szintén beultetnek) egy kb 5 cm (vagy vastagabb) átmérujo muanyag csovet amely kulonbozo magasságban hagynak kint a beultetett fácska mellett. Majd amikor ontozni mennek akkor ezen a csovon keresztul ontoznek, így a víz biztosan lejut a gyokerekig, és még vizet is sporolnak, mert nem szukséges átáztatni az egész foldlabdát amely a gyokerek felett helyezkedik el. Természetesen, ha egyszerre tobb fácskát ultetnek , azt nem tudom hogyan oldják meg, ez olyan eset vol amikor csak potolták a "foghíjas" fasort. De szerintem magánkertekben ahol nem ultetunk egyszerre nagy mennyiségu fát, ott megoldhato.
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Milyen gyakran öntözzem a liliomot? Télen mit csináljak vele?
- Hogyan és mikor kell a földlabdás tuját ültetni?