Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet lemosni a redőnyt fix ablak mögül? fórum

Hogyan lehet lemosni a redőnyt fix ablak mögül? (tudásbázis)

21. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
okt. 19. 15:47
Meg múltkor nagyjából kitakaritotta a fürdő is.
20. Lady Lavender (válaszként erre: 17. - Miss Sárika)
okt. 19. 15:46

Köszi, ha hazamegyek, megnezem.

Amúgy örülök, ha az öcsém kiporszivozza a régi szobám.

okt. 19. 07:33
"Szuper, köszönöm Miss Sárika kisasszony! Megtaláltam ezt a Clean Blind a YouTube és úgy gondolom, ez az, amire szükségem van. Meg fogom venni a jövő héten, és szólok, hogy működik-e :)"
okt. 19. 05:32
Talán a magasnyomású mosó beférne alul ha kicsit húzod fel.
okt. 18. 22:47
Van egy Clean Blind nevezetű mágneses redőnytisztító, amely lehetővé teszi az ablakredőnyök, különösen a fix ablakok és a nehezen hozzáférhető felületek hatékony és gyors tisztítását! Nézz utána a neten!
16. eunuch
okt. 18. 22:04
szentelt vízzel
15. ANNA1979 (válaszként erre: 13. - Lady Lavender)
okt. 18. 21:48

Szuper, de a redőny az ablak felőli oldalon koszos, és az ablakot nem lehet kinyitni.

Ha olyan egyszerű lenne, mint ahogy írod, akkor nem kérdeztem volna meg. :(

14. Lady Lavender (válaszként erre: 13. - Lady Lavender)
okt. 18. 21:08
Nem tudom, miért nem lehet pörgetni a beirtat.
13. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - ANNA1979)
okt. 18. 21:05

Ilyet miért kérdez valaki? Vödör, kefe, moroszeres víz, puha rongy meg a két kezed. Amúgy olyan mosogatót is lehet venni, mint a szelvedo lemosó, de azzal koszos marad. Az enyém van vagy 20 éves, de frankón néz ki, mert én rendesen mosom le, ha hazamegyek 3-5 évente.

Meg a mosás előtt ablaktisztoval kell lefujni, és hagyni pár percig.

Én régen a nagybátyám spalettajat is lesikaltam. Kefe meg a két kezed. Azt előtte már vagy 20 éve nem mostak le, de olyan lett, mint az új.

A szüleimnél a szóbamban két redonyom volt. És hozzateszem atom jók.

12. Amaunet (válaszként erre: 7. - ANNA1979)
okt. 18. 20:57
A lamellákat nem lehet visszintesre állítani?
11. Amaunet (válaszként erre: 1. - ANNA1979)
okt. 18. 20:42
10. Regin_a (válaszként erre: 7. - ANNA1979)
okt. 18. 20:38

Sekete képernyő nálam

Ócsóért lehet a Gruppin ngynyomású mosór kapni. Redőnyt feltekerni, lassan lelé a redőnyt közben ráereszteni as mosót a redőnytokban

9. 55Judit (válaszként erre: 7. - ANNA1979)
okt. 18. 20:32
Le lehet szerelni a redőnyt?
8. 55Judit (válaszként erre: 5. - Regin_a)
okt. 18. 20:31
Sajnos mikor a házat vettem, nagyon kevés maradt a nyílászáró cserékre. Úgy oldottam meg hogy a 2 jó nagy ambaknak csak az egyik fele nyílik, a másik nem. nem tudstam volna kifizetni a drágábbat, viszont ablak csere nélkül be se tudam volna költözni. Nálam ezért volt.
okt. 18. 20:28

- [link]

Ilyenek az én koszos redőnyeim.

6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Regin_a)
okt. 18. 20:27
Kinyitható=kinyithatatlan
5. Regin_a (válaszként erre: 4. - Elbb)
okt. 18. 20:25
Kinyitható ablakot ki szerelttetne be más?
4. elbb (válaszként erre: 3. - Regin_a)
okt. 18. 20:23

Azt hol olvastad, hogy dohányoznak is?

Nyilván költséghatékonyság volt az ok, amiért ilyet terveztek, én is futottam bele hasonló dologba, azóta már inkább cseréltettem, mert macera volt ki-be mászkálni takarításkor.

Kérdező, én is a felnyúlkálós dolgot javaslom, nagyon sok más lehetőséged nem maradt. :(

3. Regin_a (válaszként erre: 1. - ANNA1979)
okt. 18. 20:12

amelyeket nem lehet kinyitni – fixen be vannak építve"

És dohányoztok is. Okos tervezés volt

Miért akarnátok lemosni? A belső részét csak ti látjátok

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - ANNA1979)
okt. 18. 20:06
Sajnos nekem is van ilyen ablakom. Rendesen nem tudom megtisztítani a redőnyt csak úgy, hogy kívülről nyeles portörlővel felnyúlkálok, de ez már nem kielégítő. Nekem azt tanácsolták hogy szedessem le a redőnyt, megtisztítom, és visszarakatom.
okt. 18. 20:02

Kedves Fórumozók!

Először járok ezen a fórumon, mert már tényleg nem tudom, hova forduljak segítségért. Egy elég speciális problémával szembesültünk:

A házunkba olyan ablakokat szereltettünk be, amelyeket nem lehet kinyitni – fixen be vannak építve. Ezeken az ablakokon kívülről alumínium redőnyök vannak felszerelve, amelyeket rendszeresen leengedünk. Eleinte nem volt gond, de néhány év elteltével a redőnyök nagyon bekoszolódtak, és amikor leengedjük őket, a kosz teljesen látszik belülről az üvegen keresztül, ami nagyon zavaró.

A kérdésem tehát az lenne:

👉 Hogyan lehet ilyen esetben megtisztítani a redőnyt az üveg felől, ha kívülről nem férünk hozzá?

Volt már valakinek hasonló problémája? Hogyan oldotta meg?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook