Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készítitek a kuglófot? fórum

Hogyan készítitek a kuglófot? (tudásbázis kérdés)


2012. márc. 7. 22:59
A sütőporos papíron lévő mazsolás kuglóf is nagyon finom
9. Rika1 (válaszként erre: 3. - Bazsó)
2007. jan. 25. 13:39
Isteni finom lett köszike:))
2007. jan. 20. 02:52
Köszi lányok, okvetlen kipróbálom mindegyiket:)
2007. jan. 19. 11:00

Az én bevállt kuglóf receptem:

6 tojás,

25 dkg cukor,

25 dkg liszt,

9 kanál viz,

9 kanál olaj,

1 sütöpor,

2 vaniliás cukor,

valamint bármi amit szeretnénk hozzáadni:

mazsola,meggy,füge,mogyoró,dió,csokistb.

A tojásfehérjét először habbá verjük a cukorral,majd lassan adagoljuk a többi hozzávalót.

Kikent kuglófformába sütjük.

6. tinendo (válaszként erre: 2. - Rika1)
2007. jan. 19. 09:39

Kuglóf:

Hozzávalók:

a tésztához:

20 dkg margarin,

20 dkg kristálycukor,

1 tasak vaníliás cukor,

só,

4 tojás,

50 dkg liszt,

1 tasak sütőpor,

1,25 dl tej.


a bevonathoz és díszítéshez:

25 dkg porcukor,

1-2 evőkanál víz,

durvára vágott dió.



Elkészítés: A margarint simára kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, míg egyenletes masszát kapunk. Apránként hozzákeverjük a tojást. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd lassan összekeverjük a kapott masszával. A tejet evőkanalanként belekeverjük. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített (175-200 Celsius-fok) sütőbe tesszük. Sütési idő: 50-60 perc. A porcukrot 1-2 evőkanál vízzel lassú tűzön állandóan kevergetve néhány percig – amíg a cukor teljesen fel nem oldódik – melegítjük. Forralni nem szabad. Még melegen bevonjuk vele a kuglófot. Durvára vágott diót szórunk rá.

2007. jan. 19. 09:36

Nekem van szilikonos kuglófsütőm, bevallom még sohasem sütöttem benne semmit.

Ki kell kenni valamivel, ugyanúgy, mint a hagyományos tepsit?

Valami "lájtos" kuglófrecit kellene keresnem és akkor kipróbálnám. Nem tud valaki ilyet?

4. Bazsó (válaszként erre: 3. - Bazsó)
2007. jan. 19. 09:05
Bocsi a mazsolát kifelejtettem,azt is belekell keverni a tésztába!
3. Bazsó (válaszként erre: 2. - Rika1)
2007. jan. 19. 08:54

Jó reggelt Rika1!

Én ezt a receptet szoktam használni próbáld ki!

Hzzávalók:

40 dkg liszt

8 dkg vaj

8 dkg cukor

3 tojássárgája

2,5 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg mazsola

citromhéj,vanilia,csipet só

Elkészités:

A cukrot avajjal és a tojássárgával jó habosra keverem.A liszthez hozzákeverem az élsztőt,amit

1/2 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatok,a maradék tejet,citromhéjat,vaniliát is hozzákeverem,és 15 percig fakanállal jól felverem.Puha tészta lesz.

Kizsirozott kuglófsütőbe

öntöm,50 percig kelesztem,és 30 percig egyenletes jó meleg sütőben megsütöm.

Miután kisült vaniliás cukorral bőven megszórom.

Jó sütést kívánok!Kicsit macerás de finom!

2007. jan. 19. 04:21
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Ki hogyan készíti,hogy szép magas legyen.
2007. jan. 19. 04:15
Hogyan készítitek a kuglófot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook