Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti hogyan készítitek a palacsintát? fórum

Ti hogyan készítitek a palacsintát? (tudásbázis kérdés)


2013. júl. 3. 07:48

Ha pedig sosra vagysz, akkor reszelj bele gombat es a tolteleke is gombas.

Nalam a palacsinta inkabb edes, de neha jo egy kis kirandulas :)

2013. jún. 25. 18:40

a 14- es hsz szívemből szólt.

ha kalandra vágysz, tegyél a tésztába reszelt almát...némi őrölt fahéj is mehet...


de ez már a rakott palacsinta felé hajaz.

19. sour (válaszként erre: 9. - B8bf0f8c3a)
2013. jún. 25. 07:40
:))
2013. jún. 24. 21:26

Szia!


Én sem tudom a mennyiségeket, szemre csinálom:)

Ált. 1 kg liszthez 2-3 tojás, pici só, cukor, felfuttatott élesztő, ezt összekeverem, hogy massza legyen aztán adagolok még hozzá tejet és szódát.

Ja és keverek bele olajat.

Sokkal lágyabb, könnyedebb a tészta így. És egyáltalán nem száraz.

Ha nincs itthon élesztő, akkor is 1 sütőport teszek bele.

2013. jún. 24. 06:58

3 tojást tettem bele,és kb. fél kiló lisztet.Meg persze a többi hozzávalót :)

És jó lett.

Fogalmam sincs,hogy mit csináltam másképp,mert most nem lett kemény a tészta :D

Lett szilvalekváros,fahéjas,és vaníliapudingos.

A pudingos a kedvencem :D

16. Cucicsillag (válaszként erre: 13. - B8bf0f8c3a)
2013. jún. 24. 00:19

Na,majd irj,milyen lett, aztan, amelyik bevalik, azt ird fel :)

Tojasbol tenyleg folosleges egynel tobb...minek? :)

15. Enissa (válaszként erre: 14. - Béka603)
2013. jún. 23. 16:59
Én sem teszek 1 tojásnál többet. :)
2013. jún. 23. 14:45
Sajnos keverési arányokat nem tudok mondani,mert csak úgy ráérzésre megy a dolog.Tegnap sütöttem épp egy rakás gyereknek.Nekem úgy sikerül mindig nagyon finomra,hogy 1tojást adok kb 60 dkg liszthez.A szénsavas ásványvíz pedig kétszerese legyen a tej mennyiségének,amit hozzáöntök.Cukor pedig 5-6 evőkanál mehet bele.Ettől a cukormennyiségtől sokkal szebb színe lesz a palacsintának.A töltelékekbe viszont kevesebb cukrot teszek,és így lesz szuper finom,és puha.Szerintem a sok tojástól törik a tészta.Én a kelt tésztákhoz is csak egy tojás sárgáját rakok,és úgy marad puha a tészta még 2-3 nap múlva is.Remélem tudtam segíteni!:)
2013. jún. 23. 13:14

Köszönöm szépen a válaszokat:))

Délután sütöm,remélem végre jó lesz :)

12. 342402de6d (válaszként erre: 9. - B8bf0f8c3a)
2013. jún. 23. 13:06
:)megy a válasz privát!
11. kisj (válaszként erre: 9. - B8bf0f8c3a)
2013. jún. 23. 13:05
tegyél olajat a tésztába és ne süsd túl, ja és ne legyen túl sűrű a tészta
10. kisj
2013. jún. 23. 13:04
Kb jó fél kiló liszt, 3-4 tojás, csipet só, kevés cukor, tej kb 1/2 liter, olaj jó adagnyi löttyintés, csomómentesre kikeverem, hogy kellemes, folyós tésztát kapjak (mindig sacc/kábé szoktam a mennyiségeket)
9. b8bf0f8c3a (válaszként erre: 7. - 342402de6d)
2013. jún. 23. 13:03

Én 3 tojást beleütök a tálba,kis cukor hozzá,pici só,és ehhez teszem hozzá a lisztet,kb 3/4 kilót,de már itt elrontom,mert ki sem lehet keverni.

Akkor elkezdem beleönteni a tejet,és lesz belőle egy nagy csiríz :D

Aztán jön a turmixgép,simára kavarom,és teszek még bele szénsavas ásványvizet.

A palacsintasütőt szoktam olajozni,és régebben jó lett,de mostanában "merev" a tészta :D

Hülyén hangzik,de így van,nem lehet normálisan feltekerni,mert törik.

2013. jún. 23. 12:57

Pont most csinálom:

Turmixgép kelyhébe 0,5 l tej, 2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 12 evőkanál liszt, ezt jól elkavarom, kiöntöm egy tálba. Utána még egyszer ugyanez, és szintén megy a tálba.

Hozzáadok 1-2 dl szódavizet, elkeverem a merőkanállal, nem pihentetem, már kezdem is sütni (kiolajozott, "nagymama-féle" palacsintasütőt használok azt a feketét.

7. 342402de6d (válaszként erre: 2. - B8bf0f8c3a)
2013. jún. 23. 12:57
Te hogy készíted el?Majd leírom mi a hiba,úgy könnyebb mint a saját receptemet leírni,meg neked is könnyebb azon változtatni amit már "tudsz"
2013. jún. 23. 12:56
Én teszek bele szénsavas vizet is.
2013. jún. 23. 12:54

Itt sztemsokan lefogjak irni,mert ahanyhaz ,annyi szokas, ugye. Nekem ami bevalt : 1tojas, 1van.cuk, liszt(en retes lisztet hasznalok) tej es bubis viz, plusz olaj...

Aranyokat szemre szoktam, esugyadagolom, hgy egy kis liszt, egy kistej,egy kis leszt egy kis tej es amikor mar csomomentes, akkor ontom bele a vizet. A palacsintasutoket is beolajozom kicsit (mert egyzserreetton szoktam, ugy gyorsabb) Sok sikert! :)

2013. jún. 23. 12:53

Próbáld meg ezt:a tojásfehérjét habbá vered és a végén adod a tésztához,óvatosan belekeverve.(Persze a sárgája előtte már benne van!)

Ha ehhez nincs időm,akkor pedig teszek bele pici szódabikarbónát.

Jó még ha reszelsz bele 1-2 almát,az is lágyítja a tésztát és isteni finom!

2013. jún. 23. 12:52
Én általában 1 liter tejből csinálom. Ehhez 4 tojás, 2 kanál cukor, só, 10-12 kanál liszt és fél deci olaj. Sütéskor a palacsintasütőbe öntök még pici olajat, hogy ne ragadjon le.
2013. jún. 23. 12:49

Nekem mostanában "kemény",és száraz lesz a tésztája:(

Nem tudom,hogy mit rontok el,nem vagyok még annyira gyakorlott háziasszony :)

2013. jún. 23. 12:47
Ti hogyan készítitek a palacsintát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook